Mammabloggeren på VinterCup i utlandet

Postet av Gutter 13 født 2009 den 29. Okt 2019

Vintercup på Ed 27.10.2019

 

Kl 07.30 møtte vi, muligens, litt trøtte, men kampklare på Rogers stasjon.

Kl 07.45 rullet 5 biler og en minibuss ut fra stasjonen mot Ed for vintercup 2019.

 

Det tok oss ca. 1 time fra vi kjørte fra Halden, i regn, til vi ankom Ed, i solgløtt.

 

En liten bomtur til høyre rett før parkeringsplassen ved Bollhallen var det eneste avviket fra planen. Ifølge Roger, som kjørte i lederbilen, var det pga at han var glad i høyresvinger – og kostet på seg en ekstra høyresving av den grunn – og vi andre fulgte lydig etter. Den gleden unnet jeg han altså 😊

 

15 gutter var med på dagens cup, inndelt i to lag under navnene: Berg IL Eagles og Berg IL Vikings.

 

Ca. 08.40 var vi fremme i Bollhallen på Ed. Guttene hadde fått garderobe med lagnavnene på, og Frode, Leif og Roger var klare til å guide guttene før, under og etter kampene. Alle lagene skulle spille 4 kamper à 12 x 1.

 

 

Stjernene våre inntar garderoben for å høre dagens inndeling i lag etc.

 

 

Supportere var også med i form av mammaer, pappaer, mormor og søsken.

 

Kamper med Berg IL Vikings:

 

Kamp kl 09.15 mot Färgelanda IF Röd: Guttene var kanskje ikke helt våkne enda, for motstanderne fikk inn tre mål ganske fort, men da det var 5 minutter igjen av kampen var gutta i fyr og flamme og fikk inn to mål på relativt kort tid. Det ble også det endelige resultatet fra første kamp.

Vikings første kamp.                                                                     Takker for kampen

 

 

Kamp kl 10.00 mot Färgelanda IF 1: Nå er gutta våkne og i farta. 12 minutter går fort – så det føltes som om kampen var ferdig før den hadde startet. Godt spill av guttene, og her landet de seieren med ett mål mot motstandernes 0

Kamp nr to for Vikings.

 

Kamp kl 10.30 mot Eds FF: I denne kampen fikk stjernene våre skikkelig motstand, men de stod på til siste sekund. Selv om det ble fem mål til Ed og to mål til guttene våre så var det ingen som hang med geipen.

(Ifølge resultatet som er satt inn i skjemat under er seieren gitt til Berg (men, det er en liten feil fra sekretariatets side hos Ed)

 

 

Kamper med Berg IL Eagles

 

Kamp kl 09.30 mot Eds FF: Eagles var klare for sin første kamp.

Guttene er i farta og løper så godt de kan, stopper ballen, sentrer, skyter og prøver å unngå motstandernes feller. Denne kampen var jevn, og endte med to mål til Ed og ett til Berg.

 

Første kamp til Eagles.                                                   Takker for kampen

 

Hilser etter kampen


Kamp kl 10.15 mot Färgelanda IF Röd: Lagene er klare for 12 nye minutter på banen.

Som i alle andre kampene, til begge Berg laga, så roper trenerne sine kommandoer, og guttene hører stort sett etter. Det er godt å ha noen som står på sidelinjen, pusher litt og minner dem på hvor de skal plassere seg – eller bare få beskjed om å røre på beina mer.

Her var det også full fart fra start til slutt og kampen endte med ett mål til Färgelanda og null til Berg.

En jevn kamp her også.

 

Kamp kl 10.45 mot Färgelanda IF 1: Innimellom kampene har guttene fått fylt på litt pølser, brus, toast, sjokolade, potetgull osv., men det var ikke noe som gjorde at de løp saktere av den grunn. Litt energifyll er ikke dumt en gang i blant. Farta var på topp og her ble det ikke sluppet inn et mål hverken hos motstanderen eller hos Berg. Uavgjort 0-0.

 

Takker for kampen

 

Kamp kl 11.15 Berg IL Vikings mot Berg IL Eagles: 

Siste kampen i denne cupen var mot noen som begge lag kjente godt fra før, for nå skulle de spille mot hverandre.

Skulle ikke tro disse guttene allerede hadde spilt til sammen 6 kamper – eget lag eller ikke, her gikk dem for mål, og stod på helt frem til kampens 12 minutter var gått.

Kan vel ikke si annet enn at det var en veldig jevn kamp, som endte med uavgjort, 0-0.

 

Eagles mot Vikings

 

 

Selvom de har spilt mot hverandre, takker de,                       

som seg hør og bør, for kampen på vertslandets vis.          


Flinke gutter alle sammen, som stod på for et samlet lag: Berg. Noen fall og skader, men alle fullførte og kom hjem like hele som når de dro.

 

Etter hver kamp er skikken i Sverige litt annerledes enn hos oss.

Når kampen er ferdig møtes laget på midtbanen sammen med treneren, deretter stiller begge lagene seg på linje med ansiktene mot hverandre. En representant fra hvert lagt sier noe fint til det andre laget, takker for kampen etc. Deretter roper de et kamprop, og klapper for hverandre. Etterpå går de i rekke og hilser på hverandre og dommerne.

Jeg synes det er ganske interessant å se hvordan andres skikker er, og at barna så lett retter seg etter dette og gjør sitt aller beste for å etterfølge hvordan vertslandet sin skikk er.

 

Etter at alle kamper var spilt var det klart for medaljeutdeling, og det er alltid stas.

En fin og fortjent medalje til hver, og en pokal til hvert av lagene.

 

    

En flott gjeng som venter på medaljene sine.                             Medaljeutdeling

 

 

Berg IL Eagles og Berg IL Vikings kan være godt fornøyd med innsatsen på cupen i dag.

 

 

PS: Jeg har et ønske til dere som leser denne bloggen. Nok en gang gjelder det publisering av barna deres her på bloggen – det er viktig for meg at jeg har deres tillatelse.

Dere har vel fått et inntrykk av hva slags bilder jeg legger inn. Jeg ser alltid godt på bildene før jeg legger dem ut, og ingen bilder skal gjøre barn eller voksne flaue.

Det er litt vanskelig til enhver tid ikke få bilder av ansiktene til barna, og jeg synes bilder er en del av bloggen.

Jeg sa jeg skulle spørre hver enkelt forelder/foresatte hver gang barnets ansikt kom med, men det blir ganske tungvint, i tillegg til at jeg bruker alt fra 3-8 timer på hvert blogginnlegg, så kan det ta ganske lang tid å bli ferdig om jeg skal vente på svare fra bortimot 17 barns foreldre/foresatte.

