Keepertrening i Fredrikstad, og avslutningscup i Sarpsborg

Postet av Gutter 2009 den 22. Sep 2019

Keepertrening i Fredrikstad, og avslutningscup i Sarpsborg.

22.09.2019

 

Ja, takk begge deler 🤗.

Hver søndag de siste 5-6 ukene har man, ca.kl. 09.15, kunnet observere en liten blå bil, som går under navnet Loppa, kjøre fra Halden til Fredrikstad stadion. Det er Sindre og jeg som er på vei til Keepertrening i Fredrikstad, med FFK keeperakademi.

Kl. 10 var fire gutter og keepertrener Samuel, klare for nok en times hardkjør fra første minutt.

Disse ukene har vært veldig lærerike for Sindre, og de gangene han har stått i mål etter at han begynte med keepertrening, har jeg sett at han har prøvd å praktisere det Samuel har lært han.

Det er ikke like lett å huske alt når det er alvor på kamp, da er det ikke er like mye tid som ved trening, når det gjelder å plassere seg osv. Men, med videre trening og bruk av det han har lært – så vil nok dette gå automatisk etter hvert det også. I tillegg til at han har lært mye nyttig rundt det å være keeper, synes han det har vært moro.

Fra keepertreningen satt vi kursen mot Sandbakken og avslutningscup, der resten av Berg guttene allerede var godt i gang med sine kamper.

 

Jeg fikk en melding fra coach, om vi rakk å komme frem til kl. 12.30 – så Sindre også fikk medalje for fullført sesong sammen med de andre guttene.

Det rakk vi heldigvis med god margin. En ekstra bonus var jo at vi rakk frem til de to siste kampene, og fikk dermed med oss den herlige supporter-stemningen hos Berg familien – love it 😍

Har guttene holdt det tempoet som de holdt under disse kampene, fra starten – så har de virkelig fått testet formen i dag. For et tempo, ikke bare under kampen, men det var knapt tid til å takke for en kamp før det var klart for neste kamp.

De to siste kampene endte med seier og tap – ellers har jeg fått med meg at de har vært innom både tap, uavgjort og seier.

Jeg er ganske sikker på at det var en sliten gjeng som reiste hjem i dag, med nok en medalje rundt halsen.

 

 

 

 

Medaljeutdeling til en flott gjeng - og selvfølgelig lagropet 😊

Photocredit: Arsim Berisha

 

 

Frem til nå har jeg knipset bilder til bloggen så godt jeg kan med mobilen – og det fungerer fint, men jeg fant ut jeg nå har en veldig god grunn til å børste støvet av kameraet mitt.

Jeg må la det få oppleve gleden av å være med rundt på fotballkamper, og peke sin linse mot alle som er så «uheldig» å komme i veien.

Kanskje jeg er så heldig å få noen blinkskudd av gutta på fotballbanen også 😊

Heia Berg G09

Fotballmamma, Cathrine.


0 Kommentar

Hjemmekamp mot Rakkestad

Postet av Gutter 2009 den 22. Sep 2019

Hjemmekamp Berg stadion 16.09.2019

Berg mot Rakkestad hvit  

 

 Mandag kl 17.45 møtte 13 gutter opp for hjemmekamp mot Rakkestad hvit, med kampstart 18.30.

Stemningen i garderoben før kampen var det ikke noe å si på – Leif, Frode og Roger fikk roet dem – for en liten stund – slik at planen for dagens kamp kunne gjennomgås 🤗

Det er utrolig hvor mye stjernene våre har å snakke om når det helst er trenerne som bør få inn noen ord.

Lagene samlet seg på hver sin side, de som skulle begynne fant sine plasser, og resten av laget satt, stod, lå, vandret rundt, og stod oppe på benken i innbytterboksen.

Selv om jeg stod på andre siden av banen – så var det ikke så vanskelig å se at fokuset i innbytterboksen ikke var på kampen hele tiden – dersom ikke guttene har øyne i nakken da 🤔😉

 

 

Et lite øyeblikk var det noen av oss på sidelinjen som ble oppmerksom på en dunkelyd som gjentok seg jevnlig en liten stund - og da forsvant fokuset fra kampen littebittegranne, for min del. Hva i all verden var det for lyd?

Etter en stund lokaliserte vi lyden – det var lyden av ball mot øverste del av innbytterboksen til vårt kjære hjemmelag – dunk – dunk – dunk…. – enda en måte å få tiden til å gå ⚽

Det er egentlig ganske underholdene å se på guttene som venter på at de skal ut å spille. Konsentrasjonen er vel ikke helt på topp til enhver tid, men jeg synes de egentlig er ganske søte der de prøver å få tiden til å gå frem til dem skal spille (men, å si høyt at dem er søte er vel ikke å anbefale – det er i hvert fall den erfaringen jeg har med min sønn)

 

Kampen denne gangen gikk ikke så bra – det ble en utfordrende kamp. Guttene kjempet godt alle sammen, men selv med supporternes heiarop gikk piffen ut av dem mer og mer - motstanderlaget var ei hard nøtt å knekke – med tre mål mot motstandernes 12 (?) – var det i hvert fall ikke noen sprudlende gutt som jeg fikk med meg hjem igjen. Det var mye frustrasjon å se av forskjellig grad hos guttene under og etter kampen.

