Show og party på klubbhuset!

Postet av Berg IL den 9. Des 2019

Lørdag 8. Februar 2020 kommer Atle Jensen fra Fredrikstadguttæne med band (keyboard, bass og trommer), til klubbhuset vårt med sitt show "2x45". Stykket består av 2 "omganger" med masse historier fra fotballhendelser og garderobeprat. Showet har gjordt stor suksess på bl.a. Gressvik sitt klubbhus. Dette blir det eneste showet i Halden. I billettprisen (kr.470,-) inngår 1 stk. drikke og 1 pizzabit.. Vi åpner klubbhuset kl. 1800 og vil ha salg av drikke og noe å bite i hele kvelden.

Vi selger 140 billetter  - så her er det først til mølla!!!!

Velkommen til en knallmorsom kveld på klubbhuset!!!

For billetter: SMS til May Johansen 91775190 - betaling Vipps 83027, mrk. betalingen Atle og ta skjermbilde og send til nr over.

Samarbeid for å gi sentrumsbarn et fotballtilbud: - Idrett skal være for alle!

Postet av Berg IL den 24. Nov 2019

SAMARBEID: Berg IL har fått med seg både Os skole, Halden Idrettsråd, Sparebankstiftelsen og Halden Frivilligsentral i sin satsing for å rekruttere sentrumsbarn inn til fotballen. Fv: Tom Willy Prangerød (banksjef Halden Sparebank1), Kjell Hagen (Sparebankstiftelsen), Knut Nilsen (leder Berg IL), Stian Mjølnerød-Lie (daglig leder Halden Idrettsråd), Åsmund Bråtekas (prosjektleder Berg IL), Svein Røste (Halden Frivilligsentral) og Siv Grete Stamnes (rektor Os skole). Foto: Atle Wester Larsen

Artikkel fra HA, 13. november 2019

- For oss er dette todelt. Vi har for få aktive barn i Berg IL i dag, samtidig som vi har et samfunnsoppdrag som et aktivt og veldrevet idrettslag. Vi har valgt å gjøre tiltak som kan gi oss utvikling på begge områder, sier Åsmund Bråtekas i Berg IL.


Kun Berg skole

La oss skru tiden noen år tilbake. Til den gang Berg IL ikke hadde egne kunstgressbaner, altså et helårsanlegg som i dag. Da trente klubbens fotballag på Risum, med det som resultat at foreldre og trenere kjørte gjennom byen på vei til og fra trening. På sin vei plukket de opp Os-elever, og på det meste hadde Berg IL barne- og ungdomsspillere med åtte ulike nasjonaliteter.

- Vi er selvsagt strålende fornøyd med anlegget vi nå har på Berg. Samtidig har det skapt utfordringer med tanke på rekruttering. Vi har ikke lenger tilgang på Os-elever, og har kun Berg skole som naturlig opptaksskole . Vi har fortsatt 180 aktive barn og unge, men i 2019 har vi kun ett ungdomslag (mellom 12 år og senior), sier leder Knut Nilsen.

Med det som bakgrunn, tenker Berg IL nå nytt.

Og retter igjen blikket mot sentrumsbarn og elever ved Os skole.


Rektor: - Flott tiltak

- Et flott tiltak. Hos oss er det mange barn som har behov for et trygt og godt aktivitetstilbud på kveldstid. At Berg oppretter miljøkontakt og sørger for transport, gjør tilbudet tilgjengelig for alle. Elever fra Os og Berg møtes jo også igjen i eldre alder, som ungdomsskoleelever på Rødsberg, så dette er bra på mange måter, sier Siv Grete Stamnes, rektor ved Os skole.

Berg IL har opprettet en miljøkontakt, som skal fungere som et anonymt bindeledd og informasjonskanal mellom idrettslaget og familier med begrensede ressurser. Klubben har også laget en utstyrspool. Her har Berg IL fått tildelt 10.000 kroner av Norges Idrettsforbund, mens hovedstyret har bidratt med samme sum. Det gir 20.000 kroner til bruk på fotballsko, leggskinner og strømper, men aller viktigst innkjøp av luer, buffer, votter, hansker, stillongser og superundertøy.