 

Jeg vil derfor be dem som IKKE ønsker sitt barns ansikt publisert her på bloggen om å sende meg en mail til: cathrinestaal@outlook.com.  Jeg håper på forståelse, og vil sette stor pris på dersom det er noen som ikke ønsker dette. Jeg vil notere meg det, og ta hensyn til de ønskene, slik at evt bilder av ditt barn kun blir bakfra eller sladdet.

 

Takk for en fin dag med Berg-familien 😊

 

Heia Berg IL Vikings og Berg IL Eagles ⚽🥇🏆

 

 

Fotballmamma, Cathrine.

 

 

 
Mammabloggen Bortekamp Skjeberg - Sesong siste

Postet av Gutter 13 født 2009 den 21. Okt 2019

Bortekamp Skjeberg sportsplass 26.09.19

   Skjeberg Hvit mot Berg  

 

Det begynner å bli en stund siden denne kampen ble spilt, men grunnet mammabloggerens helse og manglende tid, har den dessverre ikke kommet før nå. Beklager på det sterkeste, til dem som leser bloggen 😊

 

************

 

Guttene våre møtte opp kl. 17, kampklare og med et smil om munnen. Dette var siste kampen i sesongen, og det hadde være innmari gøy å vinne 🥇⚽

Høsten hadde begynt å krype frem, og med den et litt surt drag i lufta, men ikke verre enn at både spillere og supportere var godt representert.

 

Etter samlingen, der de fikk spillplan og plasseringer, var dem klar for kamp.

 

 

 

Første omgang ble blåst i gang og guttene var i farta. Berg-guttene fikk i inn det ene målet etter det andre, og var virkelig i godlune.

 

 

 

 

Før omgangen var over blåste dommeren av, og full forvirring oppstod – det var da virkelig flere minutter igjen av kampen?

Etter en stund der både, spillere, trenere, supportere og dommer hadde klødd seg litt i hodet, ble kampen blåst i gang igjen, og første omgang fullført.

 

Liten pause med peptalk og drikke, før neste omgang ble blåst i gang.

 

Som under første omgang ble det ene målet etter det andre skutt inn i motstanderens mål.

Guttene var ivrige, og som supporter/mamma var det lett å se at de likte denne utviklingen.

Vi var vel ganske ivrige vi som stod på sidelinjen også.

 

 

 

Det var mange gutter med denne gangen, så alle kunne ikke spille samtidig.

Det var kanskje ikke like morsomt å bare se, som å spille, så noen spilte litt fotball og skjøt på hverandre mot et ledig mål, en klatret likeså godt opp på toppen av et annet mål – som (heldigvis) ikke var i bruk – og hadde sikkert tidenes beste utsikt over alt som foregikk på banen. Ingen kan si at guttene ikke har fantasi i hvert fall 😊

 

Siste omgang ble blåst av, og det endte med 19-0 til Berg ⚽😍

 

Bjørn Helge skrev i forkant av kampen, under kampinfoen på Facebook: «Satser på å avslutte en fin sesong med stil»

Med det sluttresultatet må jeg vel si «å avslutte med stil» var akkurat det guttene våre gjorde 🏆

 

Jeg har sagt det før og sier det igjen – vi har en fin gjeng på dette laget – og jeg krysser fingrene for at det forblir slik. Det har så mye å si på hvordan miljøet rundt guttene er, hvordan man møter andre og blir møtt, og på meg virker det som det er positivt og fint.

Noe småtteri er det vel alltids, og med så mange forskjellige personligheter hadde det vært rart om alt gikk på skinner til enhver tid, men så lenge det er noe som kan fikses på en god måte, så er problemer og motstand også noe man kan lære av.

 

 

Jeg vil også si tusen takk til trenerne. Dette er basert på 100% frivillighet, og absolutt ingen selvfølge. De bruker av sin fritid, og det er noe jeg, som mamma, setter ekstremt stor pris på.

Trenerne lærer guttene samarbeid, fair play og rekker dem en hånd når dem trenger det. Noen ganger trenger guttene våre trøst når det er noe som har gjort vondt og tårene ikke kan holdes igjen – da er trenerne der og trøster.

Trenerne gir en high five, et klapp på skuldra, gode ord, men noen ganger må også trenerne bli strenge og komme med noen irettesettende ord – alt dette er med på å forme guttene våre.

 

Vi er mange voksne rundt guttene, og vi har heldigvis alle den evnen til å kunne trøste, gi skryt, råd og knyte ei skolisse eller to når det trengs.

Det har skjedd mer enn en gang at jeg har fått en spiller foran meg med spørsmålet: kan du knyte skoen for meg? Selvfølgelig gjør jeg det eller andre ting de trenger hjelp til 😊 Vi er der for dem, og det vises tydelig at guttene vet det, når de nå er såpass trygge at de også henvender seg til andre enn sine egne foreldre/foresatte – når de trenger litt hjelp. Er ikke det flott – så vet ikke jeg 😊

 

Takk også til supporterne som stiller opp gang etter gang – vi har blitt en stor og sammensveiset gjeng, og det er alltid morsomt å tilbringe tid med Berg-familien.

 

 

Heia Berg-familien⚽😍

 

Fotballmamma, Cathrine.
Keepertrening i Fredrikstad, og avslutningscup i Sarpsborg

Postet av Gutter 13 født 2009 den 22. Sep 2019

Keepertrening i Fredrikstad, og avslutningscup i Sarpsborg.

22.09.2019

 

Ja, takk begge deler 🤗.

Hver søndag de siste 5-6 ukene har man, ca.kl. 09.15, kunnet observere en liten blå bil, som går under navnet Loppa, kjøre fra Halden til Fredrikstad stadion. Det er Sindre og jeg som er på vei til Keepertrening i Fredrikstad, med FFK keeperakademi.

Kl. 10 var fire gutter og keepertrener Samuel, klare for nok en times hardkjør fra første minutt.

Disse ukene har vært veldig lærerike for Sindre, og de gangene han har stått i mål etter at han begynte med keepertrening, har jeg sett at han har prøvd å praktisere det Samuel har lært han.

Det er ikke like lett å huske alt når det er alvor på kamp, da er det ikke er like mye tid som ved trening, når det gjelder å plassere seg osv. Men, med videre trening og bruk av det han har lært – så vil nok dette gå automatisk etter hvert det også. I tillegg til at han har lært mye nyttig rundt det å være keeper, synes han det har vært moro.

Fra keepertreningen satt vi kursen mot Sandbakken og avslutningscup, der resten av Berg guttene allerede var godt i gang med sine kamper.

 

Jeg fikk en melding fra coach, om vi rakk å komme frem til kl. 12.30 – så Sindre også fikk medalje for fullført sesong sammen med de andre guttene.