 

Nå har denne kampen også gått over i historien. Neste gang er det ny kamp med ny sjanse, og det er det som betyr noe.

Alt i alt synes jeg guttene har gjort det bra denne høstsesongen. Det er bare å fortsette å heie dem frem – hver gang – seier eller tap 🥇🥈🥉

 

Heia Berg G09 ⚽

 

Fotballmamma, Cathrine.


0 Kommentar

Bortekamp Hafslund - Berg IL

Postet av Gutter 2009 den 15. Sep 2019

Bortekamp Hafslundbanen 12.09.2019

    Hafslund hvit mot Berg

 

12 gutter møtte opp på Hafslundbanen klare for kamp. 

Det blåste skikkelig, så det var bare å holde seg selv og det vi hadde med av løse gjenstander godt fast.

Ikke noe kjære mor – ut på banen for å varme opp – tull og fjas blir aldri godtatt – uansett hvem som er ansvarlig for treninger og kamper (heldigvis)😊  

Det er ikke alltid like lett for en gjeng viltre og ivrige 10-åringer å gå fra lek til alvor, men, guttene omprogrammerte seg ganske fort, og gjennomførte oppvarmingen frem til det var på tide med pep-talk og spiller-oppsett fra trenerne.

Denne gangen var det Leif, Jon og Roger som styrte skuta – og det klarte de bra – godt forberedt med oppsettet på banen, når spillerne skulle bytte underveis i kampen, og med hvem. 

Mammablogger mener å huske at hun la merke til litt forvirring og startproblemer når laget skulle informeres om oppsett. Det kunne se ut som om det hjalp å snu arket, Jon? 😊 For etter det var det ingenting som kunne stoppe han i å gi guttene planer for dagens spill-oppsett 💪

 

Berg supporterne var godt representert og superklare for å heie frem guttene våre.

Trenerne var aktive over hele sidelinja og ved keeperburet, ropte kommandoer, holdt spillerne oppmerksomme på motstandere de måtte dekke etc., hentet skadde spillere og passet på klokka, når tiden var inne for å bytte spillere underveis i kampen. 

Hele laget ble byttet samtidig, og guttene hadde sin faste spiller de overtok plassen til. 

Fra min plass ved sidelinjen så det ut som at dette det fungerte veldig bra – men, hva trenerne tenkte og følte – det kan jeg dessverre ikke si noe om 😊 

Det berømte spørsmålet: hva føler du nå? Burde kanskje blitt spurt heretter når kampene er ferdige. 

Det var ikke vanskelig å se at begge lagene veldig gjerne ville vinne denne kampen (når vil man ikke vinne?). Berg lå så vidt i ledelse innimellom, men stort sett lå dem likt – og kampen endte med 5-5. 

Denne gangen ble det en del uhell/skader hos våre gutter, men forhåpentligvis gikk det fort over, og at ingen kjenner det nå i ettertid. 

Det er vondt når ballen kommer i full fart og treffer uheldig på kropp og hode, et spark på legg eller lår, knall og fall og tårer. Da hjelper det å bli fulgt eller løftet opp og båret ut av banen, få ispose på beinet, trøst, litt å drikke, og gode ord. Dem det gjaldt tørket tårene, og kom tilbake og fullførte kampen. Det er en tøff gjeng vi har 😍

Jeg synes at alle guttene gjorde en veldig bra innsats – uansett posisjon på banen. Guttene ute på banen løp nesten i ett fra start til slutt, og gjorde en virkelig god jobb. De prøvde å sette ballen i mål flere ganger, og 5 av de gangene fant jo faktisk ballen veien inn i nettet😊 

Når motstanderne hadde ballen, la jeg merke til at de hadde en god plan med hvordan spillerne var plassert rundt målet vårt, de sentret til hverandre, og skjøt jevnt når de hadde sjansen. 

Dette ga keeperen vår en skikkelig utfordring, da ballen kom direkte i retur både to og tre ganger. Han kom seg knapt opp på beina før en ny spiller prøvde seg på et skudd, men keeperen vår gjorde det heller ikke lett for ballen å slippe inn i målet😊

 

 

 

 

 

Det er ikke alltid like lett for forsvaret vårt å henge med i svingene, når ballen til tider var overalt på samme tid (sett fra mammabloggerens øyne). Men, de fikk da stoppet målforsøkene til Hafslund flere ganger, enten ved å skyte ballen ut av banen, eller tok med seg ballen ned mot Hafslunds mål.

 

 

Jeg håper og tror at jeg har med meg resten av supporterne, når jeg sier at jeg synes både keeper og utespillere var helt supre, og ga oss en time med spenning.

 

Heia Berg G09

Fotballmamma, Cathrine.

