G13 Seriens siste kamp for Berg 2 (Gutter09)

Postet av Gutter 13 født 2009 den 22. Okt 2021

Onsdag d. 20.10 kl. 18.15 ble 2021 sesongens siste kamp mot Borgar* i BDO-serien G13  bredde 9er avdeling 03 spilt.

Innen kampen lå Borgar og Berg 2 nesten a poeng, Borgar med 20 poeng og Berg med 19.

Bjørn Helge hadde forberedt seg godt, ifølge Marianne hadde han sittet flere kvelder og sett gjennom de fleste av Drillo sin landskamper og studert taktikken derfra. :-)

Ikke sikkert at dette er helt sant men bloggeren tar seg litt journalistiske friheter her ;-)

Kampen ble fløytet i gang og Berg fikk nok for Borgar et overraskende godt tak i spillet, med et godt press og lange bolde sparket opp på motstanderes banehalvdel. Dette gav flere sjanser og i første halvdel var det vel tett på 70% spill på Borgar sin banehalvdel.

Nå må det med i fortellingen at Borgar, som jo står i tabellen med en stjerne etter seg, har hatt 5 spillere fra 07 årgangen med i sine kampe, og Berg sine spillere er hovedparten født i årets siste halvdel - så altså opp imot 2 års forskjell, ja for Dennis som hospitere fra 2010 laget blir det jo neste 3 års forskjell. Ikke at dette kan ses på spillet, kun på størrelsen av spillene.

Berg sin spillere kjempede seg til det første mål og det ble 0-1 til Berg (Borgar hadde hjemmebane da kampen var flyttet) som de ca. 50 tilskuere jublede høyt til. Ja de 10 fra Borgar var ikke så hørbare på dette tidspunkt.

Etter 20 minutters spil fikk Borgar utlignet til 1-1 ved Adrian Johansen Knatterud (spillerdrakt nr. 10). Adrian var startet på benken men kom inn etter 10 minutters spill.

Stilling til pausen var 1-1

I pausen gikk Berg i omkledningsrommet og Borgar fortede seg å bytte banehalvdel, da fikk de nemlig den kraftige medvind med seg, hvilket skulle gi stort utslag i andre halvdel.

Bjørn Helge fikk seg en halspastill i pausen, men likevel var det svært å høre ham på tribune side i andre halvdel.

Begge lag kjempede bra i hele kampen og i andre halvdel med mer press på Berg sitt mål. De lange bolde som både Oscar og Ömer i første halvdel fikk slått lang opp på motstanderes sin halvdel ble nå møtt av den kraftige motvind og stod nærmest stille i luften ved banens midte innen de gikk i bakken.

Etter 60 minutter fikk igjen Borgars spiller nr. 10 Adrian Johansen Knatterud inn et mål etter mye frustrasjon over mange mislykkede forsøk, da Berg hadde et godt arbeidende forsvar og en god målvakt i Oscar som hadde flere gode redninger.

8 minutter senere var Adrian fra Borgar på spil igjen og fikk inn det siste mål til 3-1 som også ble sluttresultatet.

Dette ble en flott sesong for laget som har spilt en spesiell korona sesong i 3 serier

Ubeseiret i G12 7er serie

Kun 1 tap i G12 9er nivå 1

Kun 2 tap og slapp inn minst mål av alle i G13 serien (12 stk) og vi ender som 3er eller 4er når siste kamp blir spilt i november, det blir så 2er eller 3er om vi ikke teller med Borgar.

Forberedelsene til neste sesong starter allerede idag hvor flere spillere skal delta på sonelaget sin trening.

Neste år stiller Berg Gutter født i 2009 med 2 lag i G13 9er.

Vi er glade for at vi har kunne øke spiller antallet siden sommeren og nå har 28 spillere i stalden.

Takk til Bjørn Helge Sivertsen, Frode Nordgaard og Robin Fjelle som stiller opp hele året inklusiv sommerferien.

Vi minner på foreldre møte i klubbhuset mandag d. 25 kl. 19

Lokaloppgjøret i G13

Postet av Gutter 13 født 2009 den 30. Sep 2021

Et brag av en kamp!

Da var der duket for lokaloppgjør, et oppgjør mellom tabellens nr. 1 og nr. 4, henholdsvis Berg Gutter09 og Berg Gutter08.

Kampen skulle spilles onsdag d. 29 september som den 7ende kamp i serien som består av 9 kampe.

Halden Arbeiderblads sports TV var invitert, men valgte å sende kampen mellom Aremark og Berg 2 istedet (en kamp Berg tapte).

Der var undersøkt om vi kunne få tak i noe pyro, hvilket dessverre ikke kunne lade seg gjøre, flagg var satt opp på verandaen og guttene var ladet.

