Bortekamp Hafslund - Berg IL

Postet av Gutter 2009 den 15. Sep 2019

Bortekamp Hafslundbanen 12.09.2019

    Hafslund hvit mot Berg

 

12 gutter møtte opp på Hafslundbanen klare for kamp. 

Det blåste skikkelig, så det var bare å holde seg selv og det vi hadde med av løse gjenstander godt fast.

Ikke noe kjære mor – ut på banen for å varme opp – tull og fjas blir aldri godtatt – uansett hvem som er ansvarlig for treninger og kamper (heldigvis)😊  

Det er ikke alltid like lett for en gjeng viltre og ivrige 10-åringer å gå fra lek til alvor, men, guttene omprogrammerte seg ganske fort, og gjennomførte oppvarmingen frem til det var på tide med pep-talk og spiller-oppsett fra trenerne.

Denne gangen var det Leif, Jon og Roger som styrte skuta – og det klarte de bra – godt forberedt med oppsettet på banen, når spillerne skulle bytte underveis i kampen, og med hvem. 

Mammablogger mener å huske at hun la merke til litt forvirring og startproblemer når laget skulle informeres om oppsett. Det kunne se ut som om det hjalp å snu arket, Jon? 😊 For etter det var det ingenting som kunne stoppe han i å gi guttene planer for dagens spill-oppsett 💪

 

Berg supporterne var godt representert og superklare for å heie frem guttene våre.

Trenerne var aktive over hele sidelinja og ved keeperburet, ropte kommandoer, holdt spillerne oppmerksomme på motstandere de måtte dekke etc., hentet skadde spillere og passet på klokka, når tiden var inne for å bytte spillere underveis i kampen. 

Hele laget ble byttet samtidig, og guttene hadde sin faste spiller de overtok plassen til. 

Fra min plass ved sidelinjen så det ut som at dette det fungerte veldig bra – men, hva trenerne tenkte og følte – det kan jeg dessverre ikke si noe om 😊 

Det berømte spørsmålet: hva føler du nå? Burde kanskje blitt spurt heretter når kampene er ferdige. 

Det var ikke vanskelig å se at begge lagene veldig gjerne ville vinne denne kampen (når vil man ikke vinne?). Berg lå så vidt i ledelse innimellom, men stort sett lå dem likt – og kampen endte med 5-5. 

Denne gangen ble det en del uhell/skader hos våre gutter, men forhåpentligvis gikk det fort over, og at ingen kjenner det nå i ettertid. 

Det er vondt når ballen kommer i full fart og treffer uheldig på kropp og hode, et spark på legg eller lår, knall og fall og tårer. Da hjelper det å bli fulgt eller løftet opp og båret ut av banen, få ispose på beinet, trøst, litt å drikke, og gode ord. Dem det gjaldt tørket tårene, og kom tilbake og fullførte kampen. Det er en tøff gjeng vi har 😍

Jeg synes at alle guttene gjorde en veldig bra innsats – uansett posisjon på banen. Guttene ute på banen løp nesten i ett fra start til slutt, og gjorde en virkelig god jobb. De prøvde å sette ballen i mål flere ganger, og 5 av de gangene fant jo faktisk ballen veien inn i nettet😊 

Når motstanderne hadde ballen, la jeg merke til at de hadde en god plan med hvordan spillerne var plassert rundt målet vårt, de sentret til hverandre, og skjøt jevnt når de hadde sjansen. 

Dette ga keeperen vår en skikkelig utfordring, da ballen kom direkte i retur både to og tre ganger. Han kom seg knapt opp på beina før en ny spiller prøvde seg på et skudd, men keeperen vår gjorde det heller ikke lett for ballen å slippe inn i målet😊

 

 

 

 

 

Det er ikke alltid like lett for forsvaret vårt å henge med i svingene, når ballen til tider var overalt på samme tid (sett fra mammabloggerens øyne). Men, de fikk da stoppet målforsøkene til Hafslund flere ganger, enten ved å skyte ballen ut av banen, eller tok med seg ballen ned mot Hafslunds mål.

 

 

Jeg håper og tror at jeg har med meg resten av supporterne, når jeg sier at jeg synes både keeper og utespillere var helt supre, og ga oss en time med spenning.

 

Heia Berg G09

Fotballmamma, Cathrine.

