Tine fotballskole på Berg Stadion

Postet av Berg IL den 20. Jun 2019


Mer informasjon finner du ved å trykke herGod innsats av Berg Gutter 2009

Postet av Berg IL den 12. Jun 2019

Lørdag dro 12 gutter klare til kamp mot blant annet Vålerenga og Hemning IL. Fasiten ble 3 sterke seiere hvor en kamp endte med kalassiffre 12-1, med andre ord ubeseiret. Guttene viser spilleglede og forståelse. Det viser seg at mange timer med teknikk trening, passning og forsvarsarbeid viser seg i kamp. Keeperene også viser fremgang i sine ansvarsområder. De gleder seg til ny cup neste helg.    TIL MINNE OM OLE-MARTHIN SOLHEIM

Postet av Berg IL den 20. Mai 2019

En bauta i Berg IL er gått bort – etter å ha slitt med helsa de seneste årene.

Ole-Marthin meldte seg inn i idrettslaget på sin 10 års-fødselsdag i 1942 – altså under 2.verdenskrig, og beholdt medlemskapet livet ut.

Han var med som spiller i idrettslaget allerede når gamle Berg stadion ble innviet i 1951. Etter hvert tok ha også på seg styreverv – og hadde styreverv i perioden 1957-1961.

Med familie og etter hvert 3 barn – som alle var aktive innen ulike idretter – var nok Ole-Marthin en som stilte opp for dem i alle sammenhenger. Han var dermed lite aktiv i Berg IL i en del år – det var da andre klubber som fikk nyte godt av hans engasjement.

Men når barna ble voksne fant Ole-Marthin igjen veien til Berg IL, og har siden slutten av 1980-tallet bidratt med det meste i klubben. De første årene i ulike komiteer – enten det gjaldt A-lags-kamper eller andre arrangementer, huskomite eller banekomite.

Han var også pådriver i idrettslaget for å få medlemmene til å ta idrettsmerket, og Berg IL fikk på 1990-tallet bl.a. tildelt idrettsmerkestatuetten (vandrepokal) i Halden til odel og eie, etter flere år som beste idrettsmerkeklubb i Halden.

Ole-Marthin har alltid vært interessert i historien knyttet til Berg, og var primus motor på 1990-tallet når Berg IL gjennomførte merking av ulike turstier i Berg – bl.a. fra Isebakke til Hjelmkollen, som benyttes av mange.

Ole Marthin var sentral i arbeidet med flyttingen fra gamle Berg stadion – han kom med i styret igjen i perioden 1995-1997, og var en viktig ressursperson i perioden fram til vi tok i bruk nye baner og klubbhus i 1998.

På Berg ILs Årsmøte i 1999 ble Ole-Marthin utnevnt til æresmedlem for sin mangeårige og verdifulle innsats for klubben.

Han ble også lagt merke til og verdsatt av andre, og mottok i 2000 Halden Arbeiderblads ærespris, og ble samme år også tildelt Honorært lederstipend i Østfold fotballkrets.

Han var deretter sentral i idrettslaget i forbindelse med etablering av Erte kunstsnøanlegg i 2002– som ble etablert i samarbeid med Gimle IF, TFL, TTIF og HSK

Ole-Marthin påtok seg igjen styreverv – i perioden 2007-2009 – og avsluttet sitt siste styreverv i 2009, 52 år etter at han første gang ble innvalgt til styret i Berg IL.

Ole-Marthin har både gjennom styreverv og økonomikomite gjennom mange år gjort en formidabel innsats med å skaffe inntekter til idrettslaget – noe mange av våre sponsorer kan underskrive på. Han har imidlertid vært like opptatt av anlegg, aktivitetsutvikling og arrangementer, og dermed bidratt med svært mye. Vi er evig takknemlig for hans innsats.

Han hadde en egen evne til å komme i kontakt med mennesker i alle aldre, og hadde alltid en historie på lur. Ole-Marthin har selv sagt at for han er Berg IL «klubben i mitt hjerte», og mange har hørt hans Berga-Berga-Berga-rop fra sidelinjen på stadion – enten det er seniorlag eller aldersbestemte lag som har spilt.  

Våre tanker og kondolanser går til hans kjære Liv, og de tre barna Jan-Erik, Anne og Hans-Marthin med familier – og på vegne av alle i Berg IL lyser vi fred over Ole Marthins minne.Mer åpenhet vedtatt og nytt styre ble valgt

Postet av Berg IL den 12. Mar 2019

Torsdag den 7. mars 2019 ble det gjennomført årsmøte i Berg idrettslag. 20 fremmøtte medlemmer tok stilling til de sedvanlige årsmøtesakene; årsberetningen, regnskapet, budsjettet og valg til forskjellige tillitsverv.

Møtet behandlet også et omfattende forslag fra Roger Gjerstad Olsen. Etter gode diskusjoner kom årsmøtet fram til omforente beslutninger, også om mer åpenhet. Det skal bli lettere for medlemmene å følge utviklingen ved at styrets møtereferater blir gjort tilgjengelig på klubbens internettside. 

Fra tidligere kan medlemmer sette dagsorden i klubben ved å bruke "forslagskassen". Det innebærer kort vei for engasjerte medlemmer som ønsker å få idéer og forslag behandlet i klubbens styrende organer. 

Korsæths ærespris for 2018 ble tildelt Sofie Odberg for sitt gode engasjement i klubben. Se egen sak på www.bergil.no om dette.

Knut Rolf Nilsen ble gjenvalgt som leder og tar med det fatt på sitt 26 strake år som leder i klubben! Øvrige styremedlemmer for 2019 er: Monica Huseby, nestleder, Johnny Marthinsen, Erik Dippner, Jonas Nomel, Tore Skagen, May Johansen og Åsmund Bråtekas. Som varamedlemmer ble Linda Kollerød og Fredrik Wollf Nilsen valgt.

Protokollen kan du lese her Sofie Odberg fikk Korsæths ærespris for 2018

Postet av Berg IL den 8. Mar 2019

Berg ILs leder Knut Nilsen delte ut vandrepokalen med følgende begrunnelse: Korsæths ærespris for 2018 går til en av våre medlemmer som har vært aktiv i idrettslaget siden hun var liten jente. Hun spilte barnefotball med guttene. I ungdommen ble det jentefotball i Berg og i Haldenalliansen. Etter hvert meldte hun overgang til TTIF og spiller fortsatt på TTIFs damelag. Hun er en lagspiller som alltid har vist gode holdninger. I 2017 og i 2018 var hun trener for Gutter 2007 og i år er hun trener for Gutter 2004 og 2005. Hun har et smittende godt humør og det er alltid hyggelig å møte henne. Engasjementet for klubben og fotballen gjennom flere år gjør det til et lett valg å tildele Korsæths ærespris til Sofie Odberg for 2018.Levert av IdrettenOnline