Minneord om Arnstein Svendsen

Postet av Berg IL den 10. Feb 2024

MINNEORD OM ARNSTEIN SVENDSEN

 

Arnstein Svendsen gikk nylig bort – i en alder av 81 år.

De av våre medlemmer som har vært og sett A-laget vårt på Berg stadion de siste årene kan ikke unngå å ha sett Arnstein – mannen med cowboy-hatten.

Det ikke alle vet, er at Arnstein har vært medlem i Berg IL i mer enn 60 år. Han startet på A-laget tidlig på 1960-tallet – hvor han ble karakterisert som en beryktet forsvarskjempe.

Arnstein fikk også interesse for klubbdrift og styrearbeid, og ble i 1967 innvalgt i banekomiteen. I 1969 ble han valgt som formann i Berg IL, en rolle han hadde i 5 år. Han var dermed formann ved Berg ILs 40 års-jubileum i 1971 – avisartikkel med bilder fra Halden Arbeiderblad henger i ramme på klubbhuset.

Utover 1970-tallet var han aktiv i både friidrettsgruppe og banekomite. I 1981 gikk han igjen inn i styret, da som sekretær. Året etter ble han igjen formann – denne gang 1 år. Senere på 1980-tallet hadde han også verv som styremedlem og valgkomite-medlem, i tillegg til arrangementskomite og A-oppmann.

Etter et drøyt tiår, og etablering av «nye» Berg stadion i 1999 – fikk han fornyet interesse for å bidra i idrettslaget, og ble innvalgt i banekomiteen i 2002, og hadde sitt siste verv i komiteen i 2008.

Arnstein har dermed vært en stor bidragsyter i drift av Berg IL gjennom 4 tiår!

De siste årene har han som nevnt over vært trofast tribunesliter på A-lagets hjemmekamper – og til og med vært inne i garderoben ved flere av kampene, for å ønske laget lykke til med kampen. Ved kampene har han for øvrig hver gang lagt igjen noen ekstra pengesedler i kioskkassa, og dessuten bidratt med sporadiske pengebidrag til klubben de senere årene.

Til og med etter sin død bidrar han til pengestøtte til klubben, da det i dødsannonsen står: «Like kjært som blomster er en gave til Berg IL. Gaven kan gis på Vipps 83027»

Våre tanker og kondolanser går til hans familie – og på vegne av alle i Berg IL lyser vi fred over Arnstein Svendsens minne.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.