Berg-Ekholt 2-0(2-0)

Høstsesongen er endelig igang i KM serien og for en start på sesongen.

Badet i sol og behagelige 26 grader var det 12 pakkat og klare guttær som møtte til kamp.

1 kamp mot Ekholt endte 0-0 så var på tide å ta revansje.

Jeg har sagt i hele vår sesongen at KM laget har ikke blitt utspillet i noen kamper egentlig men de har hatt uflaks med mye skader på stang ut og rett og slett ikke scoret mål.

Derfor var det jo utrolig deilig med 2 mål idag.

De setter standarden ganske tidelig med to raske mål av Evan og Cruz.

Resten av kampen leker de seg egentlig og tar det som en god treningsøkt i å spille korte pasninger i fot og la Ekholt løpe og jage ball hele tiden.

Det funker egentlig bra i 50 min så blir de kansje litt slitne i hodet eller varme om man vil si og slurver litt.

Ekholt har 1 skudd på mål og den sjansen får de  når Elias sklir i målgården med ball i beina, men han er raskt oppe og stopper skuddet før han er oppe i igjen og kaster seg over ball.

Nå gledes det til cup I helgen, indianerne og dærn jenter er tilstede.

Så får vi håpe på et par seiere også.

Prekaz

G13 Seriens siste kamp for Berg 2 (Gutter09)

Postet av Gutter 13 født 2009 den 22. Okt 2021

Onsdag d. 20.10 kl. 18.15 ble 2021 sesongens siste kamp mot Borgar* i BDO-serien G13  bredde 9er avdeling 03 spilt.

Innen kampen lå Borgar og Berg 2 nesten a poeng, Borgar med 20 poeng og Berg med 19.

Bjørn Helge hadde forberedt seg godt, ifølge Marianne hadde han sittet flere kvelder og sett gjennom de fleste av Drillo sin landskamper og studert taktikken derfra. :-)

Ikke sikkert at dette er helt sant men bloggeren tar seg litt journalistiske friheter her ;-)

Kampen ble fløytet i gang og Berg fikk nok for Borgar et overraskende godt tak i spillet, med et godt press og lange bolde sparket opp på motstanderes banehalvdel. Dette gav flere sjanser og i første halvdel var det vel tett på 70% spill på Borgar sin banehalvdel.

Nå må det med i fortellingen at Borgar, som jo står i tabellen med en stjerne etter seg, har hatt 5 spillere fra 07 årgangen med i sine kampe, og Berg sine spillere er hovedparten født i årets siste halvdel - så altså opp imot 2 års forskjell, ja for Dennis som hospitere fra 2010 laget blir det jo neste 3 års forskjell. Ikke at dette kan ses på spillet, kun på størrelsen av spillene.

Berg sin spillere kjempede seg til det første mål og det ble 0-1 til Berg (Borgar hadde hjemmebane da kampen var flyttet) som de ca. 50 tilskuere jublede høyt til. Ja de 10 fra Borgar var ikke så hørbare på dette tidspunkt.

Etter 20 minutters spil fikk Borgar utlignet til 1-1 ved Adrian Johansen Knatterud (spillerdrakt nr. 10). Adrian var startet på benken men kom inn etter 10 minutters spill.

Stilling til pausen var 1-1

I pausen gikk Berg i omkledningsrommet og Borgar fortede seg å bytte banehalvdel, da fikk de nemlig den kraftige medvind med seg, hvilket skulle gi stort utslag i andre halvdel.

Bjørn Helge fikk seg en halspastill i pausen, men likevel var det svært å høre ham på tribune side i andre halvdel.

Begge lag kjempede bra i hele kampen og i andre halvdel med mer press på Berg sitt mål. De lange bolde som både Oscar og Ömer i første halvdel fikk slått lang opp på motstanderes sin halvdel ble nå møtt av den kraftige motvind og stod nærmest stille i luften ved banens midte innen de gikk i bakken.

Etter 60 minutter fikk igjen Borgars spiller nr. 10 Adrian Johansen Knatterud inn et mål etter mye frustrasjon over mange mislykkede forsøk, da Berg hadde et godt arbeidende forsvar og en god målvakt i Oscar som hadde flere gode redninger.

8 minutter senere var Adrian fra Borgar på spil igjen og fikk inn det siste mål til 3-1 som også ble sluttresultatet.

Dette ble en flott sesong for laget som har spilt en spesiell korona sesong i 3 serier

Ubeseiret i G12 7er serie

Kun 1 tap i G12 9er nivå 1

Kun 2 tap og slapp inn minst mål av alle i G13 serien (12 stk) og vi ender som 3er eller 4er når siste kamp blir spilt i november, det blir så 2er eller 3er om vi ikke teller med Borgar.

Forberedelsene til neste sesong starter allerede idag hvor flere spillere skal delta på sonelaget sin trening.

Neste år stiller Berg Gutter født i 2009 med 2 lag i G13 9er.

Vi er glade for at vi har kunne øke spiller antallet siden sommeren og nå har 28 spillere i stalden.

Takk til Bjørn Helge Sivertsen, Frode Nordgaard og Robin Fjelle som stiller opp hele året inklusiv sommerferien.

Vi minner på foreldre møte i klubbhuset mandag d. 25 kl. 19

Lokaloppgjøret i G13

Postet av Gutter 13 født 2009 den 30. Sep 2021

Et brag av en kamp!

Da var der duket for lokaloppgjør, et oppgjør mellom tabellens nr. 1 og nr. 4, henholdsvis Berg Gutter09 og Berg Gutter08.

Kampen skulle spilles onsdag d. 29 september som den 7ende kamp i serien som består av 9 kampe.

Halden Arbeiderblads sports TV var invitert, men valgte å sende kampen mellom Aremark og Berg 2 istedet (en kamp Berg tapte).

Der var undersøkt om vi kunne få tak i noe pyro, hvilket dessverre ikke kunne lade seg gjøre, flagg var satt opp på verandaen og guttene var ladet.

Oppvarmningskamp var også arrangert, den stod mellom Gutter10 og Gutter09 - her ble det seir til Berg ;-) Gutter10 slog 09 med siffene 6-2. Kampen skulle ha vært en treningskamp som 9'er kamp men pga av en del frafall pga sykdom ble denne endret til 7'er. Men vi fikk alle nye til å spille med i denne kamp, hvilket er viktig trening.

Gutter10, Gutter09 og Gutter08 er 3 sterke årganger som det blir veldig interessant og følge når de om noen år blir slått samme i ungdomsrekkene.

Tilbake til dagens hovedkamp som samlede ca. 30 tilskuere fordelt på verandaen, under verandaen og tribunen. Gutter09 var hjemmelag og måtte derfor trekke på seg overtrekksvestene.

Lyset ble tent

Berg var klar, Stadion var klar...

Kampen startet, spenning steg

Hurtige vekslinger mellom ball besittelse og kampen bølgede rask frem og tilbake. Kan rolig si hele banen ble utnyttet.

En utrolig tett og intens kamp begynte med mye kroppskontakt men ryddig spill. Veldig få frispark i kampen i forhold til andre kampe vi har spilt.

De små og lette gutter i angrepet for 09 imot de nå forholdsvis store 08 gutter (som har vokset utrolig mye i de siste 2 år) i forsvaret, men likevel mange hovedstødsdueller. I første halvdel vil jeg si at der var like mye press foran mål i begge ender og kampen var tett og intens, og flere gode forsøk begge veie.

0-0 ved pause

Jobben som kampvert var ikke noe besværlig, det var bare å be publikum om å heie på Berg, hvilket begge holds supportere gladelig gjorde :-) God stemning på tribunen.

Jeg hadde også fått meg jobben som linjedommer, det var en førstegangsopplevelse for meg, men morsomt følge mer aktivt med.

Jeg noterte meg at A-lags treneren nå hadde været hjemme å fått jentene kledd om etter trening, og han å jentene var nå tilbake for at se kampen. Har han sett seg ut noen som snart skal på holdet hans?

Der ble byttet side til andre halvdel, som startede som den første sluttede med full fart. Sjanser til begge sider, men etter hvert mest press på 08 sitt mål... og Abed-Nego fikk lurt inn først målet litt heldig. 1-0

Det var deilig, men jeg måtte jo forsøke å holde meg neutral ;-) Svært det da.

Mer press fra 09 sin side, men der var også noen gode kontringer og det var svært tett på flere gange nede hos Elias som stod en veldig god kamp.