 Berg - Borgen brun

Postet av Gutter 2009 den 6. Sep 2019

Hjemmekamp 05.09.19: Berg  – Borgen Brun  

 

Kl 17.45 inntok Berg G09 stadion for peptalk og oppvarming før kamp mot Borgen Brun kl 18.30.

Fotballspillere i solnedgang 😊  

 

Hilser på motstanderlaget før kampen.

  

Etter å ha krysset av alle punktene på “to do”- lista før kampstart, blåste endelig dommeren i gang kampen. Supporterne rensket halsen, og guttene satte i gang, tørste etter enda en seier. Supporterne heiet og klappet så det hørtes over hele Berg 😀 Innimellom heiaropene kunne vi høre treneres rop: røøør på beina.

 

Mammabloggerens manager, Leif, kunne opplyse om at det var 36 tilskuere til sammen i dag – tror de fleste representerte Berg.

Begge lagene kjempet virkelig bra for å holde ballen utenfor målet. Stjernene våre hadde nok flest målsjanser, men Borgen var absolutt ikke borte dem heller – de ga guttene våre skikkelig mostand.

 

Ballen i retning mot mål, men keeperen vår har ingen planer om å slippe den inn.

 

 

 

Innkast på gang - til Borgen – ballen holdt seg på utsiden målet.

 

Dette var heller ikke noen kamp der det ene laget utmerket seg med å være mest på denne halvdelen til motstanderlaget, enn det andre 😊 Alt i alt en jevn og spennende kamp. 

Berg vant med 3-2 når siste omgangen ble blåst av. 

Det er ikke bare lagene som takker for kampen – vi foreldre vil også være med – og endelig ser det ut som om guttene våre har innfunnet seg med påfunnene våre. Vi trenger nesten ikke rope på keeperen lenger for at han skal lede laget til oss – HERLIG 😊 

Stjernene våre på vei innom supporterne som står klare med hendene utstrakte.

 

Vi har uten tvil verdens fineste lag, og supporterne er neimen ikke så verst de heller.

 

Heia Berg G09

 

Fotballmamma, CathrineSommerferien er slutt, også for mammabloggen!

Postet av Gutter 2009 den 1. Sep 2019

Sommerferien er slutt, også for mammabloggen.

Det har allerede blitt spilt tre kamper siden ferien offisielt var over, men det kan virke som om mammabloggeren har tatt seg mer ferie enn resten med tanke på at dette er det første innlegget.

Første kampen, 20.08, mot Idd var heller laber, kan vi skylder på sommerferiebeina? – tror ikke hverken bein eller kropp på stjernene våre var samspilt denne dagen – vi lar vel denne kampen gå i glemmeboken. Tap må man regne med altså, det lærer de av, men noen ganger er det vel lov å la noen kamper fade ut i intet?

Kamp nr to den 22.08 mot Kvik Hvit gikk desto ekstremt mye bedre med overlegen seier. Nå er gutta i gang igjen, og sommerferiebeina er et tilbakelagt kapitel.

Kamp nr tre den 29.08 mot Tistedalen 1 endte også med seier. Nå ser vi at guttene er tørste etter seier, og ga jernet fra første spark. Det gikk en stund før første målet satt, men etter det fant ballen veien innom målet flere ganger.

 

Oppvarming før kampen mot Tistedal 29.08.19Hva gjelder heiagjengen ved kampen mot Tistedalen – så var det imponerende mye rødt å se på tilskuerbenken. Jeg fikk til og med en kommentar på jobben dagen etter fra en av fedrene som så på kampen som spilte samtidig med vår, at vi var en imponerende stor heiagjeng. 

De som bor rundt og ved fotballbanene der skjønte nok at de ikke har hatt noe lyd å klage på, før Berg gjengen møtte opp kvinne- og mannsterke i sine røde mamma-, pappa- og mormor gensere (ikke at vi er noe å klage på i den forstand). Det ga gjenklang rundt området.

 

Dette er kun en liten del av heiagjengen mot kampen mot Tistedal. Heiagjengen ble i hvert fall doblet innen kampen begynte.

 

Fotballmormor var også tilstede.

Guuuuudameien så morsomt det er å være en del av denne gjengen – jeg digger dere.

Det høres i hver krik og krok med heia Berg og klapping fra tilskuerbenken.

