Mammabloggeren på VinterCup i utlandet

Postet av Gutter 13 født 2009 den 29. Okt 2019

Vintercup på Ed 27.10.2019

 

Kl 07.30 møtte vi, muligens, litt trøtte, men kampklare på Rogers stasjon.

Kl 07.45 rullet 5 biler og en minibuss ut fra stasjonen mot Ed for vintercup 2019.

 

Det tok oss ca. 1 time fra vi kjørte fra Halden, i regn, til vi ankom Ed, i solgløtt.

 

En liten bomtur til høyre rett før parkeringsplassen ved Bollhallen var det eneste avviket fra planen. Ifølge Roger, som kjørte i lederbilen, var det pga at han var glad i høyresvinger – og kostet på seg en ekstra høyresving av den grunn – og vi andre fulgte lydig etter. Den gleden unnet jeg han altså 😊

 

15 gutter var med på dagens cup, inndelt i to lag under navnene: Berg IL Eagles og Berg IL Vikings.

 

Ca. 08.40 var vi fremme i Bollhallen på Ed. Guttene hadde fått garderobe med lagnavnene på, og Frode, Leif og Roger var klare til å guide guttene før, under og etter kampene. Alle lagene skulle spille 4 kamper à 12 x 1.

 

 

Stjernene våre inntar garderoben for å høre dagens inndeling i lag etc.

 

 

Supportere var også med i form av mammaer, pappaer, mormor og søsken.

 

Kamper med Berg IL Vikings:

 

Kamp kl 09.15 mot Färgelanda IF Röd: Guttene var kanskje ikke helt våkne enda, for motstanderne fikk inn tre mål ganske fort, men da det var 5 minutter igjen av kampen var gutta i fyr og flamme og fikk inn to mål på relativt kort tid. Det ble også det endelige resultatet fra første kamp.

Vikings første kamp.                                                                     Takker for kampen

 

 

Kamp kl 10.00 mot Färgelanda IF 1: Nå er gutta våkne og i farta. 12 minutter går fort – så det føltes som om kampen var ferdig før den hadde startet. Godt spill av guttene, og her landet de seieren med ett mål mot motstandernes 0

Kamp nr to for Vikings.

 

Kamp kl 10.30 mot Eds FF: I denne kampen fikk stjernene våre skikkelig motstand, men de stod på til siste sekund. Selv om det ble fem mål til Ed og to mål til guttene våre så var det ingen som hang med geipen.

(Ifølge resultatet som er satt inn i skjemat under er seieren gitt til Berg (men, det er en liten feil fra sekretariatets side hos Ed)

 

 

Kamper med Berg IL Eagles

 

Kamp kl 09.30 mot Eds FF: Eagles var klare for sin første kamp.

Guttene er i farta og løper så godt de kan, stopper ballen, sentrer, skyter og prøver å unngå motstandernes feller. Denne kampen var jevn, og endte med to mål til Ed og ett til Berg.

 

Første kamp til Eagles.                                                   Takker for kampen

 

Hilser etter kampen


Kamp kl 10.15 mot Färgelanda IF Röd: Lagene er klare for 12 nye minutter på banen.

Som i alle andre kampene, til begge Berg laga, så roper trenerne sine kommandoer, og guttene hører stort sett etter. Det er godt å ha noen som står på sidelinjen, pusher litt og minner dem på hvor de skal plassere seg – eller bare få beskjed om å røre på beina mer.

Her var det også full fart fra start til slutt og kampen endte med ett mål til Färgelanda og null til Berg.

En jevn kamp her også.

 

Kamp kl 10.45 mot Färgelanda IF 1: Innimellom kampene har guttene fått fylt på litt pølser, brus, toast, sjokolade, potetgull osv., men det var ikke noe som gjorde at de løp saktere av den grunn. Litt energifyll er ikke dumt en gang i blant. Farta var på topp og her ble det ikke sluppet inn et mål hverken hos motstanderen eller hos Berg. Uavgjort 0-0.

 

Takker for kampen

 

Kamp kl 11.15 Berg IL Vikings mot Berg IL Eagles: 

Siste kampen i denne cupen var mot noen som begge lag kjente godt fra før, for nå skulle de spille mot hverandre.

Skulle ikke tro disse guttene allerede hadde spilt til sammen 6 kamper – eget lag eller ikke, her gikk dem for mål, og stod på helt frem til kampens 12 minutter var gått.

Kan vel ikke si annet enn at det var en veldig jevn kamp, som endte med uavgjort, 0-0.

 

Eagles mot Vikings

 

 

Selvom de har spilt mot hverandre, takker de,                       

som seg hør og bør, for kampen på vertslandets vis.          


Flinke gutter alle sammen, som stod på for et samlet lag: Berg. Noen fall og skader, men alle fullførte og kom hjem like hele som når de dro.

 

Etter hver kamp er skikken i Sverige litt annerledes enn hos oss.

Når kampen er ferdig møtes laget på midtbanen sammen med treneren, deretter stiller begge lagene seg på linje med ansiktene mot hverandre. En representant fra hvert lagt sier noe fint til det andre laget, takker for kampen etc. Deretter roper de et kamprop, og klapper for hverandre. Etterpå går de i rekke og hilser på hverandre og dommerne.

Jeg synes det er ganske interessant å se hvordan andres skikker er, og at barna så lett retter seg etter dette og gjør sitt aller beste for å etterfølge hvordan vertslandet sin skikk er.

 

Etter at alle kamper var spilt var det klart for medaljeutdeling, og det er alltid stas.

En fin og fortjent medalje til hver, og en pokal til hvert av lagene.

 

    

En flott gjeng som venter på medaljene sine.                             Medaljeutdeling

 

 

Berg IL Eagles og Berg IL Vikings kan være godt fornøyd med innsatsen på cupen i dag.

 

 

PS: Jeg har et ønske til dere som leser denne bloggen. Nok en gang gjelder det publisering av barna deres her på bloggen – det er viktig for meg at jeg har deres tillatelse.

Dere har vel fått et inntrykk av hva slags bilder jeg legger inn. Jeg ser alltid godt på bildene før jeg legger dem ut, og ingen bilder skal gjøre barn eller voksne flaue.

Det er litt vanskelig til enhver tid ikke få bilder av ansiktene til barna, og jeg synes bilder er en del av bloggen.

Jeg sa jeg skulle spørre hver enkelt forelder/foresatte hver gang barnets ansikt kom med, men det blir ganske tungvint, i tillegg til at jeg bruker alt fra 3-8 timer på hvert blogginnlegg, så kan det ta ganske lang tid å bli ferdig om jeg skal vente på svare fra bortimot 17 barns foreldre/foresatte.

 

Jeg vil derfor be dem som IKKE ønsker sitt barns ansikt publisert her på bloggen om å sende meg en mail til: cathrinestaal@outlook.com.  Jeg håper på forståelse, og vil sette stor pris på dersom det er noen som ikke ønsker dette. Jeg vil notere meg det, og ta hensyn til de ønskene, slik at evt bilder av ditt barn kun blir bakfra eller sladdet.

 

Takk for en fin dag med Berg-familien 😊

 

Heia Berg IL Vikings og Berg IL Eagles ⚽🥇🏆

 

 

Fotballmamma, Cathrine.

 

 

 


Kommentarer

— Guest