- Etter vår mening skal idrett være tilgjengelig for alle som ønsker. Alle barn og unge skal kunne få prøve seg innenfor idrettens trygge rammer, uavhengig av foreldrenes økonomiske ressurser. Halden Idrettsråd har satt i gang et viktig prosjekt, "Sammen om Halden", og dette er vår måte å ta det videre på, sier Bråtekas.


Verdifull pengestøtte

Som et ledd i satsingen inn mot sentrum som rekrutteringsområde, har Berg IL kjøpt en minibuss. Denne er finansiert gjennom 200.000 kroner fra Sparebankstiftelsen og 100.000 kroner fra egen klubbkasse.

- Et veldig positivt tiltak, som vil komme barn og unge til gode. At det er et samarbeid mellom klubb, skole, Idrettsrådet og Frivilligsentralen gjør at prosjektet allerede er godt forankret, sier Kjell Hagen i Sparebankstiftelsen.

Berg IL er allerede i gang med fotballtreninger på Os. I samarbeid med skolen skal det nå informeres og fortelles om tilbudet ut til alle sentrumsfamilier, både norske og fremmedspråklige/-kulturelle. Fra trening blir barna kjørt hjem.

- På sikt er målet at elevene vi rekrutterer fra Os skal inkluderes i miljøet vårt ute på Berg, sier Bråtekas.


Innkjøp av minibuss

Og det er da minibussen virkelig kommer til nytte. Med både Berg-foreldre og ikke minst ildsjeler fra Halden Frivilligsentral vil minibussen frakte barn og ungdom fra dør til dør. Både til og fra trening ute på Berg stadion.

- Det er godt å se at idretten tar et slikt ansvar. Vi har et godt nettverk, og stiller gjerne med sjåfører for å frakte barn trygt til og fra treninger. Dette prosjektet er også i regi av skolen, og kanskje kan det utvides til mer enn bare transport. For eksempel inn mot leksehjelp hos oss, sier Svein Røste i Halden Frivilligsentral.

Bråtekas skyter inn at Halden Frivilligsentral også vil kunne benytte minibussen på dagtid.

- Vi kommer jo til å bruke den stort sett fra etter skoleslutt og ut kvelden. Da er det bare fint at minibussen også brukes på dagtid. Vi vet at Frivilligsentralen vil bruke den til transport av en hobbygruppe og også på julaften.


- Har ikke dårlig tid

Os-rektor Stamnes forteller at skolen mer enn gjerne bidrar til å informere om prosjektet.

- Som sagt, vi synes dette er helt fantastisk. Et godt forankret system for å fange opp barn og unge i sentrum som per i dag står uten aktivitetstilbud, enten fordi man ikke har råd eller kanskje fordi man rett og slett ikke vet nok om mulighetene som finnes i lokalsamfunnet. Det vi må huske på er at vi ikke har dårlig tid. Dette vil kreve et møysommelig og strukturert arbeid over tid. Vi må først etablere tilbudet, deretter skape tillit inn mot familier og barn og bevise at prosjektet faktisk fungerer i praksis, sier Siv Grete Stamnes.

Hun får samtykkende nikk fra HIRs daglige leder Stian Mjølnerød-Lie.

- Det er suverent at Berg IL tar dette ansvaret. Det er akkurat slik idretten skal ta sitt samfunnsansvar. Nå er det etablert et godt samarbeid, og jeg både tror og håper at dette vil lykkes. Idrett skal være for alle som ønsker det!
Berg har en gratis transportrute i forbindelse med fotballskolen

Postet av Berg IL den 12. Aug 2019

Berg har en gratis transportrute i forbindelse med fotballskolen denne uken.  Berg IL arrangerer Tine fotballskole denne uken. Tirsdag 13. , onsdag 14 og torsdag 15. fra kl. 17.00-19.30.