Denne gangen satt en TTIF spiller blant oss i sine klubbklær, dette var min svigerdatter som spiller på TTIFs sitt damelag, og som veldig gjerne ville se Sindre og resten av laget spille. Grunnen for at jeg nevner dette er at hun sa noe som jeg syntes var veldig stas å høre: hun har aldri opplevd en sånn heia gjeng som det vi er, ikke engang fra foreldrene til spillerne på hennes lag – og lurte på om hun skulle leie oss inn til deres neste kamper.

Hmm her ser jeg umiddelbart en mulighet for et nytt businessforslag, og kan allerede høre kronene klirre i Bergs pengekasse. Så da gjenstår det bare et fengende navn, og innmelding i Brønnøysundregisteret så vi får puttet på et AS bak 😊

Heia Berg G09, 

Fotballmamma, Cathrine
Mammabloggeren på Eat-Move-Sleep

Postet av Gutter 2009 den 5. Jul 2019

Eat –move – sleep cup 16 juni

Siste cupen før sommerferien ble avholdt på Sandbakken kunstgressbane.

Kl 08.30 var 12 gutter klare for å gruse motstanderne sine, som denne dagen var:

Kl 09 HSV Fotball Gunners Gul.

Kl 10 Sarpsborg FK Rød

Kl 11.30 Sarpsborg FK hvit.


Kl 09 blåste dommeren i gang første kamp – det var en jevn kamp, der motstanderlaget fikk første målet. Berg fikk en straffe og utlignet til 1-1. En bra kamp, men det var kanskje litt for tidlig for guttene våre? - litt slapt ute på banen til tider, men når de 25 minuttene var over var det Berg sitt seiersrop som kunne høres.

Keeper Elias fikk et ganske hardt slag på kneet sitt i første kampen, men det var ikke snakk om å overlate keeperhanskene til noen andre – han fortsatte å vokte målet uten å klage 😊


KL 10 var det klart for kamp nummer to. Også denne gangen var det motstanderlaget som fikk det første målet. Nå har guttene våre våknet litt og det er mer fart i dem. Kanskje seieren i første omgang ga mersmak?

I denne kampen var det jevnt med mål - både fra Berg og motstanderne – det skilte ikke mer enn ett eller ingen mål mellom lagene gjennom hele kampen. Mot slutten lå Berg under med ett mål, ganske fort ble det uavgjort – og da dommeren blåste av kampen kunne nok en gang Bergs seiersrop høres.


Konsentrasjon på sidelinja – hos både spillere og trener 😊


Så var det en time til neste kamp. Guttene hadde fått utlevert et kort der punktene eat, move, sleep var satt opp. De kunne smake på grønnsaker (eat), balansere, kaste erteposer i bøtte, sparke en fotball mot et poengmål (move) og svare på spørsmål om søvn (sleep). For hver aktivitet de gjennomførte ble det krysset av, og når kortet var fullt fikk de en premie – denne gangen var det en grønn solhatt. Jeg skulle hjelpe min fotballspiller med spørsmålene rundt søvn, men der ble det 2 feil av 3 spørsmål - det hadde jeg med andre ord ikke peil på. Etter å ha oppdratt tre barn som nå er i alderen 10, 17 og 21 burde jeg i hvert fall hatt peil på leggerutiner osv, men nope – ikke i nærheten engang.


Kl 11.30 og kamp nummer tre ble blåst i gang. Guttene var skikkelig i farta – og hadde jeg ikke selv sett det, hadde jeg nok ikke trodd at det var mulig å ha så mange skudd mot motstanderens mål - uten at ballen ville ta turen innom nettet. Kampen foregikk for det meste på motstanderens banehalvdel – noe undertegnede syntes var helt innafor mtp nervene som nok lå synlig på utsiden – av den enkle grunnen - målmannen - regner da med at de som har lest mine tidligere innlegg skjønner hvem som passet buret – altså ikke noe negativt ment 😊

Vi som stod på mållinjen var nesten hese av å rope og heie guttene frem, og når ballen for “ørtene” gang ikke ville inn i målet - var det sukk og stønn - erre mulig lissom. For en innmari ball de hadde fått.

Men, så... ikke lenge før kampslutt fant ballen veien inn i motstandernes mål - og våre flotte fotballspillere kunne for tredje gang fremføre sitt seiersrop.

