Mammabloggeren på VinterCup i utlandet

Postet av Gutter 2009 den 29. Okt 2019

Vintercup på Ed 27.10.2019

 

Kl 07.30 møtte vi, muligens, litt trøtte, men kampklare på Rogers stasjon.

Kl 07.45 rullet 5 biler og en minibuss ut fra stasjonen mot Ed for vintercup 2019.

 

Det tok oss ca. 1 time fra vi kjørte fra Halden, i regn, til vi ankom Ed, i solgløtt.

 

En liten bomtur til høyre rett før parkeringsplassen ved Bollhallen var det eneste avviket fra planen. Ifølge Roger, som kjørte i lederbilen, var det pga at han var glad i høyresvinger – og kostet på seg en ekstra høyresving av den grunn – og vi andre fulgte lydig etter. Den gleden unnet jeg han altså 😊

 

15 gutter var med på dagens cup, inndelt i to lag under navnene: Berg IL Eagles og Berg IL Vikings.

 

Ca. 08.40 var vi fremme i Bollhallen på Ed. Guttene hadde fått garderobe med lagnavnene på, og Frode, Leif og Roger var klare til å guide guttene før, under og etter kampene. Alle lagene skulle spille 4 kamper à 12 x 1.

 

 

Stjernene våre inntar garderoben for å høre dagens inndeling i lag etc.

 

 

Supportere var også med i form av mammaer, pappaer, mormor og søsken.

 

Kamper med Berg IL Vikings:

 

Kamp kl 09.15 mot Färgelanda IF Röd: Guttene var kanskje ikke helt våkne enda, for motstanderne fikk inn tre mål ganske fort, men da det var 5 minutter igjen av kampen var gutta i fyr og flamme og fikk inn to mål på relativt kort tid. Det ble også det endelige resultatet fra første kamp.

Vikings første kamp.                                                                     Takker for kampen

 

 

Kamp kl 10.00 mot Färgelanda IF 1: Nå er gutta våkne og i farta. 12 minutter går fort – så det føltes som om kampen var ferdig før den hadde startet. Godt spill av guttene, og her landet de seieren med ett mål mot motstandernes 0

Kamp nr to for Vikings.

 

Kamp kl 10.30 mot Eds FF: I denne kampen fikk stjernene våre skikkelig motstand, men de stod på til siste sekund. Selv om det ble fem mål til Ed og to mål til guttene våre så var det ingen som hang med geipen.

(Ifølge resultatet som er satt inn i skjemat under er seieren gitt til Berg (men, det er en liten feil fra sekretariatets side hos Ed)

 

 

Kamper med Berg IL Eagles

 

Kamp kl 09.30 mot Eds FF: Eagles var klare for sin første kamp.

Guttene er i farta og løper så godt de kan, stopper ballen, sentrer, skyter og prøver å unngå motstandernes feller. Denne kampen var jevn, og endte med to mål til Ed og ett til Berg.

 

Første kamp til Eagles.                                                   Takker for kampen

 

Hilser etter kampen


Kamp kl 10.15 mot Färgelanda IF Röd: Lagene er klare for 12 nye minutter på banen.

Som i alle andre kampene, til begge Berg laga, så roper trenerne sine kommandoer, og guttene hører stort sett etter. Det er godt å ha noen som står på sidelinjen, pusher litt og minner dem på hvor de skal plassere seg – eller bare få beskjed om å røre på beina mer.

Her var det også full fart fra start til slutt og kampen endte med ett mål til Färgelanda og null til Berg.

En jevn kamp her også.

 

Kamp kl 10.45 mot Färgelanda IF 1: Innimellom kampene har guttene fått fylt på litt pølser, brus, toast, sjokolade, potetgull osv., men det var ikke noe som gjorde at de løp saktere av den grunn. Litt energifyll er ikke dumt en gang i blant. Farta var på topp og her ble det ikke sluppet inn et mål hverken hos motstanderen eller hos Berg. Uavgjort 0-0.

 

Takker for kampen

 

Kamp kl 11.15 Berg IL Vikings mot Berg IL Eagles: 

Siste kampen i denne cupen var mot noen som begge lag kjente godt fra før, for nå skulle de spille mot hverandre.

Skulle ikke tro disse guttene allerede hadde spilt til sammen 6 kamper – eget lag eller ikke, her gikk dem for mål, og stod på helt frem til kampens 12 minutter var gått.

