TIL MINNE OM OLE-MARTHIN SOLHEIM

Postet av Berg IL den 20. Mai 2019

En bauta i Berg IL er gått bort – etter å ha slitt med helsa de seneste årene.

Ole-Marthin meldte seg inn i idrettslaget på sin 10 års-fødselsdag i 1942 – altså under 2.verdenskrig, og beholdt medlemskapet livet ut.

Han var med som spiller i idrettslaget allerede når gamle Berg stadion ble innviet i 1951. Etter hvert tok ha også på seg styreverv – og hadde styreverv i perioden 1957-1961.

Med familie og etter hvert 3 barn – som alle var aktive innen ulike idretter – var nok Ole-Marthin en som stilte opp for dem i alle sammenhenger. Han var dermed lite aktiv i Berg IL i en del år – det var da andre klubber som fikk nyte godt av hans engasjement.

Men når barna ble voksne fant Ole-Marthin igjen veien til Berg IL, og har siden slutten av 1980-tallet bidratt med det meste i klubben. De første årene i ulike komiteer – enten det gjaldt A-lags-kamper eller andre arrangementer, huskomite eller banekomite.

Han var også pådriver i idrettslaget for å få medlemmene til å ta idrettsmerket, og Berg IL fikk på 1990-tallet bl.a. tildelt idrettsmerkestatuetten (vandrepokal) i Halden til odel og eie, etter flere år som beste idrettsmerkeklubb i Halden.

Ole-Marthin har alltid vært interessert i historien knyttet til Berg, og var primus motor på 1990-tallet når Berg IL gjennomførte merking av ulike turstier i Berg – bl.a. fra Isebakke til Hjelmkollen, som benyttes av mange.

Ole Marthin var sentral i arbeidet med flyttingen fra gamle Berg stadion – han kom med i styret igjen i perioden 1995-1997, og var en viktig ressursperson i perioden fram til vi tok i bruk nye baner og klubbhus i 1998.

På Berg ILs Årsmøte i 1999 ble Ole-Marthin utnevnt til æresmedlem for sin mangeårige og verdifulle innsats for klubben.

Han ble også lagt merke til og verdsatt av andre, og mottok i 2000 Halden Arbeiderblads ærespris, og ble samme år også tildelt Honorært lederstipend i Østfold fotballkrets.

Han var deretter sentral i idrettslaget i forbindelse med etablering av Erte kunstsnøanlegg i 2002– som ble etablert i samarbeid med Gimle IF, TFL, TTIF og HSK

Ole-Marthin påtok seg igjen styreverv – i perioden 2007-2009 – og avsluttet sitt siste styreverv i 2009, 52 år etter at han første gang ble innvalgt til styret i Berg IL.

Ole-Marthin har både gjennom styreverv og økonomikomite gjennom mange år gjort en formidabel innsats med å skaffe inntekter til idrettslaget – noe mange av våre sponsorer kan underskrive på. Han har imidlertid vært like opptatt av anlegg, aktivitetsutvikling og arrangementer, og dermed bidratt med svært mye. Vi er evig takknemlig for hans innsats.

Han hadde en egen evne til å komme i kontakt med mennesker i alle aldre, og hadde alltid en historie på lur. Ole-Marthin har selv sagt at for han er Berg IL «klubben i mitt hjerte», og mange har hørt hans Berga-Berga-Berga-rop fra sidelinjen på stadion – enten det er seniorlag eller aldersbestemte lag som har spilt.  

Våre tanker og kondolanser går til hans kjære Liv, og de tre barna Jan-Erik, Anne og Hans-Marthin med familier – og på vegne av alle i Berg IL lyser vi fred over Ole Marthins minne.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.