Lokaloppgjøret i G13

Postet av Gutter 13 født 2009 den 30. Sep 2021

Et brag av en kamp!

Da var der duket for lokaloppgjør, et oppgjør mellom tabellens nr. 1 og nr. 4, henholdsvis Berg Gutter09 og Berg Gutter08.

Kampen skulle spilles onsdag d. 29 september som den 7ende kamp i serien som består av 9 kampe.

Halden Arbeiderblads sports TV var invitert, men valgte å sende kampen mellom Aremark og Berg 2 istedet (en kamp Berg tapte).

Der var undersøkt om vi kunne få tak i noe pyro, hvilket dessverre ikke kunne lade seg gjøre, flagg var satt opp på verandaen og guttene var ladet.

Oppvarmningskamp var også arrangert, den stod mellom Gutter10 og Gutter09 - her ble det seir til Berg ;-) Gutter10 slog 09 med siffene 6-2. Kampen skulle ha vært en treningskamp som 9'er kamp men pga av en del frafall pga sykdom ble denne endret til 7'er. Men vi fikk alle nye til å spille med i denne kamp, hvilket er viktig trening.

Gutter10, Gutter09 og Gutter08 er 3 sterke årganger som det blir veldig interessant og følge når de om noen år blir slått samme i ungdomsrekkene.

Tilbake til dagens hovedkamp som samlede ca. 30 tilskuere fordelt på verandaen, under verandaen og tribunen. Gutter09 var hjemmelag og måtte derfor trekke på seg overtrekksvestene.

Lyset ble tent

Berg var klar, Stadion var klar...

Kampen startet, spenning steg

Hurtige vekslinger mellom ball besittelse og kampen bølgede rask frem og tilbake. Kan rolig si hele banen ble utnyttet.

En utrolig tett og intens kamp begynte med mye kroppskontakt men ryddig spill. Veldig få frispark i kampen i forhold til andre kampe vi har spilt.

De små og lette gutter i angrepet for 09 imot de nå forholdsvis store 08 gutter (som har vokset utrolig mye i de siste 2 år) i forsvaret, men likevel mange hovedstødsdueller. I første halvdel vil jeg si at der var like mye press foran mål i begge ender og kampen var tett og intens, og flere gode forsøk begge veie. 

0-0 ved pause

Jobben som kampvert var ikke noe besværlig, det var bare å be publikum om å heie på Berg, hvilket begge holds supportere gladelig gjorde :-) God stemning på tribunen.

Jeg hadde også fått meg jobben som linjedommer, det var en førstegangsopplevelse for meg, men morsomt følge mer aktivt med.

Jeg noterte meg at A-lags treneren nå hadde været hjemme å fått jentene kledd om etter trening, og han å jentene var nå tilbake for at se kampen. Har han sett seg ut noen som snart skal på holdet hans?

Der ble byttet side til andre halvdel, som startede som den første sluttede med full fart. Sjanser til begge sider, men etter hvert mest press på 08 sitt mål... og Abed-Nego fikk lurt inn først målet litt heldig. 1-0

Det var deilig, men jeg måtte jo forsøke å holde meg neutral ;-) Svært det da.

Mer press fra 09 sin side, men der var også noen gode kontringer og det var svært tett på flere gange nede hos Elias som stod en veldig god kamp.

Dennis tilkjemper seg flere sjanser foran 08 sitt mål, og i en tett situasjon får han løftet ballen til Max som gjøre et hovedstødsmål  2 - 0 til 09. Her skulle pyroen ha vært sent til værs! Men stemningen hos supportene til 09 den steg i allefall.

Kampen fortsatte like intens inntil sluttfløytet, og jeg syntes alle spilte en bra og fair kamp, selv om det aldri er lett å tabe, og da slet ikke til årgangen under deg så står der respekt av alle mann på banen. Flott fair spillet kamp.

Har dessverre ikke noen bilder fra kampen, men håper vi kan få TV på en annen gang :-)

Med 2 kampe igjen, er der stadig spenning i toppen av serien hvor Borgar formodentlig henter 3 poeng i deres 7ende kamp og dermed kun er 2 poeng etter oss. 

Vi ser at en av de sterke sider vi har er et veldig bra forsvar og målvakt, og vi har kun lukket inn 8 mål på 7 kampe, mens vårt angrep har gjort 32 mål i den motsatte ende. Dette hadde aldri skjet med meg som trener, så mye kan jeg avsløre. Bra jobbet Bjørn Helge!

Vi har 2 kampe igjen, bortekamp imot Sarpsborg FK på Kurland d. 14 oktober og så er siste kampen flyttet til Berg stadion d. 20 oktober kl. 18.15. Den er imot tabellens nr. 2 Borgar. Vil allerede nå oppfordre til at sette kvelden av til dette oppgjør, kledd deg godt og finn deg en plass på tribunen, ta med skjerf, caps og en god stemme så du kan høres


For Gutter09

Leif Kruse


Kommentarer

— Guest