Det rakk vi heldigvis med god margin. En ekstra bonus var jo at vi rakk frem til de to siste kampene, og fikk dermed med oss den herlige supporter-stemningen hos Berg familien – love it 😍

Har guttene holdt det tempoet som de holdt under disse kampene, fra starten – så har de virkelig fått testet formen i dag. For et tempo, ikke bare under kampen, men det var knapt tid til å takke for en kamp før det var klart for neste kamp.

De to siste kampene endte med seier og tap – ellers har jeg fått med meg at de har vært innom både tap, uavgjort og seier.

Jeg er ganske sikker på at det var en sliten gjeng som reiste hjem i dag, med nok en medalje rundt halsen.

 

 

 

 

Medaljeutdeling til en flott gjeng - og selvfølgelig lagropet 😊

Photocredit: Arsim Berisha

 

 

Frem til nå har jeg knipset bilder til bloggen så godt jeg kan med mobilen – og det fungerer fint, men jeg fant ut jeg nå har en veldig god grunn til å børste støvet av kameraet mitt.

Jeg må la det få oppleve gleden av å være med rundt på fotballkamper, og peke sin linse mot alle som er så «uheldig» å komme i veien.

Kanskje jeg er så heldig å få noen blinkskudd av gutta på fotballbanen også 😊

Heia Berg G09

Fotballmamma, Cathrine.
Hjemmekamp mot Rakkestad

Postet av Gutter 13 født 2009 den 22. Sep 2019

Hjemmekamp Berg stadion 16.09.2019

Berg mot Rakkestad hvit  

 

 Mandag kl 17.45 møtte 13 gutter opp for hjemmekamp mot Rakkestad hvit, med kampstart 18.30.

Stemningen i garderoben før kampen var det ikke noe å si på – Leif, Frode og Roger fikk roet dem – for en liten stund – slik at planen for dagens kamp kunne gjennomgås 🤗

Det er utrolig hvor mye stjernene våre har å snakke om når det helst er trenerne som bør få inn noen ord.

Lagene samlet seg på hver sin side, de som skulle begynne fant sine plasser, og resten av laget satt, stod, lå, vandret rundt, og stod oppe på benken i innbytterboksen.

Selv om jeg stod på andre siden av banen – så var det ikke så vanskelig å se at fokuset i innbytterboksen ikke var på kampen hele tiden – dersom ikke guttene har øyne i nakken da 🤔😉

 

 

Et lite øyeblikk var det noen av oss på sidelinjen som ble oppmerksom på en dunkelyd som gjentok seg jevnlig en liten stund - og da forsvant fokuset fra kampen littebittegranne, for min del. Hva i all verden var det for lyd?

Etter en stund lokaliserte vi lyden – det var lyden av ball mot øverste del av innbytterboksen til vårt kjære hjemmelag – dunk – dunk – dunk…. – enda en måte å få tiden til å gå ⚽

Det er egentlig ganske underholdene å se på guttene som venter på at de skal ut å spille. Konsentrasjonen er vel ikke helt på topp til enhver tid, men jeg synes de egentlig er ganske søte der de prøver å få tiden til å gå frem til dem skal spille (men, å si høyt at dem er søte er vel ikke å anbefale – det er i hvert fall den erfaringen jeg har med min sønn)

 

Kampen denne gangen gikk ikke så bra – det ble en utfordrende kamp. Guttene kjempet godt alle sammen, men selv med supporternes heiarop gikk piffen ut av dem mer og mer - motstanderlaget var ei hard nøtt å knekke – med tre mål mot motstandernes 12 (?) – var det i hvert fall ikke noen sprudlende gutt som jeg fikk med meg hjem igjen. Det var mye frustrasjon å se av forskjellig grad hos guttene under og etter kampen.

 

Nå har denne kampen også gått over i historien. Neste gang er det ny kamp med ny sjanse, og det er det som betyr noe.

Alt i alt synes jeg guttene har gjort det bra denne høstsesongen. Det er bare å fortsette å heie dem frem – hver gang – seier eller tap 🥇🥈🥉

 

Heia Berg G09 ⚽

 

Fotballmamma, Cathrine.
Bortekamp Hafslund - Berg IL

Postet av Gutter 13 født 2009 den 15. Sep 2019

Bortekamp Hafslundbanen 12.09.2019

    Hafslund hvit mot Berg

 

12 gutter møtte opp på Hafslundbanen klare for kamp. 

Det blåste skikkelig, så det var bare å holde seg selv og det vi hadde med av løse gjenstander godt fast.

Ikke noe kjære mor – ut på banen for å varme opp – tull og fjas blir aldri godtatt – uansett hvem som er ansvarlig for treninger og kamper (heldigvis)😊  

Det er ikke alltid like lett for en gjeng viltre og ivrige 10-åringer å gå fra lek til alvor, men, guttene omprogrammerte seg ganske fort, og gjennomførte oppvarmingen frem til det var på tide med pep-talk og spiller-oppsett fra trenerne.

Denne gangen var det Leif, Jon og Roger som styrte skuta – og det klarte de bra – godt forberedt med oppsettet på banen, når spillerne skulle bytte underveis i kampen, og med hvem. 

Mammablogger mener å huske at hun la merke til litt forvirring og startproblemer når laget skulle informeres om oppsett. Det kunne se ut som om det hjalp å snu arket, Jon? 😊 For etter det var det ingenting som kunne stoppe han i å gi guttene planer for dagens spill-oppsett 💪

 

Berg supporterne var godt representert og superklare for å heie frem guttene våre.

Trenerne var aktive over hele sidelinja og ved keeperburet, ropte kommandoer, holdt spillerne oppmerksomme på motstandere de måtte dekke etc., hentet skadde spillere og passet på klokka, når tiden var inne for å bytte spillere underveis i kampen. 

Hele laget ble byttet samtidig, og guttene hadde sin faste spiller de overtok plassen til. 

Fra min plass ved sidelinjen så det ut som at dette det fungerte veldig bra – men, hva trenerne tenkte og følte – det kan jeg dessverre ikke si noe om 😊 

Det berømte spørsmålet: hva føler du nå? Burde kanskje blitt spurt heretter når kampene er ferdige. 

Det var ikke vanskelig å se at begge lagene veldig gjerne ville vinne denne kampen (når vil man ikke vinne?). Berg lå så vidt i ledelse innimellom, men stort sett lå dem likt – og kampen endte med 5-5. 

Denne gangen ble det en del uhell/skader hos våre gutter, men forhåpentligvis gikk det fort over, og at ingen kjenner det nå i ettertid. 