Kan vel ikke si annet enn at det var en veldig jevn kamp, som endte med uavgjort, 0-0.

 

Eagles mot Vikings

 

 

Selvom de har spilt mot hverandre, takker de,                       

som seg hør og bør, for kampen på vertslandets vis.          


Flinke gutter alle sammen, som stod på for et samlet lag: Berg. Noen fall og skader, men alle fullførte og kom hjem like hele som når de dro.

 

Etter hver kamp er skikken i Sverige litt annerledes enn hos oss.

Når kampen er ferdig møtes laget på midtbanen sammen med treneren, deretter stiller begge lagene seg på linje med ansiktene mot hverandre. En representant fra hvert lagt sier noe fint til det andre laget, takker for kampen etc. Deretter roper de et kamprop, og klapper for hverandre. Etterpå går de i rekke og hilser på hverandre og dommerne.

Jeg synes det er ganske interessant å se hvordan andres skikker er, og at barna så lett retter seg etter dette og gjør sitt aller beste for å etterfølge hvordan vertslandet sin skikk er.

 

Etter at alle kamper var spilt var det klart for medaljeutdeling, og det er alltid stas.

En fin og fortjent medalje til hver, og en pokal til hvert av lagene.

 

    

En flott gjeng som venter på medaljene sine.                             Medaljeutdeling

 

 

Berg IL Eagles og Berg IL Vikings kan være godt fornøyd med innsatsen på cupen i dag.

 

 

PS: Jeg har et ønske til dere som leser denne bloggen. Nok en gang gjelder det publisering av barna deres her på bloggen – det er viktig for meg at jeg har deres tillatelse.

Dere har vel fått et inntrykk av hva slags bilder jeg legger inn. Jeg ser alltid godt på bildene før jeg legger dem ut, og ingen bilder skal gjøre barn eller voksne flaue.

Det er litt vanskelig til enhver tid ikke få bilder av ansiktene til barna, og jeg synes bilder er en del av bloggen.

Jeg sa jeg skulle spørre hver enkelt forelder/foresatte hver gang barnets ansikt kom med, men det blir ganske tungvint, i tillegg til at jeg bruker alt fra 3-8 timer på hvert blogginnlegg, så kan det ta ganske lang tid å bli ferdig om jeg skal vente på svare fra bortimot 17 barns foreldre/foresatte.

 

Jeg vil derfor be dem som IKKE ønsker sitt barns ansikt publisert her på bloggen om å sende meg en mail til: cathrinestaal@outlook.com.  Jeg håper på forståelse, og vil sette stor pris på dersom det er noen som ikke ønsker dette. Jeg vil notere meg det, og ta hensyn til de ønskene, slik at evt bilder av ditt barn kun blir bakfra eller sladdet.

 

Takk for en fin dag med Berg-familien 😊

 

Heia Berg IL Vikings og Berg IL Eagles ⚽🥇🏆

 

 

Fotballmamma, Cathrine.

 

 

 


0 Kommentar

Mammabloggen Bortekamp Skjeberg - Sesong siste

Postet av Gutter 2009 den 21. Okt 2019

Bortekamp Skjeberg sportsplass 26.09.19

   Skjeberg Hvit mot Berg  

 

Det begynner å bli en stund siden denne kampen ble spilt, men grunnet mammabloggerens helse og manglende tid, har den dessverre ikke kommet før nå. Beklager på det sterkeste, til dem som leser bloggen 😊

 

************

 

Guttene våre møtte opp kl. 17, kampklare og med et smil om munnen. Dette var siste kampen i sesongen, og det hadde være innmari gøy å vinne 🥇⚽

Høsten hadde begynt å krype frem, og med den et litt surt drag i lufta, men ikke verre enn at både spillere og supportere var godt representert.

 

Etter samlingen, der de fikk spillplan og plasseringer, var dem klar for kamp.

 

 

 

Første omgang ble blåst i gang og guttene var i farta. Berg-guttene fikk i inn det ene målet etter det andre, og var virkelig i godlune.

 

 

 

 

Før omgangen var over blåste dommeren av, og full forvirring oppstod – det var da virkelig flere minutter igjen av kampen?

Etter en stund der både, spillere, trenere, supportere og dommer hadde klødd seg litt i hodet, ble kampen blåst i gang igjen, og første omgang fullført.

 

Liten pause med peptalk og drikke, før neste omgang ble blåst i gang.

 

Som under første omgang ble det ene målet etter det andre skutt inn i motstanderens mål.

Guttene var ivrige, og som supporter/mamma var det lett å se at de likte denne utviklingen.

Vi var vel ganske ivrige vi som stod på sidelinjen også.

 

 

 

Det var mange gutter med denne gangen, så alle kunne ikke spille samtidig.

Det var kanskje ikke like morsomt å bare se, som å spille, så noen spilte litt fotball og skjøt på hverandre mot et ledig mål, en klatret likeså godt opp på toppen av et annet mål – som (heldigvis) ikke var i bruk – og hadde sikkert tidenes beste utsikt over alt som foregikk på banen. Ingen kan si at guttene ikke har fantasi i hvert fall 😊

 

Siste omgang ble blåst av, og det endte med 19-0 til Berg ⚽😍

 

Bjørn Helge skrev i forkant av kampen, under kampinfoen på Facebook: «Satser på å avslutte en fin sesong med stil»

Med det sluttresultatet må jeg vel si «å avslutte med stil» var akkurat det guttene våre gjorde 🏆

 

Jeg har sagt det før og sier det igjen – vi har en fin gjeng på dette laget – og jeg krysser fingrene for at det forblir slik. Det har så mye å si på hvordan miljøet rundt guttene er, hvordan man møter andre og blir møtt, og på meg virker det som det er positivt og fint.

Noe småtteri er det vel alltids, og med så mange forskjellige personligheter hadde det vært rart om alt gikk på skinner til enhver tid, men så lenge det er noe som kan fikses på en god måte, så er problemer og motstand også noe man kan lære av.

 

 

Jeg vil også si tusen takk til trenerne. Dette er basert på 100% frivillighet, og absolutt ingen selvfølge. De bruker av sin fritid, og det er noe jeg, som mamma, setter ekstremt stor pris på.

Trenerne lærer guttene samarbeid, fair play og rekker dem en hånd når dem trenger det. Noen ganger trenger guttene våre trøst når det er noe som har gjort vondt og tårene ikke kan holdes igjen – da er trenerne der og trøster.

Trenerne gir en high five, et klapp på skuldra, gode ord, men noen ganger må også trenerne bli strenge og komme med noen irettesettende ord – alt dette er med på å forme guttene våre.

 

Vi er mange voksne rundt guttene, og vi har heldigvis alle den evnen til å kunne trøste, gi skryt, råd og knyte ei skolisse eller to når det trengs.

Det har skjedd mer enn en gang at jeg har fått en spiller foran meg med spørsmålet: kan du knyte skoen for meg? Selvfølgelig gjør jeg det eller andre ting de trenger hjelp til 😊 Vi er der for dem, og det vises tydelig at guttene vet det, når de nå er såpass trygge at de også henvender seg til andre enn sine egne foreldre/foresatte – når de trenger litt hjelp. Er ikke det flott – så vet ikke jeg 😊

 

Takk også til supporterne som stiller opp gang etter gang – vi har blitt en stor og sammensveiset gjeng, og det er alltid morsomt å tilbringe tid med Berg-familien.

 

 

Heia Berg-familien⚽😍

 

Fotballmamma, Cathrine.


0 Kommentar

Keepertrening i Fredrikstad, og avslutningscup i Sarpsborg

Postet av Gutter 2009 den 22. Sep 2019

Keepertrening i Fredrikstad, og avslutningscup i Sarpsborg.

22.09.2019

 

Ja, takk begge deler 🤗.

Hver søndag de siste 5-6 ukene har man, ca.kl. 09.15, kunnet observere en liten blå bil, som går under navnet Loppa, kjøre fra Halden til Fredrikstad stadion. Det er Sindre og jeg som er på vei til Keepertrening i Fredrikstad, med FFK keeperakademi.

Kl. 10 var fire gutter og keepertrener Samuel, klare for nok en times hardkjør fra første minutt.

Disse ukene har vært veldig lærerike for Sindre, og de gangene han har stått i mål etter at han begynte med keepertrening, har jeg sett at han har prøvd å praktisere det Samuel har lært han.

Det er ikke like lett å huske alt når det er alvor på kamp, da er det ikke er like mye tid som ved trening, når det gjelder å plassere seg osv. Men, med videre trening og bruk av det han har lært – så vil nok dette gå automatisk etter hvert det også. I tillegg til at han har lært mye nyttig rundt det å være keeper, synes han det har vært moro.