Oppvarmningskamp var også arrangert, den stod mellom Gutter10 og Gutter09 - her ble det seir til Berg ;-) Gutter10 slog 09 med siffene 6-2. Kampen skulle ha vært en treningskamp som 9'er kamp men pga av en del frafall pga sykdom ble denne endret til 7'er. Men vi fikk alle nye til å spille med i denne kamp, hvilket er viktig trening.

Gutter10, Gutter09 og Gutter08 er 3 sterke årganger som det blir veldig interessant og følge når de om noen år blir slått samme i ungdomsrekkene.

Tilbake til dagens hovedkamp som samlede ca. 30 tilskuere fordelt på verandaen, under verandaen og tribunen. Gutter09 var hjemmelag og måtte derfor trekke på seg overtrekksvestene.

Lyset ble tent

Berg var klar, Stadion var klar...

Kampen startet, spenning steg

Hurtige vekslinger mellom ball besittelse og kampen bølgede rask frem og tilbake. Kan rolig si hele banen ble utnyttet.

En utrolig tett og intens kamp begynte med mye kroppskontakt men ryddig spill. Veldig få frispark i kampen i forhold til andre kampe vi har spilt.

De små og lette gutter i angrepet for 09 imot de nå forholdsvis store 08 gutter (som har vokset utrolig mye i de siste 2 år) i forsvaret, men likevel mange hovedstødsdueller. I første halvdel vil jeg si at der var like mye press foran mål i begge ender og kampen var tett og intens, og flere gode forsøk begge veie. 

0-0 ved pause

Jobben som kampvert var ikke noe besværlig, det var bare å be publikum om å heie på Berg, hvilket begge holds supportere gladelig gjorde :-) God stemning på tribunen.

Jeg hadde også fått meg jobben som linjedommer, det var en førstegangsopplevelse for meg, men morsomt følge mer aktivt med.

Jeg noterte meg at A-lags treneren nå hadde været hjemme å fått jentene kledd om etter trening, og han å jentene var nå tilbake for at se kampen. Har han sett seg ut noen som snart skal på holdet hans?

Der ble byttet side til andre halvdel, som startede som den første sluttede med full fart. Sjanser til begge sider, men etter hvert mest press på 08 sitt mål... og Abed-Nego fikk lurt inn først målet litt heldig. 1-0

Det var deilig, men jeg måtte jo forsøke å holde meg neutral ;-) Svært det da.

Mer press fra 09 sin side, men der var også noen gode kontringer og det var svært tett på flere gange nede hos Elias som stod en veldig god kamp.

Dennis tilkjemper seg flere sjanser foran 08 sitt mål, og i en tett situasjon får han løftet ballen til Max som gjøre et hovedstødsmål  2 - 0 til 09. Her skulle pyroen ha vært sent til værs! Men stemningen hos supportene til 09 den steg i allefall.

Kampen fortsatte like intens inntil sluttfløytet, og jeg syntes alle spilte en bra og fair kamp, selv om det aldri er lett å tabe, og da slet ikke til årgangen under deg så står der respekt av alle mann på banen. Flott fair spillet kamp.

Har dessverre ikke noen bilder fra kampen, men håper vi kan få TV på en annen gang :-)

Med 2 kampe igjen, er der stadig spenning i toppen av serien hvor Borgar formodentlig henter 3 poeng i deres 7ende kamp og dermed kun er 2 poeng etter oss. 

Vi ser at en av de sterke sider vi har er et veldig bra forsvar og målvakt, og vi har kun lukket inn 8 mål på 7 kampe, mens vårt angrep har gjort 32 mål i den motsatte ende. Dette hadde aldri skjet med meg som trener, så mye kan jeg avsløre. Bra jobbet Bjørn Helge!

Vi har 2 kampe igjen, bortekamp imot Sarpsborg FK på Kurland d. 14 oktober og så er siste kampen flyttet til Berg stadion d. 20 oktober kl. 18.15. Den er imot tabellens nr. 2 Borgar. Vil allerede nå oppfordre til at sette kvelden av til dette oppgjør, kledd deg godt og finn deg en plass på tribunen, ta med skjerf, caps og en god stemme så du kan høres


For Gutter09

Leif Kruse
Eat-Move-Sleep

Postet av Gutter 13 født 2009 den 1. Sep 2021

 Eat - move – sleep cup i Skjeberg 29.08.21

Denne helgen skulle fotballguttene på Berg egentlig ha vært på sin første overnattingstur med cup i Tønsberg, men det ble avlyst. Da var det fint at det var en ledig plass på denne cupen som de kunne være med på.

 

Laget var satt opp på 3 kamper, der hver kamp var på en omgang à 25 minutter.

 

1. kamp kl. 15.30: HSV (Son) – Berg

2. kamp kl. 17.00: Skjeberg – Berg

3. kamp kl. 18.30: Drøbak – Berg

 

 

1.kamp: HSV (Son) – Berg

 

Målvakt: Elias 🥅

 

Klare for første kampen med litt pep-talk fra trener.

 

 

 

 

I strålende sol startet første kampen for stjernene våre, og laget var kampklart.

 

Guttene finner plassene sine, og de sentrerer fint til hverandre – de begynner å bli flinke

til å ha oversikt og se hverandre ute på banen.

 

 

 

Abed-Nego scoret første målet for Berg, og Max satt inn mål nr 2.

HSV fikk inn noen skudd mot Berg sitt mål, men disse ballene ble stoppet av Elias.

 

Bra spilt etter først kampen, som endte med seier til Berg med 2 mål, mot 0 til HSV. ⚽⚽

 

 

 

2. kamp: Skjeberg – Berg

 

Målvakt: Sindre 🥅

 

 

 

Suksessen fortsetter i kamp nr to.

Under denne kampen var spillerne mer på motstandernes banehalvdel, enn i

den første kampen – og guttene fortsetter i den samme fine flyten som de har begynt.

Kampene er over før de nesten har startet, men det er allikevel morsomt å

se den farten og iveren som guttene viser på banen.

Henrik, Abdiyasir, Oscar og Adrian C sørget for mål til Berg i denne omgangen,

og Sindre holder nullen i mål.

 

Kamp nr. 2 endte med seier til Berg med 4 mål, mot 0 til Skjeberg ⚽⚽⚽⚽

 

 

 

 

3. Kamp: Drøbak – Berg

 

Målvakt: Marven 🥅

 

Siste kampen i denne cupen, og guttene er klare – håper jeg😊

 

Berg har mange målsjanser mot motstanderens mål,

og til tider er det en klynge av våre og Drøbak sine gutter ved Drøbak sitt mål –

ikke at jeg klager på det.

 

 

Eneste som nok syntes at det ble kjedelig var målvakten vår.

Mens både lagkameratene og motstanderne, stort sett, holdt seg ved det andre målet, prøvesatt han gresset både inne i og utenfor målet, og ved et tilfelle satt han seg ved målstanga og trommet litt på den 😊

Jeg forstår han godt, det kan bli en langtekkelig omgang når kampen foregår på andre siden av

banen – stort sett gjennom alle 25 minuttene.

 

Drøbak kjempet godt for å holde ballen unna mål, men både Henrik og Max fikk

ballen i nettet til Drøbak.

 

Mot slutten av kampen beveget lagene seg nedover mot Berg sitt mål, der målvakten vår nå var skjerpet og med fullt fokus på ballen 😊

Det ble en ball som slapp gjennom, ellers var det ingen baller som nådde nettet bak Berg sin målvakt.

 

Kampen endte med seier til Berg med 2 mål, mot 1 mål til Drøbak ⚽⚽

 

 

Med disse tre kampene så har stjernene våre kjempet seg til 19 ubeseirede kamper 🙌🤩

 

Guttene reiste hjem med tre seire etter tre kamper, en bag og medalje 🥇🥇🥇

 

 

 

 

Nok en gang bra spilt av guttene våre – og en bra supportergjeng på linja som heiet dem frem 😊

 

Heia Berg

 

Cathrine

Mammablogger

Berg G09 

7'er kamp borte Eika Krapfoss 2- Berg

Postet av Gutter 13 født 2009 den 24. Aug 2021

Bortekamp i Moss, 23.08.21

Eika Krapfoss 2 – Berg

 

I dag var det 12 gutter som var klare for bortekamp i Moss med kampstart kl 18.45.

 

Ved Eika-banen hang dette skiltet med fem viktige punkter:

 


Oppvarming, om man vil eller ikke.

 

 

1.omgang:

Målvakt: Aleksander R.

Ballen rullet så snart dommeren blåste i gang kampen, og det var ganske fort skudd mot motstanderens mål.

Første målet i denne omgangen fikset Marven før de hadde kommet halvveis inn i kampen.

Halvveis inn i kampen fikk Berg enda et mål, denne gangen av Sindre.

 

I denne kampen ble det mer fordeling på banehalvdelene, og Berg fikk mye mer «besøk» på sin banehalvdel, i tillegg var det noe mer motstand enn ved kampen mot Rolvsøy, men guttene viser at de takler både lite, middels og mye motstand – når de er i drivet.

 

Målvakten vår, Aleksander R, reddet flere baller og holdt buret tomt.

 

Fortsatt må trener Bjørn Helge, innimellom, minne dem om at de står på feil plass, men det retter seg fort opp etter litt korrigering – frem til neste gang en annen plass virker mer fristende enn den treneren har tildelt 😊

 

Når 1. omgang nærmet seg slutten var det en på Eika som skulle sentre ballen til sin målmann, men der gikk ikke planen som den skulle, og Eika økte Berg sin ledelse til 0-3, med et selvmål. Selv om det kom Berg til gode, synes jeg det var leit for guttene på Eika. Selvmål er aldri gøy, men det kan skje alle.

 

1 omgang endte med 0-3 til Berg.

 

2 omgang:

 

Målvakt: Sindre

 

Etter en kort pause var guttene klare for å ta fatt på andre og siste omgangen.

Guttene våre var i slaget, og det varte ikke lenge før Aleksander R sendte ballen i målet til motstanderne.

 

Det var en del fall, men det var heldigvis ikke noen alvorlige skader, og både Berg og Eika spillerne var fort på beina etter en tur nedom gresset.

 

Jeg la spesielt merke til en hendelse der en av våre spillere fikk en smell og ble liggende litt lenger enn hva som var normalt i denne kampen.

Den ene spilleren på Eika gikk bort til vår spiller, spurte om det gikk bra, og rakte han hånda for å hjelpe han opp. Dette synes jeg er så fint, og er noe jeg aldri blir lei av å se.

 

 

Spillet fortsatte, og det kom inn to mål til før omgangen var over. Et mål av Theodor W, og det siste målet Berg fikk inn var av Abdiyasir.

 

Både Berg og Eika hadde flere målsjanser underveis i kampen, mens Berg ved kampslutt holdt nullen, ble det noen flere baller i målet til Eika.

Guttene viste også at de kan sende gode pasninger og drible, og dette fører frem til både mål og gode målsjanser. Det viser nødvendigheten med et godt samarbeid mellom alle spillerne og trenere.

 

Det var en veldig spennende kamp, med full fart fra start til slutt.

 

Etter kampen var over stilte Berg seg opp, som vanlig, for å hilse, men her har Moss en annen tradisjon.

I stedet for å springe mot hverandre og hilse – møttes alle spillerne på midten av banen.

 

Utdeling av fair-play kort.

 

 

Dommeren hadde to Fair-play kort. Disse kortene blir utdelt til den som det andre laget utpeker til fair-play spiller: Eika ga dette kortet til Abed-Nego – Gratulerer så masse 🏆😊

 

Våre gutter ga sitt Fair-Play kort til spiller nr 39 på Eika.

 

Jeg synes det var en fin og annerledes «takk for kampen» tradisjon.

 

 

Kampen endte med 0 – 6 til Berg. 

 

Gratulerer med seier, og godt spill av hele den flotte gjengen med Berg-spillere.

 

 

Cathrine

Mammablogger Berg 09
Bortekamp 19.08.21 - første kamp i G13 serien

Postet av Gutter 13 født 2009 den 22. Aug 2021

Bortekamp 19.08.2021

Rolvsøy 2 (08) – Berg 2 (09)     

 

15 kampklare gutter stilte mot Rolvsøy sammen med trenerteamet og et godt oppmøte

med supportere på sidelinja.

 

Berg har fått plassen i tabellen til Kvik 3, og spilte denne dagen mot G2008.

 

Pep-talk fra trener før kampen

 

Oppvarming er veldig viktig uansett om det er trening eller kamp.

 

Kampstart 18.15:

 

Målvakt 1.omgang: Elias.

 

Dommeren, som denne gangen var en uavhengig dommer, blåste i gang kampen, og guttene var i gang.

 

Det var en, om jeg kan si, interessant dommer, han var ikke redd for å si hva han mente om det som skjedde på banen når han kom en tur bortom oss på sidelinja.

Han ble gjort oppmerksom på at våre spillere var 2009 – tror ikke han var klar over det..

 

Noen av oss var litt småredde for dommeren der vi stod, da vi ikke visste hvor vi hadde han.

 

Vi prøvde å fleipe med å si at vi var ganske spreke supportere – han stirret og kommenterte tørt: «hadde det ikke vært for solbrillene på capsen så», undertegnedes hånd fløy fort opp, og konstaterte at det faktisk satt et par solbrikker på capsen min (de hadde jeg glemt i farta) – de forsvant fort ned i veska, for å si det sånn 🙄😅.

 

Han var i grunn en artig fyr, men virket som en flink dommer.

 

Det tok ca. 5 min, etter kampstart, så sendte Abed-Nego første ballen i mål.

 

Kampen fortsatte og det ble etter en stund litt stygt spill, så dommeren blåste av og det ble straffe til Berg.

Abdiyasir tok straffen og økte ledelsen til 0-2

 

Litt opplæring tok dommeren seg av da en på bortelaget skulle ta innkast - dette ble helt feil for dommeren, så han blåste av og forklarte spilleren hvordan det skulle gjøres – nå gikk det som

dommeren ville, og som reglene sier, og kampen kunne fortsette.

 

Deretter gikk det slag i slag, Abdiyasir scoret mål nr 3 og 4 – og ledelsen til Berg var nå med fire mål.

 

Et spillerbytte hos Berg gikk ikke helt som planlagt. Før utespilleren hadde kommet inn over sidelinja ble ny spiller sendt ut – dette så dommeren og blåste av (denne dommeren fikk meg seg alt som skjedde (nesten)).

 

Grunnen for at dommeren stoppet kampen, var pga at det var for mange Berg spillere på banen akkurat i det byttet skjedde. Det resulterte i gult kort og 5 minutter med en spiller mindre på banen.

Da har vi opplevd det også 😊

 

Siste ballen som gikk inn i nettet til Rolvsøy, i første omgang, var av Adrian B, etter en assist fra Sindre.

 

 

Resultat etter 1.omgang: Rolvsøy 0 – Berg 5.

 


Ivrige Berg supportere på sidelinja.

 

 

2. omgang:

Målvakt: Sindre.

 

Guttene er fortsatt i siget og de holder seg stort sett gjennom hele omgangen på

motstanderens side.

 

Treneren er i farta og guttene får kommandoer så de plasserer seg riktig osv.

Det hender det er noen som finner opp sine egne plasser ute på banen, men de blir fort kommandert tilbake på rett plass.

Målvakten til Berg og noen av våre spillere, samt en spiller til Rolvsøy.

Resten var på andre halvdelen av banen.

Det kommer inn mange mål i 2.omgangen:

 

Abdiyasir : 1 mål

Theodor K : 1 mål

Henrik : 1 mål

Jonas: 2 mål

Max : 3 mål

Adrian B : 1 mål

Adrian C : 1 mål

 

Det var også mange bra assister som førte til mål.

 

Godt jobbet av alle 15 – for et samspill 😊 

 

Mammabloggeren bøyer seg i gresset for spillerne våre

 

 

Underveis i andre omgang ble det et kort stopp i kampen da en av våre spillere ramlet og

måtte hjelpes av banen. Dette fikk faktisk ikke dommeren med seg, så det måtte han bli gjort oppmerksom på.

Utover det var det ingen skader hos hverken Berg eller Rolvsøy.

 

Andre omgang ble blåst av, og Berg gikk seirende ut med 15 mål mot Rolvsøy, og keeperne våre holdt buret til Berg tomt.

 

 

Resultat etter endt kamp: Rolvsøy 0 – Berg 15.

 

 

Som vanlig stilte Berg seg opp i rekke for å takke motstanderne for kampen, men

Rolvsøy var visst ikke interessert i å takke, så de uteble fra den tradisjonen.

 

 

Dette hevet våre gutter seg over, og det ble oss supporterne som fikk gleden av å holde ut hendene på sidelinjen så guttene kunne springe på rad og rekke forbi oss – samtidig som vi heiet dem frem 🏆

 

Takk for en fantastisk kamp til spillere, trenere og supportere.

 

For første gang i tabellen, for en knallstart – rett opp på toppen:

 

 

 

Cathrine

Mammablogger Berg 09
Berg IL 08/09/10 VS Kvik Halden 2008

Postet av Gutter 13 født 2009 den 22. Jun 2021

(Denne teksten gjenspeiler skribentens mening)

 

Mandag 21/6 kl 1830 var det duket for et nytt lokaloppgjør i Halden og Berg skulle som Erling Moe sa etter de slo Glimt i fjor «sette skapet på plass».

Berg stilte med et sterkt sammensatt blandet lag fra 3 årsklasser og visste tidlig hvor skapet skulle stå.

 

En sterk 1 omgang hvor hjemmelaget hadde alt spillet og Elias stort sett klappet etter knott gikk Berg til pause med ledelse 3-0.

Dennis, Ømer og Max scoret målene, men det kunne fort ha stått 5-0 til pause hvis marginene hadde vert med dem.

 

2 omgang startet med en veldig påtent Kvike lag som gikk rett i strupen på Berg, der hvor de tapte 2 baller tidligere vant de nå og rulla opp angrep etter angrep.

Kvik reduserte 1-3 og 2-3 hvor etter det Berg tok mere kontroll over spillet igjen, Henrik hadde en kanonsjans på 4-2 men volleyen gikk rett utenfor og Kvik hadde mulighet til å utligne med et skudd som tok i tverrliggeren.

 

Kampen var ikke preget av noe stygt spill og når det var antydning så tok dommeren fort tak i det og fikk avverget at det eskalerte.

 

Gutta holdt unne kvikke presset og vant kampen 3-2 helt fortjent.

 

Laget:

Elias/K, Ømer/DF, Abed-Nego/DF, Abdiaysir/LM, Cruz/RM, Max/CM, Henrik/CM, Oskar(08)/CM, Julian(08)/LM, Trond(08)/RM, Sindre C(08)/CM og Dennis(10)/CA


Mvh

Roger
Pappabloggensitt andre innlegg

Postet av Gutter 13 født 2009 den 14. Jun 2021

BERG IL G 09
 ET KAMPREFERAT
 (DENNE TEKSTEN GJENNSPEILER SKRIBENTENS MENING) 
Mens jeg skrev dette innlegget ble jeg minnet på hvor skjørt livet kan være, mine tanker og bønner er med Christian Eriksen som måtte ha HLR under en kamp lørdag 12.6.21
 GREI DAG PÅ JOBBEN
Sjeldent har det vert greiere å rapportere fra en Guttekamp enn i dag.
Det var duket for revansjeoppgjør på Berg Bernabeu mot Idd 09/08 et lag som det har blitt morsommere å slå enn de hvit og røde fra strupe området. 
De som var med sist, husker kanskje at sesongens første treningskamp mot nettopp dagens motstander på Idd Ground resulterte i et 2-1 tap.
Den kampen gjenspeilte ikke spillernes ferdighetsnivå, men heller det at det var 1 kamp etter en laaaaaaang treningsperiode og at ting ikke satt helt på plass.
Dagens kamp derimot gjenspeiler mer guttenes ferdigheter.
Kampen ble sparket i gang 10.30 på et vindfullt stadion som lå badet i sol, og dagens tilskuerantall var ca. 25 med en gjeng aktive berg foreldre og noen besteforeldre pluss IDD supportere.
Berg tok tidlig tak i kampen og lot ikke IDD få ha roen med ballen noe som resulterte i en del lange pasninger fra bakerste rekke hos de som gutta lett plukket ned på midten. 
Pasningsspillet satt, kommunikasjon mellom alle ledd fungerte tilfredsstillende og de visste hvor de hadde hverandre. 
En kombinasjon av muskler i forsvaret, fotrappe og tekniske vinger, sentral midtbane som vant baller og spilte igjennom og to raske og tekniske spisser gjorde at laget gikk til pause med en 2-0 ledelse.
2 omgang starter med noen endringer på plasser som gjør at IDD får styre spillet en periode uten særlige store sjanser utenom 2 ganger hvor målvakt kontrollerte ball ut og måtte i full strekk.
Etter hvert som de omstilte seg til nye plasser tar Berg tilbake spillet og ruller opp angrepsspill som kan knekke de fleste.
Omgangen avsluttes med 1 mål til Berg og 3-0 seier totalt.
Gutta var 11 stk i dag med da totalt 2 innbyttere som var mer enn nok i dag for de er såpass bra trent nå at de holder nesten 2x35 min omgang.
Moro å se at Dennis Arnesen finner seg godt til rette blant en sammensveiset spillergruppe og hvordan han herjer med 1 til 2 år større gutter.
Banens beste: For mange å velge mellom så vi går for dommeren som veileder guttene underveis i kampen og i pausen
Ballinehav: 70%-30%
Skudd: 10-4
Skudd på mål: 6-2
Laget:
Elias K 2 omganger 🍩
Ømer CD
Abed-Nego CD/CA
Berisha LM/CA⚽️
Cruz RM/LM
Max CM
Henrik CM
Kruse CM/RM
Rahman CM
Abdiaysir CA⚽️
Dennis CA/CD⚽️
Kan være et bilde av en eller flere personer, folk som sitter og folk som står
Pappabloggensitt andre innlegg