Det er vondt når ballen kommer i full fart og treffer uheldig på kropp og hode, et spark på legg eller lår, knall og fall og tårer. Da hjelper det å bli fulgt eller løftet opp og båret ut av banen, få ispose på beinet, trøst, litt å drikke, og gode ord. Dem det gjaldt tørket tårene, og kom tilbake og fullførte kampen. Det er en tøff gjeng vi har 😍

Jeg synes at alle guttene gjorde en veldig bra innsats – uansett posisjon på banen. Guttene ute på banen løp nesten i ett fra start til slutt, og gjorde en virkelig god jobb. De prøvde å sette ballen i mål flere ganger, og 5 av de gangene fant jo faktisk ballen veien inn i nettet😊 

Når motstanderne hadde ballen, la jeg merke til at de hadde en god plan med hvordan spillerne var plassert rundt målet vårt, de sentret til hverandre, og skjøt jevnt når de hadde sjansen. 

Dette ga keeperen vår en skikkelig utfordring, da ballen kom direkte i retur både to og tre ganger. Han kom seg knapt opp på beina før en ny spiller prøvde seg på et skudd, men keeperen vår gjorde det heller ikke lett for ballen å slippe inn i målet😊

 

 

 

 

 

Det er ikke alltid like lett for forsvaret vårt å henge med i svingene, når ballen til tider var overalt på samme tid (sett fra mammabloggerens øyne). Men, de fikk da stoppet målforsøkene til Hafslund flere ganger, enten ved å skyte ballen ut av banen, eller tok med seg ballen ned mot Hafslunds mål.

 

 

Jeg håper og tror at jeg har med meg resten av supporterne, når jeg sier at jeg synes både keeper og utespillere var helt supre, og ga oss en time med spenning.

 

Heia Berg G09

Fotballmamma, Cathrine.

 
Berg - Borgen brun

Postet av Gutter 13 født 2009 den 6. Sep 2019

Hjemmekamp 05.09.19: Berg  – Borgen Brun  

 

Kl 17.45 inntok Berg G09 stadion for peptalk og oppvarming før kamp mot Borgen Brun kl 18.30.

Fotballspillere i solnedgang 😊  

 

Hilser på motstanderlaget før kampen.

  

Etter å ha krysset av alle punktene på “to do”- lista før kampstart, blåste endelig dommeren i gang kampen. Supporterne rensket halsen, og guttene satte i gang, tørste etter enda en seier. Supporterne heiet og klappet så det hørtes over hele Berg 😀 Innimellom heiaropene kunne vi høre treneres rop: røøør på beina.

 

Mammabloggerens manager, Leif, kunne opplyse om at det var 36 tilskuere til sammen i dag – tror de fleste representerte Berg.

Begge lagene kjempet virkelig bra for å holde ballen utenfor målet. Stjernene våre hadde nok flest målsjanser, men Borgen var absolutt ikke borte dem heller – de ga guttene våre skikkelig mostand.

 

Ballen i retning mot mål, men keeperen vår har ingen planer om å slippe den inn.

 

 

 

Innkast på gang - til Borgen – ballen holdt seg på utsiden målet.

 

Dette var heller ikke noen kamp der det ene laget utmerket seg med å være mest på denne halvdelen til motstanderlaget, enn det andre 😊 Alt i alt en jevn og spennende kamp. 

Berg vant med 3-2 når siste omgangen ble blåst av. 

Det er ikke bare lagene som takker for kampen – vi foreldre vil også være med – og endelig ser det ut som om guttene våre har innfunnet seg med påfunnene våre. Vi trenger nesten ikke rope på keeperen lenger for at han skal lede laget til oss – HERLIG 😊 

Stjernene våre på vei innom supporterne som står klare med hendene utstrakte.

 

Vi har uten tvil verdens fineste lag, og supporterne er neimen ikke så verst de heller.

 

Heia Berg G09

 

Fotballmamma, Cathrine
Sommerferien er slutt, også for mammabloggen!

Postet av Gutter 13 født 2009 den 1. Sep 2019

Sommerferien er slutt, også for mammabloggen.

Det har allerede blitt spilt tre kamper siden ferien offisielt var over, men det kan virke som om mammabloggeren har tatt seg mer ferie enn resten med tanke på at dette er det første innlegget.

Første kampen, 20.08, mot Idd var heller laber, kan vi skylder på sommerferiebeina? – tror ikke hverken bein eller kropp på stjernene våre var samspilt denne dagen – vi lar vel denne kampen gå i glemmeboken. Tap må man regne med altså, det lærer de av, men noen ganger er det vel lov å la noen kamper fade ut i intet?

Kamp nr to den 22.08 mot Kvik Hvit gikk desto ekstremt mye bedre med overlegen seier. Nå er gutta i gang igjen, og sommerferiebeina er et tilbakelagt kapitel.

Kamp nr tre den 29.08 mot Tistedalen 1 endte også med seier. Nå ser vi at guttene er tørste etter seier, og ga jernet fra første spark. Det gikk en stund før første målet satt, men etter det fant ballen veien innom målet flere ganger.

 

Oppvarming før kampen mot Tistedal 29.08.19Hva gjelder heiagjengen ved kampen mot Tistedalen – så var det imponerende mye rødt å se på tilskuerbenken. Jeg fikk til og med en kommentar på jobben dagen etter fra en av fedrene som så på kampen som spilte samtidig med vår, at vi var en imponerende stor heiagjeng. 

De som bor rundt og ved fotballbanene der skjønte nok at de ikke har hatt noe lyd å klage på, før Berg gjengen møtte opp kvinne- og mannsterke i sine røde mamma-, pappa- og mormor gensere (ikke at vi er noe å klage på i den forstand). Det ga gjenklang rundt området.

 

Dette er kun en liten del av heiagjengen mot kampen mot Tistedal. Heiagjengen ble i hvert fall doblet innen kampen begynte.

 

Fotballmormor var også tilstede.

Guuuuudameien så morsomt det er å være en del av denne gjengen – jeg digger dere.

Det høres i hver krik og krok med heia Berg og klapping fra tilskuerbenken.

Denne gangen satt en TTIF spiller blant oss i sine klubbklær, dette var min svigerdatter som spiller på TTIFs sitt damelag, og som veldig gjerne ville se Sindre og resten av laget spille. Grunnen for at jeg nevner dette er at hun sa noe som jeg syntes var veldig stas å høre: hun har aldri opplevd en sånn heia gjeng som det vi er, ikke engang fra foreldrene til spillerne på hennes lag – og lurte på om hun skulle leie oss inn til deres neste kamper.