Fra keepertreningen satt vi kursen mot Sandbakken og avslutningscup, der resten av Berg guttene allerede var godt i gang med sine kamper.

 

Jeg fikk en melding fra coach, om vi rakk å komme frem til kl. 12.30 – så Sindre også fikk medalje for fullført sesong sammen med de andre guttene.

Det rakk vi heldigvis med god margin. En ekstra bonus var jo at vi rakk frem til de to siste kampene, og fikk dermed med oss den herlige supporter-stemningen hos Berg familien – love it 😍

Har guttene holdt det tempoet som de holdt under disse kampene, fra starten – så har de virkelig fått testet formen i dag. For et tempo, ikke bare under kampen, men det var knapt tid til å takke for en kamp før det var klart for neste kamp.

De to siste kampene endte med seier og tap – ellers har jeg fått med meg at de har vært innom både tap, uavgjort og seier.

Jeg er ganske sikker på at det var en sliten gjeng som reiste hjem i dag, med nok en medalje rundt halsen.

 

 

 

 

Medaljeutdeling til en flott gjeng - og selvfølgelig lagropet 😊

Photocredit: Arsim Berisha

 

 

Frem til nå har jeg knipset bilder til bloggen så godt jeg kan med mobilen – og det fungerer fint, men jeg fant ut jeg nå har en veldig god grunn til å børste støvet av kameraet mitt.

Jeg må la det få oppleve gleden av å være med rundt på fotballkamper, og peke sin linse mot alle som er så «uheldig» å komme i veien.

Kanskje jeg er så heldig å få noen blinkskudd av gutta på fotballbanen også 😊

Heia Berg G09

Fotballmamma, Cathrine.


0 Kommentar

Hjemmekamp mot Rakkestad

Postet av Gutter 2009 den 22. Sep 2019

Hjemmekamp Berg stadion 16.09.2019

Berg mot Rakkestad hvit  

 

 Mandag kl 17.45 møtte 13 gutter opp for hjemmekamp mot Rakkestad hvit, med kampstart 18.30.

Stemningen i garderoben før kampen var det ikke noe å si på – Leif, Frode og Roger fikk roet dem – for en liten stund – slik at planen for dagens kamp kunne gjennomgås 🤗

Det er utrolig hvor mye stjernene våre har å snakke om når det helst er trenerne som bør få inn noen ord.

Lagene samlet seg på hver sin side, de som skulle begynne fant sine plasser, og resten av laget satt, stod, lå, vandret rundt, og stod oppe på benken i innbytterboksen.

Selv om jeg stod på andre siden av banen – så var det ikke så vanskelig å se at fokuset i innbytterboksen ikke var på kampen hele tiden – dersom ikke guttene har øyne i nakken da 🤔😉

 

 

Et lite øyeblikk var det noen av oss på sidelinjen som ble oppmerksom på en dunkelyd som gjentok seg jevnlig en liten stund - og da forsvant fokuset fra kampen littebittegranne, for min del. Hva i all verden var det for lyd?

Etter en stund lokaliserte vi lyden – det var lyden av ball mot øverste del av innbytterboksen til vårt kjære hjemmelag – dunk – dunk – dunk…. – enda en måte å få tiden til å gå ⚽

Det er egentlig ganske underholdene å se på guttene som venter på at de skal ut å spille. Konsentrasjonen er vel ikke helt på topp til enhver tid, men jeg synes de egentlig er ganske søte der de prøver å få tiden til å gå frem til dem skal spille (men, å si høyt at dem er søte er vel ikke å anbefale – det er i hvert fall den erfaringen jeg har med min sønn)

 

Kampen denne gangen gikk ikke så bra – det ble en utfordrende kamp. Guttene kjempet godt alle sammen, men selv med supporternes heiarop gikk piffen ut av dem mer og mer - motstanderlaget var ei hard nøtt å knekke – med tre mål mot motstandernes 12 (?) – var det i hvert fall ikke noen sprudlende gutt som jeg fikk med meg hjem igjen. Det var mye frustrasjon å se av forskjellig grad hos guttene under og etter kampen.

 

Nå har denne kampen også gått over i historien. Neste gang er det ny kamp med ny sjanse, og det er det som betyr noe.

Alt i alt synes jeg guttene har gjort det bra denne høstsesongen. Det er bare å fortsette å heie dem frem – hver gang – seier eller tap 🥇🥈🥉

 

Heia Berg G09 ⚽

 

Fotballmamma, Cathrine.


0 Kommentar

Bortekamp Hafslund - Berg IL

Postet av Gutter 2009 den 15. Sep 2019

Bortekamp Hafslundbanen 12.09.2019

    Hafslund hvit mot Berg

 

12 gutter møtte opp på Hafslundbanen klare for kamp. 

Det blåste skikkelig, så det var bare å holde seg selv og det vi hadde med av løse gjenstander godt fast.

Ikke noe kjære mor – ut på banen for å varme opp – tull og fjas blir aldri godtatt – uansett hvem som er ansvarlig for treninger og kamper (heldigvis)😊  

Det er ikke alltid like lett for en gjeng viltre og ivrige 10-åringer å gå fra lek til alvor, men, guttene omprogrammerte seg ganske fort, og gjennomførte oppvarmingen frem til det var på tide med pep-talk og spiller-oppsett fra trenerne.

Denne gangen var det Leif, Jon og Roger som styrte skuta – og det klarte de bra – godt forberedt med oppsettet på banen, når spillerne skulle bytte underveis i kampen, og med hvem. 

Mammablogger mener å huske at hun la merke til litt forvirring og startproblemer når laget skulle informeres om oppsett. Det kunne se ut som om det hjalp å snu arket, Jon? 😊 For etter det var det ingenting som kunne stoppe han i å gi guttene planer for dagens spill-oppsett 💪

 

Berg supporterne var godt representert og superklare for å heie frem guttene våre.

Trenerne var aktive over hele sidelinja og ved keeperburet, ropte kommandoer, holdt spillerne oppmerksomme på motstandere de måtte dekke etc., hentet skadde spillere og passet på klokka, når tiden var inne for å bytte spillere underveis i kampen. 

Hele laget ble byttet samtidig, og guttene hadde sin faste spiller de overtok plassen til. 

Fra min plass ved sidelinjen så det ut som at dette det fungerte veldig bra – men, hva trenerne tenkte og følte – det kan jeg dessverre ikke si noe om 😊 

Det berømte spørsmålet: hva føler du nå? Burde kanskje blitt spurt heretter når kampene er ferdige. 

Det var ikke vanskelig å se at begge lagene veldig gjerne ville vinne denne kampen (når vil man ikke vinne?). Berg lå så vidt i ledelse innimellom, men stort sett lå dem likt – og kampen endte med 5-5. 

Denne gangen ble det en del uhell/skader hos våre gutter, men forhåpentligvis gikk det fort over, og at ingen kjenner det nå i ettertid. 

Det er vondt når ballen kommer i full fart og treffer uheldig på kropp og hode, et spark på legg eller lår, knall og fall og tårer. Da hjelper det å bli fulgt eller løftet opp og båret ut av banen, få ispose på beinet, trøst, litt å drikke, og gode ord. Dem det gjaldt tørket tårene, og kom tilbake og fullførte kampen. Det er en tøff gjeng vi har 😍

Jeg synes at alle guttene gjorde en veldig bra innsats – uansett posisjon på banen. Guttene ute på banen løp nesten i ett fra start til slutt, og gjorde en virkelig god jobb. De prøvde å sette ballen i mål flere ganger, og 5 av de gangene fant jo faktisk ballen veien inn i nettet😊 

Når motstanderne hadde ballen, la jeg merke til at de hadde en god plan med hvordan spillerne var plassert rundt målet vårt, de sentret til hverandre, og skjøt jevnt når de hadde sjansen. 

Dette ga keeperen vår en skikkelig utfordring, da ballen kom direkte i retur både to og tre ganger. Han kom seg knapt opp på beina før en ny spiller prøvde seg på et skudd, men keeperen vår gjorde det heller ikke lett for ballen å slippe inn i målet😊

 

 

 

 

 

Det er ikke alltid like lett for forsvaret vårt å henge med i svingene, når ballen til tider var overalt på samme tid (sett fra mammabloggerens øyne). Men, de fikk da stoppet målforsøkene til Hafslund flere ganger, enten ved å skyte ballen ut av banen, eller tok med seg ballen ned mot Hafslunds mål.

 

 

Jeg håper og tror at jeg har med meg resten av supporterne, når jeg sier at jeg synes både keeper og utespillere var helt supre, og ga oss en time med spenning.

 

Heia Berg G09

Fotballmamma, Cathrine.

 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline