G13 Seriens siste kamp for Berg 2 (Gutter09)

Postet av Gutter 13 født 2009 den 22. Okt 2021

Onsdag d. 20.10 kl. 18.15 ble 2021 sesongens siste kamp mot Borgar* i BDO-serien G13  bredde 9er avdeling 03 spilt.

Innen kampen lå Borgar og Berg 2 nesten a poeng, Borgar med 20 poeng og Berg med 19.

Bjørn Helge hadde forberedt seg godt, ifølge Marianne hadde han sittet flere kvelder og sett gjennom de fleste av Drillo sin landskamper og studert taktikken derfra. :-)

Ikke sikkert at dette er helt sant men bloggeren tar seg litt journalistiske friheter her ;-)

Kampen ble fløytet i gang og Berg fikk nok for Borgar et overraskende godt tak i spillet, med et godt press og lange bolde sparket opp på motstanderes banehalvdel. Dette gav flere sjanser og i første halvdel var det vel tett på 70% spill på Borgar sin banehalvdel.

Nå må det med i fortellingen at Borgar, som jo står i tabellen med en stjerne etter seg, har hatt 5 spillere fra 07 årgangen med i sine kampe, og Berg sine spillere er hovedparten født i årets siste halvdel - så altså opp imot 2 års forskjell, ja for Dennis som hospitere fra 2010 laget blir det jo neste 3 års forskjell. Ikke at dette kan ses på spillet, kun på størrelsen av spillene.

Berg sin spillere kjempede seg til det første mål og det ble 0-1 til Berg (Borgar hadde hjemmebane da kampen var flyttet) som de ca. 50 tilskuere jublede høyt til. Ja de 10 fra Borgar var ikke så hørbare på dette tidspunkt.

Etter 20 minutters spil fikk Borgar utlignet til 1-1 ved Adrian Johansen Knatterud (spillerdrakt nr. 10). Adrian var startet på benken men kom inn etter 10 minutters spill.

Stilling til pausen var 1-1

I pausen gikk Berg i omkledningsrommet og Borgar fortede seg å bytte banehalvdel, da fikk de nemlig den kraftige medvind med seg, hvilket skulle gi stort utslag i andre halvdel.

Bjørn Helge fikk seg en halspastill i pausen, men likevel var det svært å høre ham på tribune side i andre halvdel.

Begge lag kjempede bra i hele kampen og i andre halvdel med mer press på Berg sitt mål. De lange bolde som både Oscar og Ömer i første halvdel fikk slått lang opp på motstanderes sin halvdel ble nå møtt av den kraftige motvind og stod nærmest stille i luften ved banens midte innen de gikk i bakken.

Etter 60 minutter fikk igjen Borgars spiller nr. 10 Adrian Johansen Knatterud inn et mål etter mye frustrasjon over mange mislykkede forsøk, da Berg hadde et godt arbeidende forsvar og en god målvakt i Oscar som hadde flere gode redninger.

8 minutter senere var Adrian fra Borgar på spil igjen og fikk inn det siste mål til 3-1 som også ble sluttresultatet.

Dette ble en flott sesong for laget som har spilt en spesiell korona sesong i 3 serier

Ubeseiret i G12 7er serie

Kun 1 tap i G12 9er nivå 1

Kun 2 tap og slapp inn minst mål av alle i G13 serien (12 stk) og vi ender som 3er eller 4er når siste kamp blir spilt i november, det blir så 2er eller 3er om vi ikke teller med Borgar.

Forberedelsene til neste sesong starter allerede idag hvor flere spillere skal delta på sonelaget sin trening.

Neste år stiller Berg Gutter født i 2009 med 2 lag i G13 9er.

Vi er glade for at vi har kunne øke spiller antallet siden sommeren og nå har 28 spillere i stalden.

Takk til Bjørn Helge Sivertsen, Frode Nordgaard og Robin Fjelle som stiller opp hele året inklusiv sommerferien.

Vi minner på foreldre møte i klubbhuset mandag d. 25 kl. 19

Lokaloppgjøret i G13

Postet av Gutter 13 født 2009 den 30. Sep 2021

Et brag av en kamp!

Da var der duket for lokaloppgjør, et oppgjør mellom tabellens nr. 1 og nr. 4, henholdsvis Berg Gutter09 og Berg Gutter08.

Kampen skulle spilles onsdag d. 29 september som den 7ende kamp i serien som består av 9 kampe.

Halden Arbeiderblads sports TV var invitert, men valgte å sende kampen mellom Aremark og Berg 2 istedet (en kamp Berg tapte).

Der var undersøkt om vi kunne få tak i noe pyro, hvilket dessverre ikke kunne lade seg gjøre, flagg var satt opp på verandaen og guttene var ladet.

Oppvarmningskamp var også arrangert, den stod mellom Gutter10 og Gutter09 - her ble det seir til Berg ;-) Gutter10 slog 09 med siffene 6-2. Kampen skulle ha vært en treningskamp som 9'er kamp men pga av en del frafall pga sykdom ble denne endret til 7'er. Men vi fikk alle nye til å spille med i denne kamp, hvilket er viktig trening.

Gutter10, Gutter09 og Gutter08 er 3 sterke årganger som det blir veldig interessant og følge når de om noen år blir slått samme i ungdomsrekkene.

Tilbake til dagens hovedkamp som samlede ca. 30 tilskuere fordelt på verandaen, under verandaen og tribunen. Gutter09 var hjemmelag og måtte derfor trekke på seg overtrekksvestene.

Lyset ble tent

Berg var klar, Stadion var klar...

Kampen startet, spenning steg

Hurtige vekslinger mellom ball besittelse og kampen bølgede rask frem og tilbake. Kan rolig si hele banen ble utnyttet.

En utrolig tett og intens kamp begynte med mye kroppskontakt men ryddig spill. Veldig få frispark i kampen i forhold til andre kampe vi har spilt.

De små og lette gutter i angrepet for 09 imot de nå forholdsvis store 08 gutter (som har vokset utrolig mye i de siste 2 år) i forsvaret, men likevel mange hovedstødsdueller. I første halvdel vil jeg si at der var like mye press foran mål i begge ender og kampen var tett og intens, og flere gode forsøk begge veie. 

0-0 ved pause

Jobben som kampvert var ikke noe besværlig, det var bare å be publikum om å heie på Berg, hvilket begge holds supportere gladelig gjorde :-) God stemning på tribunen.

Jeg hadde også fått meg jobben som linjedommer, det var en førstegangsopplevelse for meg, men morsomt følge mer aktivt med.

Jeg noterte meg at A-lags treneren nå hadde været hjemme å fått jentene kledd om etter trening, og han å jentene var nå tilbake for at se kampen. Har han sett seg ut noen som snart skal på holdet hans?

Der ble byttet side til andre halvdel, som startede som den første sluttede med full fart. Sjanser til begge sider, men etter hvert mest press på 08 sitt mål... og Abed-Nego fikk lurt inn først målet litt heldig. 1-0

Det var deilig, men jeg måtte jo forsøke å holde meg neutral ;-) Svært det da.

Mer press fra 09 sin side, men der var også noen gode kontringer og det var svært tett på flere gange nede hos Elias som stod en veldig god kamp.

Dennis tilkjemper seg flere sjanser foran 08 sitt mål, og i en tett situasjon får han løftet ballen til Max som gjøre et hovedstødsmål  2 - 0 til 09. Her skulle pyroen ha vært sent til værs! Men stemningen hos supportene til 09 den steg i allefall.

Kampen fortsatte like intens inntil sluttfløytet, og jeg syntes alle spilte en bra og fair kamp, selv om det aldri er lett å tabe, og da slet ikke til årgangen under deg så står der respekt av alle mann på banen. Flott fair spillet kamp.

Har dessverre ikke noen bilder fra kampen, men håper vi kan få TV på en annen gang :-)

Med 2 kampe igjen, er der stadig spenning i toppen av serien hvor Borgar formodentlig henter 3 poeng i deres 7ende kamp og dermed kun er 2 poeng etter oss. 

Vi ser at en av de sterke sider vi har er et veldig bra forsvar og målvakt, og vi har kun lukket inn 8 mål på 7 kampe, mens vårt angrep har gjort 32 mål i den motsatte ende. Dette hadde aldri skjet med meg som trener, så mye kan jeg avsløre. Bra jobbet Bjørn Helge!

Vi har 2 kampe igjen, bortekamp imot Sarpsborg FK på Kurland d. 14 oktober og så er siste kampen flyttet til Berg stadion d. 20 oktober kl. 18.15. Den er imot tabellens nr. 2 Borgar. Vil allerede nå oppfordre til at sette kvelden av til dette oppgjør, kledd deg godt og finn deg en plass på tribunen, ta med skjerf, caps og en god stemme så du kan høres


For Gutter09

Leif Kruse