Hmm her ser jeg umiddelbart en mulighet for et nytt businessforslag, og kan allerede høre kronene klirre i Bergs pengekasse. Så da gjenstår det bare et fengende navn, og innmelding i Brønnøysundregisteret så vi får puttet på et AS bak 😊

Heia Berg G09, 

Fotballmamma, Cathrine

Mammabloggeren på Eat-Move-Sleep

Postet av Gutter 13 født 2009 den 5. Jul 2019

Eat –move – sleep cup 16 juni

Siste cupen før sommerferien ble avholdt på Sandbakken kunstgressbane.

Kl 08.30 var 12 gutter klare for å gruse motstanderne sine, som denne dagen var:

Kl 09 HSV Fotball Gunners Gul.

Kl 10 Sarpsborg FK Rød

Kl 11.30 Sarpsborg FK hvit.


Kl 09 blåste dommeren i gang første kamp – det var en jevn kamp, der motstanderlaget fikk første målet. Berg fikk en straffe og utlignet til 1-1. En bra kamp, men det var kanskje litt for tidlig for guttene våre? - litt slapt ute på banen til tider, men når de 25 minuttene var over var det Berg sitt seiersrop som kunne høres.

Keeper Elias fikk et ganske hardt slag på kneet sitt i første kampen, men det var ikke snakk om å overlate keeperhanskene til noen andre – han fortsatte å vokte målet uten å klage 😊


KL 10 var det klart for kamp nummer to. Også denne gangen var det motstanderlaget som fikk det første målet. Nå har guttene våre våknet litt og det er mer fart i dem. Kanskje seieren i første omgang ga mersmak?

I denne kampen var det jevnt med mål - både fra Berg og motstanderne – det skilte ikke mer enn ett eller ingen mål mellom lagene gjennom hele kampen. Mot slutten lå Berg under med ett mål, ganske fort ble det uavgjort – og da dommeren blåste av kampen kunne nok en gang Bergs seiersrop høres.


Konsentrasjon på sidelinja – hos både spillere og trener 😊


Så var det en time til neste kamp. Guttene hadde fått utlevert et kort der punktene eat, move, sleep var satt opp. De kunne smake på grønnsaker (eat), balansere, kaste erteposer i bøtte, sparke en fotball mot et poengmål (move) og svare på spørsmål om søvn (sleep). For hver aktivitet de gjennomførte ble det krysset av, og når kortet var fullt fikk de en premie – denne gangen var det en grønn solhatt. Jeg skulle hjelpe min fotballspiller med spørsmålene rundt søvn, men der ble det 2 feil av 3 spørsmål - det hadde jeg med andre ord ikke peil på. Etter å ha oppdratt tre barn som nå er i alderen 10, 17 og 21 burde jeg i hvert fall hatt peil på leggerutiner osv, men nope – ikke i nærheten engang.


Kl 11.30 og kamp nummer tre ble blåst i gang. Guttene var skikkelig i farta – og hadde jeg ikke selv sett det, hadde jeg nok ikke trodd at det var mulig å ha så mange skudd mot motstanderens mål - uten at ballen ville ta turen innom nettet. Kampen foregikk for det meste på motstanderens banehalvdel – noe undertegnede syntes var helt innafor mtp nervene som nok lå synlig på utsiden – av den enkle grunnen - målmannen - regner da med at de som har lest mine tidligere innlegg skjønner hvem som passet buret – altså ikke noe negativt ment 😊

Vi som stod på mållinjen var nesten hese av å rope og heie guttene frem, og når ballen for “ørtene” gang ikke ville inn i målet - var det sukk og stønn - erre mulig lissom. For en innmari ball de hadde fått.

Men, så... ikke lenge før kampslutt fant ballen veien inn i motstandernes mål - og våre flotte fotballspillere kunne for tredje gang fremføre sitt seiersrop.

Peptalk før siste kampen skal spilles😊


Jeg er så imponert over disse fine guttene – de heier hverandre frem, gir en klapp på skuldra både når de får mål, motstanderne får mål og ved andre hendelser. Jeg håper så veldig at det er noe de klarer å holde på - en fin egenskap å ha.

Denne gangen vant dem alle kampene – noe som er veldig gøy. Det er ikke alltid at det ender med seier, da er det også like viktig med en klapp på skuldra, og noen rosende ord.

Enn så lenge er de så små at det er helt greit å si at noe av det viktigste er at de skal ha det gøy på banen - og ikke ta det så tungt om det ender med tap – det er nok av de barna som går gråtende av banen (ikke hos oss). Jeg lurer da litt på: hvor ligger fokuset hos foreldre, trenere og andre rundt spillerne?

Det er viktig å trene, og det er viktig å lære dem om lagspill og respekt for bl.a trenere og hverandre – i grunn for alle.

Jeg synes trenerne til guttene våre er flinke til å skille mellom trening, lek og alvor. Guttene er, som sagt, små, men allikevel så store at alt ikke lenger trenger å pakkes inn i lek – de tåler fint å bli snakket til, bli slitne og svette, og de vet også nå at det er trening som gjelder dersom man skal bli bra til noe. Øvelse gjør mester – men, alt med måte.

Alvoret kommer fort nok hos våre lovende fotball-stjerner😊

Heia Berg 09


Fotballmamma, Cathrine.

Mammablogg Kampvert

Postet av Gutter 13 født 2009 den 3. Jul 2019

Kampvert 6. juni 2019 - hjemmekamp mot Skjeberg.

Innlegget på Facebook den 30.05 informerte bl.a. om at kiosken skulle være åpen, keepere ble presentert, og et spørsmål om hvem som kunne være kampvert.


Jeg sendte Bjørn Helge et spørsmål: Hva innebærer det å være kampvert?

Svaret kom ganske fort:


Bjørn Helge: Ha på den gule vesten, og se pen ut.

(og her begynte tankerekken min: den gule vesten skal jeg da alltids få tredd på meg – ellers ingen kommentar)


Bjørn Helge: Ta imot motstander laget.

(det fikser jeg)


Bjørn Helge: Roe ned hooligansen på sidelinja ala Roger.

(veeeeel – jeg tar alltids imot noen utfordringer – og nevnte at det kanskje blir verre å roe ned fotballmamma-gjengen)


Bjørn Helge: det går alltids fint.


Så da tenkte jeg det samme som Pippi Langstrømpe en gang sa: “det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert”.


Fikk oversendt regler rundt det å være kampvert – for å si det slik – jeg kunne aldri ha stilt som kampvert på de store fotballkampene der supporterne går helt bananas – da hadde jeg nok krøpet stille tilbake til hula mi.


 Den største utfordringen min var vel å være en såpass profesjonell kampvert, og ikke ta helt av med heiaropene til eget lag.


Dagen kom: jeg var tidlig ute og fikk tredd på meg den gule kampvert-trøya - så langt alt bra.

Motstanderlaget tok jeg imot, og viste dem til rette. Fortsatt ingen store skandaler.


Kampen begynte – og jeg stod nå der ved sidelinja og …... fikk ikke med meg noen verdens ting.

Det jeg stod og tenkte på var: tenk om Sindre scorer sitt første mål - når jeg er ikledd den gule trøya, og føler selv at jeg må oppføre meg noenlunde “voksent” – og objektiv.

Jeg må jo begrense meg, litt i hvert fall, i forhold til når jeg har på meg den røde fotballmammagenseren.  For en frihet med den røde genseren kontra den gule 😊


Skjeberg hadde få spillere med seg, men vi har en sporty gjeng med gutter på laget – to av disse: Abdiyasir og Elias stilte opp og spilte for Skjeberg 😊


Det ble seier til guttene våre, heiagjengene var eksemplariske - og kampverten takket for seg med å ta dommeren i handa.


Det var ikke farlig eller skummelt i det hele tatt å være kampvert – i hvert fall ikke på denne kampen.


Heia Berg 09!!


Fotballmamma og kampvert, Cathrine.

NY STRÅLENDE INNSATS AV BERG G2009

Postet av Gutter 13 født 2009 den 20. Jun 2019

Berg ILs gutter 2009 deltok på Eat, Move and Sleep cup i helgen. Guttene vant alle tre kampene! 

Henholdsvis HSV 0-1 som ble vent til 2-1, Sarpsborg 5-4 og Sarpsborg 1-0. 

Kommentar fra Facebook siden til Berg IL:

Johnny Martinsen Gratulerer gutter og trener team 🙂👍 et lag som virkelig kan trille ball med hverandre, samtidig flere med ferdigheter langt over snittet 🙂👍lykke til videre, morsomt å se kampene deres 😊 
Mammabloggen - Bortekamp Rakkestad - Berg

Postet av Gutter 13 født 2009 den 3. Jun 2019

Rakkestad 28.05.2019

Vi møtte opp i sol, men det var kaldt i luften. Guttene hadde oppvarming, og fikk i seg varmen før kampstart. Heiagjengen har konstant oppvarming kampen igjennom - det er sjelden det er stille på sidelinjen fra Bergs heiagjeng. 

Kampen ble blåst i gang, det var en liten stund jeg var litt ensom der nede ved sidelinjen, skal sies at det var gode tribuneplasser på stadio´n, men litt etter litt kom de fleste ned på sidelinjen, det ble for langt unna å sitte på tribunen - og jeg må innrømme at det er mer givende å heie sammen med flere enn å stå og pipe for seg selv. Blir liksom ikke samme effekten :-) 


Det startet veldig bra, og Berg var fort oppe i ledelse, hele kampen var utrolig jevn, og spennende. En kamp der de virkelig kjempet om ballen fra første minutt. 

Stort sett så var det ett eller ingen mål som skilte, men på slutten av andre omgang dro Rakkestad i fra og avsluttet med seier.

Dommeren fikk litt tyn denne gangen - redd for å blåse i fløyta var vel det vi satt igjen med som inntrykk. 

Det kan ikke være lett å være dommer, og han gjorde sikkert så godt han kunne - kanskje dette var første gangen han dømte en kamp alene, men uansett hva grunnen var så burde han hatt noen på sidelinjen som kunne ha hjulpet han. Jeg vet at jeg ikke hadde taklet å være dommer - tror jeg holder meg i fotballmammagenseren min på sidelinja.


Kampverten fikk ihvertfall nok mht kommentarer om dommeren, og Berg fikk beskjed om å roe seg ned - jeg gjemte meg bak Gro, jeg :-) 


Det er stort sett mammaer og pappaer, og en gang i blant søsken, som er med på kampene, men har dere lagt merke til at det stadig er ei som dukker opp på hjemmekamper og bortekamper i all slags vær - dette er Astrid, mammaen til Gro og mormor til Theodor. Hun har reddet meg fra regnet med å springe til bilen og hente poncho, og er helt sikker på at bilen hennes er utrustet med alt som trengs i krisesituasjoner - les: når slike som meg ikke tenker på at været her til lands forandrer seg fra minutt til minutt. 

Hun er en fotballmormor av ypperste klasse, og er ikke redd for å heve stemmen og være med på heiarop. Jeg vedder på at hun koser seg skikkelig - og det er så utrolig herlig å se det engasjementet som hun viser  :-)  - hun skulle hatt en rød Berg genser med fotballmormor på :-) 


Selv har jeg ikke alltid vært like engasjert i sport. Jeg var med på kamper når datteren min spilte fotball, når eldste sønnen spilte tennis og svømte, og jeg var en kjempestolt mamma på tribunen/sídelinja. Jeg gledet meg med dem når de mottok diplomer og medaljer/pokaler, men der var det også stopp. 

Jeg møtte opp på dugnader når jeg absolutt måtte, og jeg innrømmer at jeg var en av dem som omfavnet muligheten når man kunne betale seg ut av dugnaden. Dugnad var rett og slett pyton. Ikke så voldsomt stolt av meg selv når jeg ser tilbake.


Så hva har forandret seg????  Som ny i en allerede sammensveiset gjeng er det ikke alltid lett å komme inn, men på Berg var det rett inn i varmen, og jeg følte meg hjemme blant alle dere som er en del av dette laget, med en gang.

Dermed begynte det å skje noe, og det ganske fort etter at Sindre begynte på Berg. 

Interessen min for fotball ble merkverdig større (selv om jeg ikke klarte å holde meg på beina når vi spilte kamp, og mine fotballkunnskaper kan bare bli bedre), engasjementet økte, og jeg så, og ser, hvor mye tid trenerne legger ned for å trene mitt barn. 


Det er ikke lenger noe tiltak å stille opp på dugnader, selge kaker og kalendere, og ellers stille opp der det trengs en hjelpende hånd. Alt dette er jo faktisk for at Sindre skal ha muligheten til å spille fotball. Foreldregruppa er en morsom og livlig gjeng, vi kan le sammen, slenge litt kommentarer til hverandre, som absolutt ikke er vondt ment - humor og det å ikke ta seg selv så seriøst er en god egenskap. Trenerne er fantastiske og guttene er flotte. 

Jeg gleder meg til kamper, ikke bare for å se kampen, men også pga det sosiale på sidelinjen. Det var nettopp på denne beryktede sidelinjen som Leif foreslo en mammablogg, og jeg sa visst ja. Så nå får mine små grå kjørt seg skikkelig på et relativt ukjent territorium, kalt blogg.


Er det noe spesielt som dere vil jeg skal skrive om, kom gjerne med forslag, til tlf 48300301 eller mail cathrineorten@gmail.com

Jeg skal skrive litt om trening, og har noen andre ideer også, men skal det være interessant å lese bloggen fremover så er det greit å vite hva som er interessant å lese om :-)


Heia Berg 09!!


Fotballmamma, Cathrine
Mammablogg hjemmekamp imot Hafslund Hvit

Postet av Gutter 13 født 2009 den 24. Mai 2019

Kamp 23.05.19 Berg – Hafslund Hvit


Jeg telte ikke antallet som stod på sidelinjen i går, men det burde jeg kanskje ha gjort. Et godt oppmøte var det i alle fall :-)


Min tanke om å ta en alvorsprat, som jeg nevnte i forrige blogginnlegg, funket (det er i hvert fall det jeg liker å tro), jeg kunne med glede se at supporterne som har fotballmamma (4 stk)– og fotballpappagenser (1 stk) hadde tatt denne på – men, fortsatt en liten vei å gå når kulde/regn/snø tar overtak og de dekkes til. 

Jeg kan nok ikke kreve for mye på en gang, men jobbe i kulissene med å bearbeide litt etter litt…. – og kanskje flere blir fristet til å ikle seg en slik genser også? J 


Vel, dette er ingen moteblogg, men fortsettelse følger sikkert i kommende innlegg. Jeg får komme meg ut av den veien og svinge inn på stadio’n til Berg der våre håpefulle gir alt.


Før kampstart er det oppmøte i garderoben der trenerne prepper stjernene våre. 


Under kampen er det full aktivitet med god fordeling av trenere rundt vår banehalvdel. 

Vi kan høre at de, innimellom, overdøver heiaropene til supporterne når kampen er i gang: spring – beveg dere – ikke gå – løøøøøp – øy, der er det ingen spillere – opp i ryggen osv. 

Om ikke stemmebåndet får prøvd seg da så gjør det, det aldri.


Berg fikk inn første målet godt ut i første omgang, som ble hyllet som seg hør og bør.

Som alltid blir det en del knall og fall underveis –  ingen store skader i går, så både motstandere og våre gutter kom seg opp og fortsatte kampen.

Jeg la merke til at to av guttene på Hafslund kom bort og strakk ut en hjelpende hånd til våre spillere når de ramlet.

Er det innafor å mykne litt da? Det traff rett i mitt hjerte i hvert fall.


Kan ikke være for myk for lenge, tilbake til alvoret og heie frem gutta våre. 

«Heia Berg» blir flittig brukt. Det høres godord og oppmuntringer til spillerne fra sidelinja – dette er ganske så høye rop som er ment å høres av alle. 

Derimot er det en setning som vi ikke helt tørr å rope høyt med tanke på evt represalier fra  -  ehhhh -  trener’n kanskje?  

«Corner er mål» – vi kjenner våre grenser altså, men denne setningen kan høres om du står blant noen av oss på sidelinjen – dersom du hører godt etter. 


Det var god stemning på sidelinja i går - også, de fleste var frempå med heiaropene, noen holdt seg i bakgrunnen – men, alt i alt full fres og stormende jubel. 

Kampen endte med tap, men det knekker ikke gutta våre som smiler og takker for kampen til Hafslund i en lang fin rekke. 

De begynner kanskje å skjønne at de ikke slipper unna oss på sidelinjen der vi står med utstrakte hender og vil være med vi også, 

men vi må fortsatt rope på keeper for å få han til å lede spillerne forbi oss.

Tilslutt er det en tur bort til trener for en liten etter-prat, og kamprop – der de høyt og tydelig roper at de tapte og driter i det…… 


Jeg vet jeg har flere mammaer, og kanskje pappaer, med meg når jeg sier at jeg blir et lite vandrende nervevrak når min sønn står i mål – 

det er ikke fordi jeg ikke har troa på han, for det har jeg så absolutt, og mammahjertet er så stolt av poden som jobber så hardt for å holde ballen ute av mål. 

Det er bare et eller annet som altså setter nervene i gang når han inntar keeperposisjon.


Takk for en spennende, morsom og herlig time på sidelinja. Stemme og kropp hadde godt av å hvile etter endt kamp i går – kan godt hende at spillerne var slitne de også altså – men prøv å være supporter æ J


Heia Berg G09.


Fotballmamma, Cathrine1 Kommentar

Mammablogg hjemmekamp imot TTIF

Postet av Gutter 13 født 2009 den 10. Mai 2019

Advarsel: dette kampreferatet er ikke som alle andre kampreferater - så forventer du et profft referat - stopp og les - du vil bli meget skuffet  :-)


 Dagens kamp, 9 mai-19, var på hjemmebane mot Tistedal.
 
 Kort oppsummert:  kaldt, bløtt, spennende, livlig, full fart på spillere, høye kommandorop fra trenere og en høylydt supportergjeng godt innpakket i regntøy og under paraplyer -  vi trenger tross alt ikke å bli bløte, selvom våre fremadstormende fotballstjerner blir det :-).
 
 
 Kl 17 var det oppmøte i garderoben, jeg fulgte etter laget som en skygge inn i garderoben for å få med meg litt behind the scenes, og knipse litt bilder. 

Jeg ble avslørt, så gutta visste at her var fotballmammabloggeren på plass. Tror ikke de brydde seg nevneverdig om det mennesket som flagret rundt dem en liten stund. 

Trener Bjørn Helge la frem kampoppsettet og forklarte guttene posisjoner.

Bilde tekst: Guttene får en gjennomgang av posisjoner, noen råd og peptalk av sin trener


Det var en som spurte om jeg hadde tillatelse til å legge ut bilder av dem på bloggen. Herlige oppegående gutter, som kjenner sine rettigheter - altså noe så bra å faktisk spørre om det :-) 


Jeg sa at bildene som blir lagt ut av dem på fotballmammabloggen, er tatt bakfra, eller på lang avstand - slik at ansiktene deres ikke kommer til kjenne.


(Til info:  bilder av guttene der ansiktene vises legger jeg ikke ut, uten at både gutten og foreldrene/foresatte har gitt sin tillatelse til det:-) )
 

Bilde tekst: Oppvarming er viktig

Kampstart kl 17.30 - våre gutter i sine flott kampdrakter med navn og nummer fordeles ut på sine plasser av trener, og dommeren blåser kampen i gang.

Det ble fort 1-0 til Berg, men TTIF kom fort etter og utlignet til 1-1. 

Guttene stod på - en del knall og fall, litt tårer, men stort sett en gjeng som ikke lot seg stoppe av motstandere eller regn.


Trenere med høye og klare kommandoer som nesten fikk undertegnede til å adlyde…., men det hadde vel ikke tatt seg så bra ut om jeg hadde stormet banen - i tillegg så vet de fleste nå, etter forrige sommers fotballkamp mellom barna og foreldrene, at jeg tilbragte mer tid med nesa i gressbanen enn oppe på beina.
 
Innkastene var en liten utfordring idag da ballen var superglatt pga regnet, men vi er da omgitt av løsningsorienterte mennesker - så ballen ble tørket av med en genser, jakke - frem til kampverten dukket opp med et håndkle - og ballen ble kastet så lett og langt som bare det.

Både guttene ute på banene og guttene som voktet målet vårt idag får høyeste terningkast av meg (nå hadde dem vel brått fått det av meg uansett)
 
Vi teller ikke mål, har jeg blitt fortalt, men da dommeren blåste av kampen, stod det 4-3 til Berg IL G09 - hurra for fotballstjernene våre :-)

Bilde tekst: Guttene har dratt seieren i land og er klare for at takke TTIF for kampen.


Bilde tekst: Tre av fotballmammaene klare for å heie frem gutta - regn ingen hindring. Undertegnede ser at det er på tide med en alvorsprat med mine to medfotballmammaer vedr den røde genser, som glimrer med sitt fravær...😁

 Fotballmamma, Cathrine.  
Berg 09 mot TTIF

Postet av Gutter 13 født 2009 den 9. Mai 2019

Kampen er igang og de første scorringer kom hurtig, og det er jevnt 1-1 spillet 8 minutter.

Berg bytter alle ute spillere. Været er litt bløtt, men det forhindrer ikke fansne i oppmøte og vi ser der er 22 tilskuere. Tistedal tar førringen til 2-1.


Berg utligner til 2-2 med små 10 minutter igjen av 1 halvdel.

Kampen slutter 4-3 til Berg.


Oppdatering i regn er ikke lett

Mammabloggen

Postet av Gutter 13 født 2009 den 5. Mai 2019

For en flott gjeng vi har på dette laget!!!

Som mamma blir jeg så stolt av å se hvordan de takler nederlag og seiere. Slipper målvakten inn et mål er det ikke sjelden jeg ser at lagkameratene stikker bortom med en high five eller en klapp på skulderen, ingen sure miner. Målsjanser både med og uten ballen i nettet applauderes, pasninger der ballen kommer dit den skal, og pasninger der ballen har helt andre planer enn spilleren hadde - ikke noe stress - det kommer nye muligheter :-) 

Selvfølgelig ser jeg at de både kan bli lei seg, sinte og vise sitt følelsesregister på alle måter, men dette er en del av spillet og livet, og jeg er glad for at de tørr å vise frem hvem dem er på alle måter. Det kan gå hardt for seg på banen, da er det godt å ha noen som ser dem, og som det er trøst å få hos - før de igjen er klare for å kjempe om ballen.

Samspillet og det gode forholdet spillerne imellom blir styrket for hver trening, de utvikler seg hele tiden, noe som jeg for min del legger godt merke til hos min egen sønn, og det håper og regner jeg med at andre kjenner seg igjen i også :-) Dette er takket være trener'n og hans støtteapparat i form av lagledere og ass.trenere, som står på og lærer guttene våre fotball, samspill og fair play, og for å ikke glemme: å ha det gøy.

Utfordringer vil det alltid være med så mange forskjellige personligheter, men alt i alt, sett gjennom en fotballmammas øyne, er det noe som takles veldig fint.

Jeg er ekstremt glad for å være en del av dette laget. Samarbeidet mellom trenere, andre foreldre og spillere er gull verdt.

La oss fortsette å oppmuntre og heie frem guttene våre både hjemme, på treninger, og med høye heiarop fra sidelinjer og tribuner på kamper, som overdøver alle:-)

Med dette er mammabloggen åpnet :-). Innleggene vil bli av varierende grad. Noen ganger med bilder, andre ganger et innlegg fra en trening, kamp etc. 

Heia Berg G09.

Fotballmamma, Cathrine.


 Dette er det første innlegget i bloggen - et innledende innlegg - som heretter vil etterfølges av mer "fortellende" innlegg fra aktiviteter som skjer fremover1 Kommentar

Eat-move-slepp Cup i Østfoldhallen

Postet av Gutter 13 født 2009 den 7. Apr 2019

7 fotball er deilig, men vill gjerne ha vært ute idag i det fine vær.

13 gutter stiller på cup idag.
Fotballmamma

Postet av Gutter 13 født 2009 den 7. Apr 2019

Følg med fotballmamma bloggen kommer snart

Kvelds kos

Postet av Gutter 13 født 2009 den 20. Mar 2019

2008 Guttene hadde invitert til kveldskos med ostesmørbrød og saft etter trening. Det takkede ikke 2009 guttene nei til, og den nye TV med Playstasjon ble tatt i bruk.

Veldig hyggelig og takk til foreldregruppen til 2008 guttene.


Serie kampe Gutter 09 2019

Postet av Gutter 13 født 2009 den 18. Mar 2019

Se oversikt over årets serie kampe i Fortum Serie G10 avd. 07 på dette link

Berg G10 Rød

Det hetter så Gutter 10 i år da det er året de blir 10, internt kaller vi de stadig Gutter 09
Årets første 7-er cup utendørs

Postet av Gutter 13 født 2009 den 11. Mar 2019

Da var vi på CUP hos Sarpsborg FB på Kurland. Vi var heldige å ha våre kampe søndag da alle kampe lørdag ble avlyst pga snøfall. Vi møtte opp med 12 gutter som var klare til kamp i deilig vårsol, selvom gradestokken holdt seg i det blå felt med et par minus grader.

Dette var vår første kampe på 7-er hold, veldig spennende og veldig annerledes, pludselig en helt annen taktik som barnene må lærer seg. Men det gikk bra, og vi møtte nye modstandere.

Berg IL - Ull Kisa = 2-2 

En tett kamp hvor kun den manglende vind gjorde at Berg ikke fikk inn det trejde mål. Bolden ramte stolpen og tok rettning den andre stolpen men klarte ikke å komme seg inn over linjen... Jevn kamp


Varteig - Berg IL = 0-4

Her gikk det veldig bra med mye godt spill i begge ender av banen, og fikk inn 4 mål men det mest spennende var faktisk hvor bra vi var på mål. Vi ser at keepertreningen som gutterne har vært/er på har stor betydning for plassering i målet og hvordan vi får fatt på bolden. Godt kempet.


Berg IL - Kjelsås = 1-4

Her begyndte vi å bli litt slitne, spillerne kom selv og bad om bytte! Mye løping og vi hadde i perioder mest bold besiddelse, men marginalerne var ikke på vår side i denne kamp, men vi fikk et herlig mål på corner som går i et flott løftet skud som målvakten blokkere og så inn i eget mål.


Vi fortsette med en ny treningskamp imot Kvik på Strupe d. 24 mars, nærmere info kommer.