Tidspunkter og rute (TAXI stopper i busslommene):

Busterudparken/Bikkjetorvet kl. 16.00

Brødløs/Coop Extra kl 16.10

Odde bro kl 16.15

Berg kirke kl 16.25

Fremme på Berg stadion ca 16.30


Samme rute tilbake etter at fotballskolen er ferdig.

Tine fotballskole på Berg Stadion

Postet av Berg IL den 20. Jun 2019


Mer informasjon finner du ved å trykke her
God innsats av Berg Gutter 2009

Postet av Berg IL den 12. Jun 2019

Lørdag dro 12 gutter klare til kamp mot blant annet Vålerenga og Hemning IL. Fasiten ble 3 sterke seiere hvor en kamp endte med kalassiffre 12-1, med andre ord ubeseiret. Guttene viser spilleglede og forståelse. Det viser seg at mange timer med teknikk trening, passning og forsvarsarbeid viser seg i kamp. Keeperene også viser fremgang i sine ansvarsområder. De gleder seg til ny cup neste helg.    
TIL MINNE OM OLE-MARTHIN SOLHEIM

Postet av Berg IL den 20. Mai 2019

En bauta i Berg IL er gått bort – etter å ha slitt med helsa de seneste årene.

Ole-Marthin meldte seg inn i idrettslaget på sin 10 års-fødselsdag i 1942 – altså under 2.verdenskrig, og beholdt medlemskapet livet ut.

Han var med som spiller i idrettslaget allerede når gamle Berg stadion ble innviet i 1951. Etter hvert tok ha også på seg styreverv – og hadde styreverv i perioden 1957-1961.

Med familie og etter hvert 3 barn – som alle var aktive innen ulike idretter – var nok Ole-Marthin en som stilte opp for dem i alle sammenhenger. Han var dermed lite aktiv i Berg IL i en del år – det var da andre klubber som fikk nyte godt av hans engasjement.

Men når barna ble voksne fant Ole-Marthin igjen veien til Berg IL, og har siden slutten av 1980-tallet bidratt med det meste i klubben. De første årene i ulike komiteer – enten det gjaldt A-lags-kamper eller andre arrangementer, huskomite eller banekomite.

Han var også pådriver i idrettslaget for å få medlemmene til å ta idrettsmerket, og Berg IL fikk på 1990-tallet bl.a. tildelt idrettsmerkestatuetten (vandrepokal) i Halden til odel og eie, etter flere år som beste idrettsmerkeklubb i Halden.

Ole-Marthin har alltid vært interessert i historien knyttet til Berg, og var primus motor på 1990-tallet når Berg IL gjennomførte merking av ulike turstier i Berg – bl.a. fra Isebakke til Hjelmkollen, som benyttes av mange.

Ole Marthin var sentral i arbeidet med flyttingen fra gamle Berg stadion – han kom med i styret igjen i perioden 1995-1997, og var en viktig ressursperson i perioden fram til vi tok i bruk nye baner og klubbhus i 1998.

På Berg ILs Årsmøte i 1999 ble Ole-Marthin utnevnt til æresmedlem for sin mangeårige og verdifulle innsats for klubben.

Han ble også lagt merke til og verdsatt av andre, og mottok i 2000 Halden Arbeiderblads ærespris, og ble samme år også tildelt Honorært lederstipend i Østfold fotballkrets.

Han var deretter sentral i idrettslaget i forbindelse med etablering av Erte kunstsnøanlegg i 2002– som ble etablert i samarbeid med Gimle IF, TFL, TTIF og HSK

Ole-Marthin påtok seg igjen styreverv – i perioden 2007-2009 – og avsluttet sitt siste styreverv i 2009, 52 år etter at han første gang ble innvalgt til styret i Berg IL.