Dennis tilkjemper seg flere sjanser foran 08 sitt mål, og i en tett situasjon får han løftet ballen til Max som gjøre et hovedstødsmål  2 - 0 til 09. Her skulle pyroen ha vært sent til værs! Men stemningen hos supportene til 09 den steg i allefall.

Kampen fortsatte like intens inntil sluttfløytet, og jeg syntes alle spilte en bra og fair kamp, selv om det aldri er lett å tabe, og da slet ikke til årgangen under deg så står der respekt av alle mann på banen. Flott fair spillet kamp.

Har dessverre ikke noen bilder fra kampen, men håper vi kan få TV på en annen gang :-)

Med 2 kampe igjen, er der stadig spenning i toppen av serien hvor Borgar formodentlig henter 3 poeng i deres 7ende kamp og dermed kun er 2 poeng etter oss.

Vi ser at en av de sterke sider vi har er et veldig bra forsvar og målvakt, og vi har kun lukket inn 8 mål på 7 kampe, mens vårt angrep har gjort 32 mål i den motsatte ende. Dette hadde aldri skjet med meg som trener, så mye kan jeg avsløre. Bra jobbet Bjørn Helge!

Vi har 2 kampe igjen, bortekamp imot Sarpsborg FK på Kurland d. 14 oktober og så er siste kampen flyttet til Berg stadion d. 20 oktober kl. 18.15. Den er imot tabellens nr. 2 Borgar. Vil allerede nå oppfordre til at sette kvelden av til dette oppgjør, kledd deg godt og finn deg en plass på tribunen, ta med skjerf, caps og en god stemme så du kan høres

For Gutter09

Leif Kruse

Eat-Move-Sleep

Postet av Gutter 13 født 2009 den 1. Sep 2021

Eat - move – sleep cup i Skjeberg 29.08.21

Denne helgen skulle fotballguttene på Berg egentlig ha vært på sin første overnattingstur med cup i Tønsberg, men det ble avlyst. Da var det fint at det var en ledig plass på denne cupen som de kunne være med på.

Laget var satt opp på 3 kamper, der hver kamp var på en omgang à 25 minutter.

1. kamp kl. 15.30: HSV (Son) – Berg

2. kamp kl. 17.00: Skjeberg – Berg

3. kamp kl. 18.30: Drøbak – Berg

1.kamp: HSV (Son) – Berg

Målvakt: Elias 🥅

Klare for første kampen med litt pep-talk fra trener.

I strålende sol startet første kampen for stjernene våre, og laget var kampklart.

Guttene finner plassene sine, og de sentrerer fint til hverandre – de begynner å bli flinke

til å ha oversikt og se hverandre ute på banen.

Abed-Nego scoret første målet for Berg, og Max satt inn mål nr 2.

HSV fikk inn noen skudd mot Berg sitt mål, men disse ballene ble stoppet av Elias.

Bra spilt etter først kampen, som endte med seier til Berg med 2 mål, mot 0 til HSV. ⚽⚽

2. kamp: Skjeberg – Berg

Målvakt: Sindre 🥅

Suksessen fortsetter i kamp nr to.

Under denne kampen var spillerne mer på motstandernes banehalvdel, enn i

den første kampen – og guttene fortsetter i den samme fine flyten som de har begynt.

Kampene er over før de nesten har startet, men det er allikevel morsomt å

se den farten og iveren som guttene viser på banen.

Berg har mange målsjanser mot motstanderens mål,

og til tider er det en klynge av våre og Drøbak sine gutter ved Drøbak sitt mål –

ikke at jeg klager på det.

Eneste som nok syntes at det ble kjedelig var målvakten vår.

Mens både lagkameratene og motstanderne, stort sett, holdt seg ved det andre målet, prøvesatt han gresset både inne i og utenfor målet, og ved et tilfelle satt han seg ved målstanga og trommet litt på den 😊

Jeg forstår han godt, det kan bli en langtekkelig omgang når kampen foregår på andre siden av

banen – stort sett gjennom alle 25 minuttene.

Drøbak kjempet godt for å holde ballen unna mål, men både Henrik og Max fikk

ballen i nettet til Drøbak.

Mot slutten av kampen beveget lagene seg nedover mot Berg sitt mål, der målvakten vår nå var skjerpet og med fullt fokus på ballen 😊

Det ble en ball som slapp gjennom, ellers var det ingen baller som nådde nettet bak Berg sin målvakt.

Kampen endte med seier til Berg med 2 mål, mot 1 mål til Drøbak ⚽⚽

Med disse tre kampene så har stjernene våre kjempet seg til 19 ubeseirede kamper 🙌🤩

Guttene reiste hjem med tre seire etter tre kamper, en bag og medalje 🥇🥇🥇

Nok en gang bra spilt av guttene våre – og en bra supportergjeng på linja som heiet dem frem 😊

Heia Berg

Cathrine

Mammablogger

Berg G09

7'er kamp borte Eika Krapfoss 2- Berg

Postet av Gutter 13 født 2009 den 24. Aug 2021

Bortekamp i Moss, 23.08.21

Eika Krapfoss 2 – Berg

I dag var det 12 gutter som var klare for bortekamp i Moss med kampstart kl 18.45.

Ved Eika-banen hang dette skiltet med fem viktige punkter:

Oppvarming, om man vil eller ikke.

1.omgang:

Målvakt: Aleksander R.

Ballen rullet så snart dommeren blåste i gang kampen, og det var ganske fort skudd mot motstanderens mål.

Første målet i denne omgangen fikset Marven før de hadde kommet halvveis inn i kampen.

Halvveis inn i kampen fikk Berg enda et mål, denne gangen av Sindre.

I denne kampen ble det mer fordeling på banehalvdelene, og Berg fikk mye mer «besøk» på sin banehalvdel, i tillegg var det noe mer motstand enn ved kampen mot Rolvsøy, men guttene viser at de takler både lite, middels og mye motstand – når de er i drivet.

Målvakten vår, Aleksander R, reddet flere baller og holdt buret tomt.

Fortsatt må trener Bjørn Helge, innimellom, minne dem om at de står på feil plass, men det retter seg fort opp etter litt korrigering – frem til neste gang en annen plass virker mer fristende enn den treneren har tildelt 😊

Når 1. omgang nærmet seg slutten var det en på Eika som skulle sentre ballen til sin målmann, men der gikk ikke planen som den skulle, og Eika økte Berg sin ledelse til 0-3, med et selvmål. Selv om det kom Berg til gode, synes jeg det var leit for guttene på Eika. Selvmål er aldri gøy, men det kan skje alle.

1 omgang endte med 0-3 til Berg.

2 omgang:

Målvakt: Sindre

Etter en kort pause var guttene klare for å ta fatt på andre og siste omgangen.

Guttene våre var i slaget, og det varte ikke lenge før Aleksander R sendte ballen i målet til motstanderne.

Det var en del fall, men det var heldigvis ikke noen alvorlige skader, og både Berg og Eika spillerne var fort på beina etter en tur nedom gresset.

Jeg la spesielt merke til en hendelse der en av våre spillere fikk en smell og ble liggende litt lenger enn hva som var normalt i denne kampen.

Den ene spilleren på Eika gikk bort til vår spiller, spurte om det gikk bra, og rakte han hånda for å hjelpe han opp. Dette synes jeg er så fint, og er noe jeg aldri blir lei av å se.

Spillet fortsatte, og det kom inn to mål til før omgangen var over. Et mål av Theodor W, og det siste målet Berg fikk inn var av Abdiyasir.

Både Berg og Eika hadde flere målsjanser underveis i kampen, mens Berg ved kampslutt holdt nullen, ble det noen flere baller i målet til Eika.

Guttene viste også at de kan sende gode pasninger og drible, og dette fører frem til både mål og gode målsjanser. Det viser nødvendigheten med et godt samarbeid mellom alle spillerne og trenere.

Det var en veldig spennende kamp, med full fart fra start til slutt.

Etter kampen var over stilte Berg seg opp, som vanlig, for å hilse, men her har Moss en annen tradisjon.

I stedet for å springe mot hverandre og hilse – møttes alle spillerne på midten av banen.

Utdeling av fair-play kort.

Dommeren hadde to Fair-play kort. Disse kortene blir utdelt til den som det andre laget utpeker til fair-play spiller: Eika ga dette kortet til Abed-Nego – Gratulerer så masse 🏆😊

Våre gutter ga sitt Fair-Play kort til spiller nr 39 på Eika.

Jeg synes det var en fin og annerledes «takk for kampen» tradisjon.

Kampen endte med 0 – 6 til Berg.

Gratulerer med seier, og godt spill av hele den flotte gjengen med Berg-spillere.