Peptalk før siste kampen skal spilles😊


Jeg er så imponert over disse fine guttene – de heier hverandre frem, gir en klapp på skuldra både når de får mål, motstanderne får mål og ved andre hendelser. Jeg håper så veldig at det er noe de klarer å holde på - en fin egenskap å ha.

Denne gangen vant dem alle kampene – noe som er veldig gøy. Det er ikke alltid at det ender med seier, da er det også like viktig med en klapp på skuldra, og noen rosende ord.

Enn så lenge er de så små at det er helt greit å si at noe av det viktigste er at de skal ha det gøy på banen - og ikke ta det så tungt om det ender med tap – det er nok av de barna som går gråtende av banen (ikke hos oss). Jeg lurer da litt på: hvor ligger fokuset hos foreldre, trenere og andre rundt spillerne?

Det er viktig å trene, og det er viktig å lære dem om lagspill og respekt for bl.a trenere og hverandre – i grunn for alle.

Jeg synes trenerne til guttene våre er flinke til å skille mellom trening, lek og alvor. Guttene er, som sagt, små, men allikevel så store at alt ikke lenger trenger å pakkes inn i lek – de tåler fint å bli snakket til, bli slitne og svette, og de vet også nå at det er trening som gjelder dersom man skal bli bra til noe. Øvelse gjør mester – men, alt med måte.

Alvoret kommer fort nok hos våre lovende fotball-stjerner😊

Heia Berg 09


Fotballmamma, Cathrine.
Mammablogg Kampvert

Postet av Gutter 2009 den 3. Jul 2019

Kampvert 6. juni 2019 - hjemmekamp mot Skjeberg.

Innlegget på Facebook den 30.05 informerte bl.a. om at kiosken skulle være åpen, keepere ble presentert, og et spørsmål om hvem som kunne være kampvert.


Jeg sendte Bjørn Helge et spørsmål: Hva innebærer det å være kampvert?

Svaret kom ganske fort:


Bjørn Helge: Ha på den gule vesten, og se pen ut.

(og her begynte tankerekken min: den gule vesten skal jeg da alltids få tredd på meg – ellers ingen kommentar)


Bjørn Helge: Ta imot motstander laget.

(det fikser jeg)


Bjørn Helge: Roe ned hooligansen på sidelinja ala Roger.

(veeeeel – jeg tar alltids imot noen utfordringer – og nevnte at det kanskje blir verre å roe ned fotballmamma-gjengen)


Bjørn Helge: det går alltids fint.


Så da tenkte jeg det samme som Pippi Langstrømpe en gang sa: “det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert”.


Fikk oversendt regler rundt det å være kampvert – for å si det slik – jeg kunne aldri ha stilt som kampvert på de store fotballkampene der supporterne går helt bananas – da hadde jeg nok krøpet stille tilbake til hula mi.


 Den største utfordringen min var vel å være en såpass profesjonell kampvert, og ikke ta helt av med heiaropene til eget lag.


Dagen kom: jeg var tidlig ute og fikk tredd på meg den gule kampvert-trøya - så langt alt bra.

Motstanderlaget tok jeg imot, og viste dem til rette. Fortsatt ingen store skandaler.


Kampen begynte – og jeg stod nå der ved sidelinja og …... fikk ikke med meg noen verdens ting.

Det jeg stod og tenkte på var: tenk om Sindre scorer sitt første mål - når jeg er ikledd den gule trøya, og føler selv at jeg må oppføre meg noenlunde “voksent” – og objektiv.

Jeg må jo begrense meg, litt i hvert fall, i forhold til når jeg har på meg den røde fotballmammagenseren.  For en frihet med den røde genseren kontra den gule 😊


Skjeberg hadde få spillere med seg, men vi har en sporty gjeng med gutter på laget – to av disse: Abdiyasir og Elias stilte opp og spilte for Skjeberg 😊


Det ble seier til guttene våre, heiagjengene var eksemplariske - og kampverten takket for seg med å ta dommeren i handa.


Det var ikke farlig eller skummelt i det hele tatt å være kampvert – i hvert fall ikke på denne kampen.


Heia Berg 09!!


Fotballmamma og kampvert, Cathrine.
Levert av IdrettenOnline