Ole-Marthin har både gjennom styreverv og økonomikomite gjennom mange år gjort en formidabel innsats med å skaffe inntekter til idrettslaget – noe mange av våre sponsorer kan underskrive på. Han har imidlertid vært like opptatt av anlegg, aktivitetsutvikling og arrangementer, og dermed bidratt med svært mye. Vi er evig takknemlig for hans innsats.

Han hadde en egen evne til å komme i kontakt med mennesker i alle aldre, og hadde alltid en historie på lur. Ole-Marthin har selv sagt at for han er Berg IL «klubben i mitt hjerte», og mange har hørt hans Berga-Berga-Berga-rop fra sidelinjen på stadion – enten det er seniorlag eller aldersbestemte lag som har spilt.  

Våre tanker og kondolanser går til hans kjære Liv, og de tre barna Jan-Erik, Anne og Hans-Marthin med familier – og på vegne av alle i Berg IL lyser vi fred over Ole Marthins minne.
Mer åpenhet vedtatt og nytt styre ble valgt

Postet av Berg IL den 12. Mar 2019

Torsdag den 7. mars 2019 ble det gjennomført årsmøte i Berg idrettslag. 20 fremmøtte medlemmer tok stilling til de sedvanlige årsmøtesakene; årsberetningen, regnskapet, budsjettet og valg til forskjellige tillitsverv.

Møtet behandlet også et omfattende forslag fra Roger Gjerstad Olsen. Etter gode diskusjoner kom årsmøtet fram til omforente beslutninger, også om mer åpenhet. Det skal bli lettere for medlemmene å følge utviklingen ved at styrets møtereferater blir gjort tilgjengelig på klubbens internettside. 

Fra tidligere kan medlemmer sette dagsorden i klubben ved å bruke "forslagskassen". Det innebærer kort vei for engasjerte medlemmer som ønsker å få idéer og forslag behandlet i klubbens styrende organer. 

Korsæths ærespris for 2018 ble tildelt Sofie Odberg for sitt gode engasjement i klubben. Se egen sak på www.bergil.no om dette.

Knut Rolf Nilsen ble gjenvalgt som leder og tar med det fatt på sitt 26 strake år som leder i klubben! Øvrige styremedlemmer for 2019 er: Monica Huseby, nestleder, Johnny Marthinsen, Erik Dippner, Jonas Nomel, Tore Skagen, May Johansen og Åsmund Bråtekas. Som varamedlemmer ble Linda Kollerød og Fredrik Wollf Nilsen valgt.

Protokollen kan du lese her 
Sofie Odberg fikk Korsæths ærespris for 2018

Postet av Berg IL den 8. Mar 2019

Berg ILs leder Knut Nilsen delte ut vandrepokalen med følgende begrunnelse: Korsæths ærespris for 2018 går til en av våre medlemmer som har vært aktiv i idrettslaget siden hun var liten jente. Hun spilte barnefotball med guttene. I ungdommen ble det jentefotball i Berg og i Haldenalliansen. Etter hvert meldte hun overgang til TTIF og spiller fortsatt på TTIFs damelag. Hun er en lagspiller som alltid har vist gode holdninger. I 2017 og i 2018 var hun trener for Gutter 2007 og i år er hun trener for Gutter 2004 og 2005. Hun har et smittende godt humør og det er alltid hyggelig å møte henne. Engasjementet for klubben og fotballen gjennom flere år gjør det til et lett valg å tildele Korsæths ærespris til Sofie Odberg for 2018.
FFKs keeperakademi i Halden

Postet av Berg IL den 17. Feb 2019

FFKs keeperakademi tilbyr spesialtrening for unge keepere i alderen 8-17år. Flere keepere fra Berg IL har i flere perioder reist til Fredrikstad for å få spesial keepertrening. Bjørn Helge Sivertsen fra Berg IL tok kontakt med FFKs keeperakademi og spurtre om de ikke kunne komme til Halden, slik at fler kan delta og ikke behøver å reise til Fredrikstad. Så idag er det et tilbud til alle unge keepere fra alle klubbene i Halden å melde seg på FFKs keeperakademi i Halden. Treningene finner sted på mandager 17:15-18:30, de første 4 treningene finner sted på Risum kunstgress anlegg og de neste 4 finner sted på Berg IL sin stadion (fra uke 10). Da regner vi med åpen kiosk. Idag er det 22 keepere som deltar fra Aremark, Idd, TTIF og Berg, bare fra Berg er det 11 keepere som deltar. Vi håper det kommer noen keepere fra Kvik til de siste 4 treningene på Berg.

 En flott gjeng med keepere fra Aremark, Idd, TTIF og Berg

Det er FFKs keeperakademi som kjører treningene. Ny ansvarlig er FFKs heltidsansatte keepertrener, Samuel Dirscher. Samuel er keepertrener med A -lisens, som nå jobber i FFK i 2.div og med Kolbotn i Toppserien for damer. Han har tidligere vært ansvarlig for KeeperAkademi i IK Start, ledet keepertrening på Damelandslaget og er Oslo Keeperskoles mest brukte instruktør. Med seg har han Daniel Johansson, som er keeper på Junior laget til FFK.

Pga. av mye snø var den ble den ene treningen holdt innendørs i Gynsalen på Rusim.

 Foto: Bjørn Helge Sivertsen

Pris for deltagelse er 500kr per 4 treninger, dvs. 1000 kroner om kan vil være med på 8 treninger. 4x på Risum og 4x på Berg. Det kan være forskjellig praksis i de forskjellige klubbene, i Berg IL dekker klubben 1/3 av påmeldingsavgiften for sine medlemmer.

For mer informasjon kan dere kontakte Bjørn Helge på mobil: 995 77 276Årsmøte 2018 - torsdag 7.mars 2019 kl. 19:00 på klubbhuset

Postet av Berg IL den 8. Feb 2019

Berg IL's årsmøte 2018 - finner sted torsdag 7.mars 2019 kl. 19:00 på klubbhuset

Forslag, som ønskes behandlet i årsmøtet må sendes til styret innen to uker før årsmøtet.

Saksliste finner du her å på denne linken http://bergil.no/p/41966/dokumenter-arsmotet-2019


Berg IL ønsker velkommen til klubbkveld !

Postet av Berg IL den 4. Jan 2019

Onsdag 16. januar kl. 18.00-19.30 inviteres medlemmer i Berg IL til foredrag på klubbhuset med Trond Andreassen.


(Trond «Kurte» Andreassen». Bildet er tjuvlånt fra www.ossia.no)

Trond er for mange kjent som «Kurte». Han er leder i Rolvsøy IF og jobber forebyggende med ungdommer som leder for prosjektet «Glommaflanke» i Fredrikstad.

Kurte er en erfaren foredragsholder som vil dele med seg fra et liv der idretten har vært viktig, både som deltaker i idrett og som idrettsleder.

Han vil snakke om deltakelse i breddeidrett, og spesielt om tilbudet til de som «faller litt utenfor». Han er opptatt av oppvekstmiljøets betydning for menneskers liv.

Dette blir en kveld om verdier der Kurte hjelper oss med å sette fokus på idrettslagets verdigrunnlag: Begeistring – Entusiasme – Respekt – Glede. 

I løpet av kvelden vil Berg ILs miljøkontakt, Trond-Erik Rekdahl, presentere seg for klubben og informere litt om sin rolle.

Målgruppe for foredraget er foreldre og støtteapparat rundt lagene. Foredraget vil også være interessant for spillere fra 12-13 år og oppover, samt andre medlemmer i idrettslaget.

Vi håper mange benytter anledningen og møter opp på klubbhuset til et givende og viktig foredrag.

Det blir en enkel bevertning. Vel møtt !