 


0 Kommentar

Berg - Borgen brun

Postet av Gutter 2009 den 6. Sep 2019

Hjemmekamp 05.09.19: Berg  – Borgen Brun  

 

Kl 17.45 inntok Berg G09 stadion for peptalk og oppvarming før kamp mot Borgen Brun kl 18.30.

Fotballspillere i solnedgang 😊  

 

Hilser på motstanderlaget før kampen.

  

Etter å ha krysset av alle punktene på “to do”- lista før kampstart, blåste endelig dommeren i gang kampen. Supporterne rensket halsen, og guttene satte i gang, tørste etter enda en seier. Supporterne heiet og klappet så det hørtes over hele Berg 😀 Innimellom heiaropene kunne vi høre treneres rop: røøør på beina.

 

Mammabloggerens manager, Leif, kunne opplyse om at det var 36 tilskuere til sammen i dag – tror de fleste representerte Berg.

Begge lagene kjempet virkelig bra for å holde ballen utenfor målet. Stjernene våre hadde nok flest målsjanser, men Borgen var absolutt ikke borte dem heller – de ga guttene våre skikkelig mostand.

 

Ballen i retning mot mål, men keeperen vår har ingen planer om å slippe den inn.

 

 

 

Innkast på gang - til Borgen – ballen holdt seg på utsiden målet.

 

Dette var heller ikke noen kamp der det ene laget utmerket seg med å være mest på denne halvdelen til motstanderlaget, enn det andre 😊 Alt i alt en jevn og spennende kamp. 

Berg vant med 3-2 når siste omgangen ble blåst av. 

Det er ikke bare lagene som takker for kampen – vi foreldre vil også være med – og endelig ser det ut som om guttene våre har innfunnet seg med påfunnene våre. Vi trenger nesten ikke rope på keeperen lenger for at han skal lede laget til oss – HERLIG 😊 

Stjernene våre på vei innom supporterne som står klare med hendene utstrakte.

 

Vi har uten tvil verdens fineste lag, og supporterne er neimen ikke så verst de heller.

 

Heia Berg G09

 

Fotballmamma, Cathrine


0 Kommentar

Sommerferien er slutt, også for mammabloggen!

Postet av Gutter 2009 den 1. Sep 2019

Sommerferien er slutt, også for mammabloggen.

Det har allerede blitt spilt tre kamper siden ferien offisielt var over, men det kan virke som om mammabloggeren har tatt seg mer ferie enn resten med tanke på at dette er det første innlegget.

Første kampen, 20.08, mot Idd var heller laber, kan vi skylder på sommerferiebeina? – tror ikke hverken bein eller kropp på stjernene våre var samspilt denne dagen – vi lar vel denne kampen gå i glemmeboken. Tap må man regne med altså, det lærer de av, men noen ganger er det vel lov å la noen kamper fade ut i intet?

Kamp nr to den 22.08 mot Kvik Hvit gikk desto ekstremt mye bedre med overlegen seier. Nå er gutta i gang igjen, og sommerferiebeina er et tilbakelagt kapitel.

Kamp nr tre den 29.08 mot Tistedalen 1 endte også med seier. Nå ser vi at guttene er tørste etter seier, og ga jernet fra første spark. Det gikk en stund før første målet satt, men etter det fant ballen veien innom målet flere ganger.

 

Oppvarming før kampen mot Tistedal 29.08.19Hva gjelder heiagjengen ved kampen mot Tistedalen – så var det imponerende mye rødt å se på tilskuerbenken. Jeg fikk til og med en kommentar på jobben dagen etter fra en av fedrene som så på kampen som spilte samtidig med vår, at vi var en imponerende stor heiagjeng. 

De som bor rundt og ved fotballbanene der skjønte nok at de ikke har hatt noe lyd å klage på, før Berg gjengen møtte opp kvinne- og mannsterke i sine røde mamma-, pappa- og mormor gensere (ikke at vi er noe å klage på i den forstand). Det ga gjenklang rundt området.

 

Dette er kun en liten del av heiagjengen mot kampen mot Tistedal. Heiagjengen ble i hvert fall doblet innen kampen begynte.

 

Fotballmormor var også tilstede.

Guuuuudameien så morsomt det er å være en del av denne gjengen – jeg digger dere.

Det høres i hver krik og krok med heia Berg og klapping fra tilskuerbenken.

Denne gangen satt en TTIF spiller blant oss i sine klubbklær, dette var min svigerdatter som spiller på TTIFs sitt damelag, og som veldig gjerne ville se Sindre og resten av laget spille. Grunnen for at jeg nevner dette er at hun sa noe som jeg syntes var veldig stas å høre: hun har aldri opplevd en sånn heia gjeng som det vi er, ikke engang fra foreldrene til spillerne på hennes lag – og lurte på om hun skulle leie oss inn til deres neste kamper.

Hmm her ser jeg umiddelbart en mulighet for et nytt businessforslag, og kan allerede høre kronene klirre i Bergs pengekasse. Så da gjenstår det bare et fengende navn, og innmelding i Brønnøysundregisteret så vi får puttet på et AS bak 😊

Heia Berg G09, 

Fotballmamma, Cathrine0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline