Berg IL 08/09/10 VS Kvik Halden 2008

Postet av Gutter 13 født 2009 den 22. Jun 2021

(Denne teksten gjenspeiler skribentens mening)

Mandag 21/6 kl 1830 var det duket for et nytt lokaloppgjør i Halden og Berg skulle som Erling Moe sa etter de slo Glimt i fjor «sette skapet på plass».

Berg stilte med et sterkt sammensatt blandet lag fra 3 årsklasser og visste tidlig hvor skapet skulle stå.

En sterk 1 omgang hvor hjemmelaget hadde alt spillet og Elias stort sett klappet etter knott gikk Berg til pause med ledelse 3-0.

Dennis, Ømer og Max scoret målene, men det kunne fort ha stått 5-0 til pause hvis marginene hadde vert med dem.

2 omgang startet med en veldig påtent Kvike lag som gikk rett i strupen på Berg, der hvor de tapte 2 baller tidligere vant de nå og rulla opp angrep etter angrep.

Kvik reduserte 1-3 og 2-3 hvor etter det Berg tok mere kontroll over spillet igjen, Henrik hadde en kanonsjans på 4-2 men volleyen gikk rett utenfor og Kvik hadde mulighet til å utligne med et skudd som tok i tverrliggeren.

Kampen var ikke preget av noe stygt spill og når det var antydning så tok dommeren fort tak i det og fikk avverget at det eskalerte.

Gutta holdt unne kvikke presset og vant kampen 3-2 helt fortjent.

Laget:

Elias/K, Ømer/DF, Abed-Nego/DF, Abdiaysir/LM, Cruz/RM, Max/CM, Henrik/CM, Oskar(08)/CM, Julian(08)/LM, Trond(08)/RM, Sindre C(08)/CM og Dennis(10)/CA

Mvh

Roger

Pappabloggensitt andre innlegg

Postet av Gutter 13 født 2009 den 14. Jun 2021

BERG IL G 09
 ET KAMPREFERAT
 (DENNE TEKSTEN GJENNSPEILER SKRIBENTENS MENING)
Mens jeg skrev dette innlegget ble jeg minnet på hvor skjørt livet kan være, mine tanker og bønner er med Christian Eriksen som måtte ha HLR under en kamp lørdag 12.6.21
 GREI DAG PÅ JOBBEN
Sjeldent har det vert greiere å rapportere fra en Guttekamp enn i dag.
Det var duket for revansjeoppgjør på Berg Bernabeu mot Idd 09/08 et lag som det har blitt morsommere å slå enn de hvit og røde fra strupe området.
De som var med sist, husker kanskje at sesongens første treningskamp mot nettopp dagens motstander på Idd Ground resulterte i et 2-1 tap.
Den kampen gjenspeilte ikke spillernes ferdighetsnivå, men heller det at det var 1 kamp etter en laaaaaaang treningsperiode og at ting ikke satt helt på plass.
Dagens kamp derimot gjenspeiler mer guttenes ferdigheter.
Kampen ble sparket i gang 10.30 på et vindfullt stadion som lå badet i sol, og dagens tilskuerantall var ca. 25 med en gjeng aktive berg foreldre og noen besteforeldre pluss IDD supportere.
Berg tok tidlig tak i kampen og lot ikke IDD få ha roen med ballen noe som resulterte i en del lange pasninger fra bakerste rekke hos de som gutta lett plukket ned på midten.
Pasningsspillet satt, kommunikasjon mellom alle ledd fungerte tilfredsstillende og de visste hvor de hadde hverandre.
En kombinasjon av muskler i forsvaret, fotrappe og tekniske vinger, sentral midtbane som vant baller og spilte igjennom og to raske og tekniske spisser gjorde at laget gikk til pause med en 2-0 ledelse.
2 omgang starter med noen endringer på plasser som gjør at IDD får styre spillet en periode uten særlige store sjanser utenom 2 ganger hvor målvakt kontrollerte ball ut og måtte i full strekk.
Etter hvert som de omstilte seg til nye plasser tar Berg tilbake spillet og ruller opp angrepsspill som kan knekke de fleste.
Omgangen avsluttes med 1 mål til Berg og 3-0 seier totalt.
Gutta var 11 stk i dag med da totalt 2 innbyttere som var mer enn nok i dag for de er såpass bra trent nå at de holder nesten 2x35 min omgang.
Moro å se at Dennis Arnesen finner seg godt til rette blant en sammensveiset spillergruppe og hvordan han herjer med 1 til 2 år større gutter.
Banens beste: For mange å velge mellom så vi går for dommeren som veileder guttene underveis i kampen og i pausen

Postet av Gutter 13 født 2009 den 4. Jun 2021

(Dette er en tekst som gjengir forfatterens mening)

Jeg har fått den tvilsomme æren av å lage en slags rapport for 9r laget G09.
Jeg skal prøve å være objektiv!
Den 3/6 var det duket for et skikkeliglokaloppgjør mellom G09 og G08 i Berg,
dette er et lag som 09 har spilt jevnt mot i mange år og de har begge vunnet mot
hverandre med 08 som seiret sist etter en god gammel dags dommerfeil.
Det var uansett historie og det var duket for en ny runde i går.
Guttene har lagt bak seg en veldig god treningsperiode med 11 treningsdager og
kamp på de siste 18 dagene, trening gir overskudd og mestring rett og slett og det
var lett å se i kampen.

9r laget startet i en 2-4-2 formasjon hvor det var lagt opptil at vingene måtte  fungere
Det tok noen minutter for kampen å komme på plass men man så etter hvert at
G09 hadde det lille ekstra i dag, og at hodet var på rett plass.
Det resulterte i store målsjanser for 09 og en del frispark for oss grunnet at guttene
er blitt så mye flinkere i skjerming og avskjæring foran det andre laget.
Høyt tempo fra guttene, fine pasninger og possesions var bra.
08 hadde 3 skudd på mål som Oskar reddet på en mesterlig måte.
Stillingen etter 1 omgang var 0-2 etter mål av Cruz og et sykt skudd i krysset av
 Abed-Nego
2 omgang minner litt om 1 omgang egentlig unntatt en periode hvor 08 dominerer
kraftig og guttene virkelig henger i tauene.
Men med litt posisjonsendringer og bytter så tar 09 tilbake spillet.
2 omgang ender 2-2 med da 2-4 som resultat etter mål av Abed og Dennis pluss at
de brenner et straffespark.
1-2 målet til 08 kommer fra et innlegg på siden hvor mannsmarkeringen var litt glemt
bort og 2-3 målet kommer fra en god gammel dags feilvurdering av keeper hvor den
hadde blitt reddet om man bare hadde slengt seg.
Alt i alt en veldig bra gjennomført kamp hvor man ser at guttene er veldig bra trent og
mestrer det å spille med høyt tempo over lengre tid i varmen.
Det gledes over å se den spillegleden de fremviser og det viser bare at lagfølelsen er
topp i Berg og den hadde kanskje ikke alle hatt i annen klubb så Bjørn, Frode og Robin
gjør en veldig bra jobb på feltet for å bringe de sammen.
Det gledes over å se at Dennis Arnesen som hospiterte fra 2010 laget ikke har noen
utfordringer i å spille mot 08 guttene.
Banens Beste: Ømer
Vi gleder oss til ny uke med trening og kamp

Roger

Mammabloggen vekkes til live

Postet av Gutter 13 født 2009 den 2. Jun 2021

Nå er det på tide å få stablet denne mammabloggen på beina igjen.

Mars 2020 – begynnelsen på en rar og uvant tid som ga den friheten vi kjenner et nytt «ansikt» med nedstenging av landet, åpning, nedstengning igjen osv, – og det er vel ikke noen tvil om hva jeg snakker om - det var Covid-19 som gjorde sitt inntog i verden. Dessverre så ville den innom Halden, og med det rammet den vårt lille fotballhjørne på Berg.

Det var ikke spesielt godt nytt for noen av oss, og heller ikke mammabloggeren, som endelig hadde fått bloggingen inn i fingrene 🙄 Jeg lurer egentlig litt på om det hele har vært en sammensvergelse: Covid-19 mot mammabloggen – så dårlig nekter jeg å tro at den var altså….. 😂

Som fotballmamma – og ikke mammabloggeren, vil jeg gi en stor takk til treneren som har vært standhaftig, positiv og funnet måter å gjennomføre treninger på, når det åpnet litt opp igjen for trening ⚽. Takk også til assisterende trenere, oppmann og andre som har vært sammen med guttene på trening dette året.

Jeg ser med glede at Coronaen ikke har spolert det fine laget vårt, det har i stedet kommet noen nye spillere. Uansett antall, det er fortsatt en flott gjeng som spiller for Berg G09 .

Har dere hengt med så langt, så har jeg nå endelig kommet til det som er meningen med mammabloggen, blogge fra guttenes små og store bragder på banen:

Treningskamp 01.06.21 :  Berg - Kvik 2010 Hvit

Det var utrolig stas og etterlengtet å ikle seg den røde fotballmamma-genseren for å dra til treningskampen.

Det virket som guttene var klare for kamp – det så i hvert fall slik ut fra tribunen, så håper jeg at det

var tilfelle.

Dommer, som under denne treningskampen var Bjørn-Helge, blåste i gang kampen, og moroa var i gang.

Det er en fart på de guttene som imponerer meg hver gang, tenk å kunne løpe så fort uten å tryne 😏(ref.mammabloggerens prøvesmaking av gresset på sommeravslutning 2019 under kampen: spillere mot foreldre)

Første skuddet Kvik prøvde seg mot Berg kom allerede 2 min etter start – ballen havnet på utsiden, så det var fortsatt 0-0.

Berg hadde flere skuddsjanser mot Kvik, bra skudd som ikke havnet i buret, og bra redninger av Kvik målvakten.

Ved slutten av første omgang var det 2-0 til Berg – og ingen alvorlige skader kunne meldes.

Andre omgang startet med et blås, og det var også i denne omgangen fortsatt fart i guttene – tror de hadde fått blod på tann, for her raste det inn mål etter mål.

Fine pasninger, god fart og samarbeidet virket helt tipp topp. Det kokte nok litt i toppen på guttene, for det var varmt for dem som fartet rundt der ute på banen.

Kvik hadde mange bra skudd, men det endte 7-1 til Berg når kampen ble blåst av.

Selv om jeg noterer resultatet (uansett om de vinner eller taper), så vil jeg understreke at det fortsatt ikke er antall mål som er det viktigste under kampene, men det er vel ikke feil å si at det er stas å vinne – det er vel bare sånn vi er skrudd sammen 😊