Postet av Gutter 13 født 2009 den 14. Jun 2021

BERG IL G 09
 ET KAMPREFERAT
 (DENNE TEKSTEN GJENNSPEILER SKRIBENTENS MENING) 
Mens jeg skrev dette innlegget ble jeg minnet på hvor skjørt livet kan være, mine tanker og bønner er med Christian Eriksen som måtte ha HLR under en kamp lørdag 12.6.21
 GREI DAG PÅ JOBBEN
Sjeldent har det vert greiere å rapportere fra en Guttekamp enn i dag.
Det var duket for revansjeoppgjør på Berg Bernabeu mot Idd 09/08 et lag som det har blitt morsommere å slå enn de hvit og røde fra strupe området. 
De som var med sist, husker kanskje at sesongens første treningskamp mot nettopp dagens motstander på Idd Ground resulterte i et 2-1 tap.
Den kampen gjenspeilte ikke spillernes ferdighetsnivå, men heller det at det var 1 kamp etter en laaaaaaang treningsperiode og at ting ikke satt helt på plass.
Dagens kamp derimot gjenspeiler mer guttenes ferdigheter.
Kampen ble sparket i gang 10.30 på et vindfullt stadion som lå badet i sol, og dagens tilskuerantall var ca. 25 med en gjeng aktive berg foreldre og noen besteforeldre pluss IDD supportere.
Berg tok tidlig tak i kampen og lot ikke IDD få ha roen med ballen noe som resulterte i en del lange pasninger fra bakerste rekke hos de som gutta lett plukket ned på midten. 
Pasningsspillet satt, kommunikasjon mellom alle ledd fungerte tilfredsstillende og de visste hvor de hadde hverandre. 
En kombinasjon av muskler i forsvaret, fotrappe og tekniske vinger, sentral midtbane som vant baller og spilte igjennom og to raske og tekniske spisser gjorde at laget gikk til pause med en 2-0 ledelse.
2 omgang starter med noen endringer på plasser som gjør at IDD får styre spillet en periode uten særlige store sjanser utenom 2 ganger hvor målvakt kontrollerte ball ut og måtte i full strekk.
Etter hvert som de omstilte seg til nye plasser tar Berg tilbake spillet og ruller opp angrepsspill som kan knekke de fleste.
Omgangen avsluttes med 1 mål til Berg og 3-0 seier totalt.
Gutta var 11 stk i dag med da totalt 2 innbyttere som var mer enn nok i dag for de er såpass bra trent nå at de holder nesten 2x35 min omgang.
Moro å se at Dennis Arnesen finner seg godt til rette blant en sammensveiset spillergruppe og hvordan han herjer med 1 til 2 år større gutter.
Banens beste: For mange å velge mellom så vi går for dommeren som veileder guttene underveis i kampen og i pausen
Ballinehav: 70%-30%
Skudd: 10-4
Skudd på mål: 6-2
Laget:
Elias K 2 omganger 🍩
Ømer CD
Abed-Nego CD/CA
Berisha LM/CA⚽️
Cruz RM/LM
Max CM
Henrik CM
Kruse CM/RM
Rahman CM
Abdiaysir CA⚽️
Dennis CA/CD⚽️
Kan være et bilde av en eller flere personer, folk som sitter og folk som står
Kampreferat 9r G2009.

Postet av Gutter 13 født 2009 den 4. Jun 2021

(Dette er en tekst som gjengir forfatterens mening)


Jeg har fått den tvilsomme æren av å lage en slags rapport for 9r laget G09.
Jeg skal prøve å være objektiv!
Den 3/6 var det duket for et skikkeliglokaloppgjør mellom G09 og G08 i Berg, 
dette er et lag som 09 har spilt jevnt mot i mange år og de har begge vunnet mot
hverandre med 08 som seiret sist etter en god gammel dags dommerfeil. 
Det var uansett historie og det var duket for en ny runde i går.
Guttene har lagt bak seg en veldig god treningsperiode med 11 treningsdager og 
kamp på de siste 18 dagene, trening gir overskudd og mestring rett og slett og det
var lett å se i kampen.


9r laget startet i en 2-4-2 formasjon hvor det var lagt opptil at vingene måtte  fungere 
som både forsvarere og angripere-
1 omgang 2 omgang
Oskar K  Elias K
Elias DF   Ømer DF
Ømer DF   Matti DF
Adrian B RM Wahedi RM
Rahman CM Oskar CM
Max CM Max CM
Cruz LM Cruz LM
Abed-Nego CA Dennis CM
Abdiaysir CA Abed-Nego CM
Benk: Benk:
Dennis, Wahedi, Matti Abdiaysir, Adrian B og Rahman
Det tok noen minutter for kampen å komme på plass men man så etter hvert at
G09 hadde det lille ekstra i dag, og at hodet var på rett plass.
Det resulterte i store målsjanser for 09 og en del frispark for oss grunnet at guttene
er blitt så mye flinkere i skjerming og avskjæring foran det andre laget. 
Høyt tempo fra guttene, fine pasninger og possesions var bra. 
08 hadde 3 skudd på mål som Oskar reddet på en mesterlig måte.
Stillingen etter 1 omgang var 0-2 etter mål av Cruz og et sykt skudd i krysset av
 Abed-Nego
2 omgang minner litt om 1 omgang egentlig unntatt en periode hvor 08 dominerer
kraftig og guttene virkelig henger i tauene. 
Men med litt posisjonsendringer og bytter så tar 09 tilbake spillet.
2 omgang ender 2-2 med da 2-4 som resultat etter mål av Abed og Dennis pluss at
de brenner et straffespark.
1-2 målet til 08 kommer fra et innlegg på siden hvor mannsmarkeringen var litt glemt
bort og 2-3 målet kommer fra en god gammel dags feilvurdering av keeper hvor den
hadde blitt reddet om man bare hadde slengt seg.
Alt i alt en veldig bra gjennomført kamp hvor man ser at guttene er veldig bra trent og
mestrer det å spille med høyt tempo over lengre tid i varmen.
Det gledes over å se den spillegleden de fremviser og det viser bare at lagfølelsen er
topp i Berg og den hadde kanskje ikke alle hatt i annen klubb så Bjørn, Frode og Robin
gjør en veldig bra jobb på feltet for å bringe de sammen.
Det gledes over å se at Dennis Arnesen som hospiterte fra 2010 laget ikke har noen
utfordringer i å spille mot 08 guttene.
Banens Beste: Ømer
Vi gleder oss til ny uke med trening og kamp


Roger
Mammabloggen vekkes til live

Postet av Gutter 13 født 2009 den 2. Jun 2021

Nå er det på tide å få stablet denne mammabloggen på beina igjen.

Mars 2020 – begynnelsen på en rar og uvant tid som ga den friheten vi kjenner et nytt «ansikt» med nedstenging av landet, åpning, nedstengning igjen osv, – og det er vel ikke noen tvil om hva jeg snakker om - det var Covid-19 som gjorde sitt inntog i verden. Dessverre så ville den innom Halden, og med det rammet den vårt lille fotballhjørne på Berg.

Det var ikke spesielt godt nytt for noen av oss, og heller ikke mammabloggeren, som endelig hadde fått bloggingen inn i fingrene 🙄 Jeg lurer egentlig litt på om det hele har vært en sammensvergelse: Covid-19 mot mammabloggen – så dårlig nekter jeg å tro at den var altså….. 😂

 

Som fotballmamma – og ikke mammabloggeren, vil jeg gi en stor takk til treneren som har vært standhaftig, positiv og funnet måter å gjennomføre treninger på, når det åpnet litt opp igjen for trening ⚽. Takk også til assisterende trenere, oppmann og andre som har vært sammen med guttene på trening dette året.

 

Jeg ser med glede at Coronaen ikke har spolert det fine laget vårt, det har i stedet kommet noen nye spillere. Uansett antall, det er fortsatt en flott gjeng som spiller for Berg G09 .

 

Har dere hengt med så langt, så har jeg nå endelig kommet til det som er meningen med mammabloggen, blogge fra guttenes små og store bragder på banen:

Treningskamp 01.06.21 :  Berg - Kvik 2010 Hvit 

 

Det var utrolig stas og etterlengtet å ikle seg den røde fotballmamma-genseren for å dra til treningskampen.

Det virket som guttene var klare for kamp – det så i hvert fall slik ut fra tribunen, så håper jeg at det

var tilfelle.

 

Dommer, som under denne treningskampen var Bjørn-Helge, blåste i gang kampen, og moroa var i gang.

Det er en fart på de guttene som imponerer meg hver gang, tenk å kunne løpe så fort uten å tryne 😏(ref.mammabloggerens prøvesmaking av gresset på sommeravslutning 2019 under kampen: spillere mot foreldre)

Første skuddet Kvik prøvde seg mot Berg kom allerede 2 min etter start – ballen havnet på utsiden, så det var fortsatt 0-0.

Berg hadde flere skuddsjanser mot Kvik, bra skudd som ikke havnet i buret, og bra redninger av Kvik målvakten.

Ved slutten av første omgang var det 2-0 til Berg – og ingen alvorlige skader kunne meldes.

 

Andre omgang startet med et blås, og det var også i denne omgangen fortsatt fart i guttene – tror de hadde fått blod på tann, for her raste det inn mål etter mål.

Fine pasninger, god fart og samarbeidet virket helt tipp topp. Det kokte nok litt i toppen på guttene, for det var varmt for dem som fartet rundt der ute på banen.

Kvik hadde mange bra skudd, men det endte 7-1 til Berg når kampen ble blåst av.

Selv om jeg noterer resultatet (uansett om de vinner eller taper), så vil jeg understreke at det fortsatt ikke er antall mål som er det viktigste under kampene, men det er vel ikke feil å si at det er stas å vinne – det er vel bare sånn vi er skrudd sammen 😊

 

Takk for kampen 😊⚽

 

 

 

Alt i alt en bra kamp å se på, med flinke Berg- og Kvik-spillere som gjorde det beste de kunne for laget sitt 😊 ⚽🥅

Det var også bra med tilskuere på tribunen, med både Kvik og Berg heiagjeng.

Nå må vi bare komme tilbake til det «støy»-nivået heiagjengen vår engang hadde – det gikk ikke stille for seg 😀

 

Nå krysser vi fingrene for at verden kommer tilbake til normale tilstander, slik at både treninger, kamper og planlagt tur i august kan gjennomføres som før Covid-19 tok over sjefstolen.

 

Heia Berg G09

Fotballmamma, Cathrine.